Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jj, taky myslím, že jsem četla, že to je ta moučnivka ![]()
Holky a kdy myslíte, že začít dávat do kočárku fusak?
mooch píše:
smaikii - a není to ta moučnivka?
Jo to bude ono…myslíte, že ho to může bolet při jídle ??
Smaikii89 píše:mooch píše:Jo to bude ono…myslíte, že ho to může bolet při jídle ??
smaikii - a není to ta moučnivka?
Myslím, že je ještě brzy…dávám dečku do peřinky a navrch ještě deku a spinká venku 2hod jako nic.Zatím je teploučký…ale určitě se to blíží na fusak.
andyV píše:
Jj, taky myslím, že jsem četla, že to je ta moučnivkaHolky a kdy myslíte, že začít dávat do kočárku fusak?
tak dnes to byl velký zápřah, v noci teda malá krásně spinkala,že za noc jen 3krát vstávání,ale přes den jsme bojovali,vůbec nechtěla spát a až teď konečně tvrdě usnula,tak jsem zvědavá jak dlouho…zase jsme měly škytavku,ale ve svislé poloze to nepomáhá,jen znovu napít…jenže pak je kolikrát přepitá a taky ublinkává…manža šel dnes po dovče do práce,tak budeme bojovat v noci sami
Jo a co čokoláda, ta taky ubližuje mimi když se kojí??? mám dojem,že jsem to kdesi četla, nevíte?
Chci se zeptat - jak dáváte odříhnout?Opět jsme v noci měli místo odříhnutí - obloukem zvracení.....pořád vychytávám čím to je a proč jen někdy.Teď to bylo po 7mi hod. spánku…dáváte je do polosedu…malinko je zdvihnete nebo úplně svislá poloha přes rameno???
Zkusila jsem ji a dobrý.....celý den neblinkáme, ale děsím se noci…měla jsem plnou postel ![]()
A není 7 hod spánku hodně i na noc? Pro tak malé miminko? Jestli po tak dlouhé době moc nehltá? Buď bych ho vzbudila na krmení dříve, třeba alespoň po 5ti hod, to je spánku až až
a nebo nenechat pít dlouho a vše najednou, ale odříhávat během kojení každou chvíli? ![]()
Jana4 píše:
Chci se zeptat - jak dáváte odříhnout?Opět jsme v noci měli místo odříhnutí - obloukem zvracení.....pořád vychytávám čím to je a proč jen někdy.Teď to bylo po 7mi hod. spánku…dáváte je do polosedu…malinko je zdvihnete nebo úplně svislá poloha přes rameno???
Zkusila jsem ji a dobrý.....celý den neblinkáme, ale děsím se noci…měla jsem plnou postel
JO a ještě jsem se dočetla, že žaludek miminek je jako láhev s minerálkou a ty zhltané bublinky vzduchu se drží na stěnách. Prý je uvolní lehké poklepávání po zádíčkách a snáze se odříhnou.
A poloha vyhovuje asi každému mimi jiná, to chce vyzkoušet ..
Jana4 píše:
Zkusila jsem ji a dobrý.....celý den neblinkáme, ale děsím se noci…měla jsem plnou postel
čokoláda má povzbuzující účinky, může působit na miminko jako cola nebo kafe
hanka.hanka píše:
tak dnes to byl velký zápřah, v noci teda malá krásně spinkala,že za noc jen 3krát vstávání,ale přes den jsme bojovali,vůbec nechtěla spát a až teď konečně tvrdě usnula,tak jsem zvědavá jak dlouho…zase jsme měly škytavku,ale ve svislé poloze to nepomáhá,jen znovu napít…jenže pak je kolikrát přepitá a taky ublinkává…manža šel dnes po dovče do práce,tak budeme bojovat v noci samiJo a co čokoláda, ta taky ubližuje mimi když se kojí??? mám dojem,že jsem to kdesi četla, nevíte?
Tak nás dnes čeká poprvé koupání. Včera jsme přijeli z porodice a nezvládli to, tak jsme malého jen omyli celého vlhkou teplou žínkou. Jsem zvědavá, jak se mu to bude líbot a jestli to zvládnem. Včera jsme měli docela honičku. Pořád jsme na něco zapomínali. Až byl celej složitě oblečenej, tak mmi došlo, že jsme nenamazali prdelůku a tak vše znovu
Tak snad to tak nebude i s koupáním.
Jinak přes den je náš malý docela hodný - většinou po kojení postupně usne v náručí a pak ho můžu dát i do kočárku nebo postýlky a vydrží tři hodiny. V noci to je ovšem jiné. Myslím, že i kdyby si sousedi nevšimli, že jsem těhotná, tak včera v noci jim došlo, že je tu nový obyvatel paneláku
Nosila jsem ho celou noc. Ráno jsem byla úplně vyřízená a když mi manžel řekl, že jde do práce, tak jsem se rozbrečela. Asi mu to nedošlo, že prostě nemůžu zvládnout být s malým hned sama. Tak jen jel na nějaké povinné tanečky a po obědě se vrátil a vzal si 14 dní dovolenou.
Vůbec jsem nějaká měkota. To budou asi ty hormony. V porodnici jsem brečela po nocích jako želva, když nás nechtěli pustit domů, že mi nešlo kojení, že mě bolelo šití, že malej brečí, že mi ho na noc vzali na pozorování kvůli těm zvýšeným krevním výsledkům a tak vůbec. Snad to ale přejde a budu zas normální ![]()
Jo holky zvládla jsem to snad nějak dočíst a koukám, že jste na tom byli všechny přede mnou podobně.
Tak bych se jen zeptala:
SAB i Infacol jsou od narození a dávkuješ dle příbalového letáku. Co je lepší je těžko říct, já jsem zvolila Infacol jen proto, že SAB mi u prvního nezabíral vůbec, čistě subjektivně jsem zvolila něco jiného. Stejně jsou ty kapky na houbeles. Když se dodržuje správné odříhávání, tak nejsou ani třeba. Ty nervózní pláče miminek a napínání totiž pravděpodobně nejsou příčinou toho, že by ho tlačily prdíky. Miminka byla z určitého prostředí dělohy, kde byla neustále hýčkána houpáním, nepřetržitým krmením a obklopena měkkou sliznicí vypuzena na světlo, mezi nové vjemy a jsou z toho jednoduše vykolejená. Proto tak pláčí a vypadá to, že mají bolesti. Údajně citlivé miminko takle dokáže rozparádit úplná blbůstka, která ho třeba ani nebolí, jen znejisťuje. DO třetího měsíce, než se zažívání a mozek dovyvine na určitou mez prostě ty bezbranné tvorečky musíme neustále houpat, hýčkat, tišit, krmit 100× denně apod. Tak jako to z pravěku přetrvalo u „přírodních“ národů (Křováci, Tibeťané, američtí Indiáni, lidé z Bali). Miminka mají neustále těsně zavinutá a nosí je u sebe (případně přivázaná na jakovi při cestování po horách - Tibet), takže jsou neustále houpána a přikládají je každou chvíli k prsu. Prakticky je nepustí z rukou a za odměnu neznají ten zoufalý miminkovský pláč !!!
OMLOUVÁM SE ZA REFERÁT
![]()
a s jídlem si taky nedělej starost, jak jsem zde mnohokrát četla, také to moc nemá vliv na prdíky, i když se holky trápí hlady
Ale zelí nebo čočku bych tedy asi neriskovala.
Mafina5 píše:
Jo holky zvládla jsem to snad nějak dočíst a koukám, že jste na tom byli všechny přede mnou podobně.
Tak bych se jen zeptala:
- od kdy jste dávali nějaké ty kapičky na prdíky? Můžu je sama naordinovat pětidennímu miminu které ještě ani neviděla dětská lékařka? A které? SAB nebo Infocan (nevím jestli píšu dobře ty názvy)? My zatím plně kojíme, tak které by byly lepší?
- někde jsem tu četla seznam pár potravin, kdy se někdo z vás kolegyně ptal, zda to nejedla, když si ztěžovala na nějaké problémy s kojením (prdíky asi) a zmínil tam mléko. Mléko se nemá v době kojení pít? Já myslela, že naopak. CO nejvíc mléčných výrobků a mléka.
Holky, asi určitě tyhle stránky znáte, ale kdyby náhodou…myslím, že tam je kupa užitečných rad a super poradna na dotazy… www.kojeni.net
Nejen o kojení, ale i o UM, blinkání, později příkrmech, co jíst - nejíst…
ja jsem prace cetla ze sam simplex se smi davat do 3 mesicu jenom na doporuceni lekare
tak jsem sla radsi do toho infacolu, ale tezko rict jestli uplne zabira..
Tak jsem byla s prcíčkem dnes v poradně a je to moučnivka.Ihned sme dostaly tu genciálku…zatím to vipadá, že to pomáhá na bolest jelikož mi malej krásně papá
…taky už bylo na čase.Jinak máme už 3950g…Jo a na prdíky mi sama doporučila kapičky SAB.