Termín - Září 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5185
16.2.10 16:15
nisel píše:
Jo a ještě bych zapomněla - je jen několik akreditovaných klinik, nebo doktorů, kde se to dělá a kteří na to mají certifikát. Někde na netu jsou seznamy pracovišť i jména dr.
No a holky, abych si taky postěžovala, v neděli večer mě přepadla strašná, fakt úděsná viroza, celou noc a den jsem trávila na toaletě a nevěděla jsem kama dřív, prostě hrůza a utrpení. Večer se k tomu přidala i horečka. Dnes je už o poznání lépe, ale tohle bych v našem požehnaném stavu opravdu nikomu nepřála. Takový strach o mimi, jsem ještě neměla. Když už jsem zvracela tolikrát, že nebylo už ani co, pozřít taky nic nemůžete, no hrůza. Snad bude vše v pořádku a mimiš to se mnou zvládl bez újmy. Prý to teď hodně řádí, tak pozor, ať to nechytnete!!!

Nisel, taková viróza mě přepadla v 5. tt. Bylo to fakt strašné a měla jsem strach že přijdu o drobečka. Naštěstí to dopadlo dobře, takže věřím že nebudeš mít komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
16.2.10 16:31

Beru: Hrozně moc se těším, na druhou stranu mám strach - aby bylo mimi zdravé, aby sme se nějak uživili, abych po mateřské měla práci, a celkově abych to prostě zvládla… Jinak těhu obtíže žádné, jen sem tam večer nafouklé břicho a první měsíc mě bolela prsa, jsem neustále hladná, jinak naštěstí nic. Jinak pocity takové ty krásné, nádhera byla vidět poprvé bijící srdíčko - na to snad v životě nezapomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
16.2.10 17:03
agy píše:
Vítám nováčky a gratuluji :kytka:
Nisel doufám,že už je ti líp!Jestli to šlo jenom vrchem,tak možná to je těhu-kocovina,ne? Já někdy taky furt :poblion: a :poblion: Prosím Tě a jak se to NT vyšetření přesně jmenuje,chtěla bych se na to zítra zeptat gyndr. :wink:

Agy, jmenuje se to přímo NT+ vyšetření (plus biochemický screening = obděr krve). Kdyžtak se podívej třeba na http://www.prenatal.cz/index.php?… a nebo většina CAR to taky provádí. Poptej se, doktor bude určitě vědět, o co jde a někde tě doporučí. Odkud jsi?
Jo a ta moje viróza šla všudyma, kama to jen šlo, i naráz :oops: , ale už je o cosi lépe, díky. Teď už jen aby to nemělo vliv na mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
16.2.10 17:30

Nisel,díky moc,já bydlím kousek od českých budějovic,tam je i nejbližčí CAR,tak se zítra gyndr.optám. Když měla ta viróza tak rychlý průběh,bude mimík určo ok :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
16.2.10 17:44
agy píše:
Nisel,díky moc,já bydlím kousek od českých budějovic,tam je i nejbližčí CAR,tak se zítra gyndr.optám. Když měla ta viróza tak rychlý průběh,bude mimík určo ok :kytka:

Jo, díky moc Agy, já taky doufám! A Tobě přeji zítra příjemnou kontrolu a dovádějící mimi :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
16.2.10 23:16

Ahojky děvčata, tak mám dnes za sebou úspěšnou kontrolu ;-) Mrňousek měří 1,7 cm a má se čile k světu. Fotečku jsem ještě nedostala, ale mě to vůbec nevadí. Nejkrásnější bylo, když jsem toho bobíska viděla na monitoru a slyšela bít srdíčko. Pane jo, to byl zážitek. Teď jsem objednaná na tripl testy na 5.3. a pak zároveň dostanu i průkazku. Na další utz jdu až 22.3. které bude patřit k těm testům a zároveň bude i foto. Je mi moc hezky, tak snad to už bude vše o.k. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
17.2.10 09:03
Kel-tec píše: , na druhou stranu mám strach - aby bylo mimi zdravé,

Ten strach asi patří k tomu. Někdo tady psal, že od začátku těhotenství se člověk začne o své mimi bát a do konce života se o své dítě bát nepřestane :zed: Taky mám ze spousty věcí strach. Když tady člověk čte, všechny ty smutné příběhy, tak si uvědomí, že porodit zdravé dítě je dnes pomalu zázrak. Ale říkám si, že pokud mi příští týden dopadne dobře kontrola, tak už se konečně uklidním a začnu si to užívat. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joanee
17.2.10 09:53

je,ja jdu na kontrolu ve stejny den jako ty! Tak at nam to dobre dopadne! :palec:

• Citovat
  • Upravit
93
17.2.10 15:48

Beru: tak budud držet pěsti ať je vše OK, Já jdu na kontrolu až 12.3. a 16.3 na screeening - tak snad bude taky všechno v pořádku.

Holky: Všem vám hrozně držím pěsti ať jsou všechna mimi zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
17.2.10 16:51

Jano, tripl testy se dělají v 16tt a to pouze z krve matky, ty si se nejspíš objednala na ultrazvukové měření NT a detekce nosní kůstky + následný odběr krve (11 - 14tt).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
18.2.10 14:23

Ahojte

Ahojte holky, taky jsem se dlouho odhodlávala jestli se mám přidat nebo ne, ale nemám co ztratit, že :-) ?! A aspoň si tu s vámi pěkně pokecám…
Jsem teď zhruba 8tt, minulý týden jsem byla na UTZ a bylo vidět srdíčko. Hrozně se mi ulevilo, mám za sebou jedno zamlké těhu (04/2009), ale pořád si říkám, že není vyhráno…
Na kontrolu jdu za měsíc 8.3. a udělají mi odběry a dostanu průkazku, tak doufam, že bude vše v poho a budeme to moct všem oznámit :palec:
V pondělí mě taky zklátila nějaká viróza celý den jsem objímala mísu :poblion: A dneska jsem konečně v práci, ale je mi všelijak a hlavně přemýšlím, jestli to nemohlo mít vliv na toho drobka uvnitř :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
18.2.10 14:29

Ahoj,já si myslím,že bys měla zajít k lékaři a dřív než za měsíc,on Ti určitě poradí nejlíp.Hlavně se opatruj a s prací to nepřeháněj,nejdůležitější jsi Ty a Tvoje miminko. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10018
19.2.10 08:00

Holky, gratuluji k úspěšným kontrolám.. :kytka:
A přeju hodně zdravíčka vám i do bříška.. :hug:

Taky vítám nové těhulky.. :hug:

Jak se cítíte? Máte ještě nějaké nevolnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
19.2.10 09:46

Cítím se všelijak :-? U toho zamlklého mi nebylo nic, a teď je mi zhruba od 6tt ráno a večer a na umření, asi mám i nižší tlak, takže když se mi nechce zvracet, tak se mi točí hlava :-o
Chlap už si na to zvyknul, že jsem krapet nepužitelná, jen čekám, kdy to přejde, bo se mi doma hromadí nepořádek :lol:
Zatím jsem ale nezvracela, teda kromě té virózy, vždycky to nějak rozdýchám…
Prsa mě taky bolí, ale teď to nějak ustupuje, tak nevím :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.2.10 17:15

Ahoj holky, tak kontrolu mame za sebou. Vsem gratuluji k dobrym vysledkum. My merime uz 5,3cm a doktor mi ukazoval prsticky i zebra a pater a nohy, proste vsechno co ma prcek mit. Bylo to fakt uzasne a to tepajici srdicko, fakt nadhera.
Ale jelikoz me jedna pani vystresovala, ze mame v rodine downa( prastryc, babicky bratr, ktereho mela prababicka az po 42 letech a jinak vsichni jsou zravi), tak jsem se bavila s doktorem a on mi rekl, ze jetli chci klid, tak mi odebere krev (za 1000kc) na rozbor a objednal me na genetiku do Hradce. Tak ted jsem nervozní… :-( . a budu cekat na pristí patek na Hradec a 3.3. na vysledky z ty krve…
snezim se byt v klidu, protoze verim ze je vse ok. V 25LETECH je jen male riziko, ale stejne me obcas prepadne takova tisen na prsou a otazka co kdyby…
A za vsechno muze tchyne, kdyz jme oznamili, ze cekame druhy, tak me rekla, ze mam jit na potrat, ze dve deti nezvladnu, protoze jsem mela po porodu dcery trochu deprese… ale do mesice bylo vse ok, nemela jsem proste mleko. No a tak to nekdy chodi… Nekdy me prijde, ze me jen stresuje, nevim jestli si to uvedomuje, nebo jestli to dela schvalne…
No tak se omlouvam, ze pisu tak dlouho, potrebovala jsem si trochu vylit srdce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí