Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Aalisku už vůbec neobloukujeme - už jsem přišla na to, že ho musím zdvihnout vždy úplně svisle a přes rameno…a je klid.Dříve jsem měla strach ho takto hodně zdvihnout a tím polozdvihem to bylo jen horší …co vy? Už také dobrý???
Ještě poradu - zítra nám je měsíc a přijde mi, že má po 100ce mléka hlad…dřív jak za 3hod. na noc 120ku ..to vydrží 6-7hod.Tedy on se rozčiluje téměř vždy po dopití, že chce ještě, tak mu dám dudlíka…asi neví kdy má dost. Kolik Vám pijí mléka a kolik dávek za den? 5× nebo 6× pijí???
Dííky
Jani už jsme taky v poho začala jsem dávat polohu jako ty.Občas ublinkne když u toho tlačí tak asi neví co dřív
Malýmu už 100vka taky nestačí pije 130 a přes den mu dávám po třech hodinách.Jinač v noci se mi budí co 4hodiny.Jen ve středu se napapl v půl desátý a pak se vzbudil až v pět to bylo snad poprvé a naposled
bylo to fajn krásně jsem se vyspala
Ti závidím,že ti malej takhle dlouho vydrží to se v noci aspon vyspíš ![]()
Jana4 píše:
Chci se Vás všech zeptat - loupe se vašemu mimi kůže okolo nehtíků - na všech prstech???Nevím co to má znamenat???
Loupe se mu až na celý jeden článek od nehtu a ruce i nohy......
Poraďte co to je????
Díky
Mně se loupe celá, naštěstí mě na to doktorka upozornila, že se po porodu může oloupat
To ano, to se oloupal také…ale zůstali nám ty prstíky…tak nevím,v šesti týdnech jdeme na kontrolu-tak uvidíme co to je.Měl dost dlouhé nehtíky, stříhali jsme je už v porodce ![]()
mooch píše:Jana4 píše:Mně se loupe celá, naštěstí mě na to doktorka upozornila, že se po porodu může oloupat
Chci se Vás všech zeptat - loupe se vašemu mimi kůže okolo nehtíků - na všech prstech???Nevím co to má znamenat???
Loupe se mu až na celý jeden článek od nehtu a ruce i nohy......
Poraďte co to je????
Díky
Ahojky holky tak už Nutrilon nedávám…malej mi po něm nechtěl kadit a tak sme nasadily Sunar complex…zatím je to o.k a malej se mi přestal i vztekat u jídla.........jinak už máme skoro 4týdny a váží 3900g
Holky,já vůbec nevím co s tím pitím mám dělat. Malej mi přestal pít z prsa nebo vytáhne hrozně málo a usíná u toho. Ať už je po dlouhé přestávce, nebo ho vzbudím po třech hodinách. Vypije během půl hodiny z jednoho prsa maximálně 30. Teď pijeme z jednoho, protože druhé mě hrozně bolí, tak z toho odstříkávám. Ale když jsme pili z obou po 20 minutách, tak vypil taky tak maximálně 30. Přitom ještě v pondělí vytáhl bez problémů po 2×20 minutách 70 ml. Takže teď po nakojení odstříkám, co to jde a vždy je i v prsu, ze kterýho pil a u kterýho usnul. Odstříkáme ale docela málo tak 30 ml nejvíc. Ale to je spíš tím, že mám blbou odsávačku a umdlévám u toho. No a při dalším kojení mu to ohřeju a dám z flašky. Te´d vypil 30ml z prsa (jestli nám tedy ta váha váží dobře), pak měl asi 25 ml odstříkáno a pořád se mi zdálo, že má hlad, tak jsme dali i dokrm - Bebu 30 ml. A pořád nespí. I u toho pití z flašky se hrozně vyčerpá, usne, ale za chvíli řve. Nevím si vůbec rady. Nepřibývá nám. Narodil se 3850, z porodnice jsme šli 3640 a to poslední den už přibral. Ale doma zase hubne, teď už má 3570 g. Poraďte pls. Dělá vám to někomu taky dítě nebo víte, co dělám špatně? Jsem z toho už na prášky, prořvu půlku dne, zbytek s ním prochodím v náruáčí buď já nebo manžel. Spí jedině venku, tak ho teď obleču s jdeme se trochu prospat ven ![]()
holky prosim vas, ted jsem na netu narazila na clanek jak by mela vypadat strava kojici matky… tak tam pise zenska ze maso by se melo jist tak 1× tydne… ![]()
jak vy co kojite jite??
ja teda nevim co bych cely tyden jedla kdyz ne maso…jeste tak leco nebo krupicovou kasi ale jinak snad vsude davam nejaky maso…
Pošli pls. odkaz na ten článek. Furt nevím, co mám jíst.
dík
Mafi mě malej v porodce taky přibejval a mlíka bylo hodně i doma musela jsem odstříkávat.Kojila jsem každý 2hod.přes den spal,ale noci ne.Šel váhově dolů musela jsem jít kojit k doktorovi a vypil taky jen 30 po 20min.Doporučili mi přikrmovat,ale nepřestat kojit aspon v noci.Jenže v noci jsem ho nakojila a za hod byl hladovej udělala jsem mu Nutrilon když bumbal z láhve uplně mu v bříšku šblunkalo tak ač nerada jsem přestala kojit jsme na nutrilonu a krásně přibejváme
takhle jsem to měla já.
Tak tím bych se vůbec neřídila.Holku jsem kojila do půl roku maso jsem jedla normálně každý den.A když byli malý tři měsíce už jsem jedla i čočku.Ted jsem pila čaj pro kojící matky a podívej nekojím mlíko naprd.V těhu maliník a taky mi byl k prdu tak teda ![]()
No mě zítra přijede kamarádka, která měla šest dětí a teď vychovává spoustu vnoučat a má zkušenosti, tak snad něco poradí. No a taky z Moravy dorazí trestná výprava - maminka, starší ségra a neteř - a ty snad taky nějaké zkušenosti mají, tak uvidíme. Třeba to jen dělám špatně já.
My jsme snad (musím to zaklepat) pomalu začali přibývat, i když jen po desítkách gramů. Snad to není jen chyba váhy. Ale pořád malej pije jen 30 a zbytek co jsem odstříkala po posledním kojení. Odpoledne to byla skoro 50, ale teď třeba jen 20 ml. No snad mu to v noci bude stačit, nebo kdyžtak dám Bebu ![]()
Mafina5 píše:
No mě zítra přijede kamarádka, která měla šest dětí a teď vychovává spoustu vnoučat a má zkušenosti, tak snad něco poradí. No a taky z Moravy dorazí trestná výprava - maminka, starší ségra a neteř - a ty snad taky nějaké zkušenosti mají, tak uvidíme. Třeba to jen dělám špatně já.
My jsme snad (musím to zaklepat) pomalu začali přibývat, i když jen po desítkách gramů. Snad to není jen chyba váhy. Ale pořád malej pije jen 30 a zbytek co jsem odstříkala po posledním kojení. Odpoledne to byla skoro 50, ale teď třeba jen 20 ml. No snad mu to v noci bude stačit, nebo kdyžtak dám Bebu
tak me to prijde taky ze mala porad pije malo… v pondeli jdem na kontrolu tak uvidime co nam mudra rekne…
dyztak prihod nejaky moudro co se dozvis…
a clanek… taky bych se podle nej moc neridila, pani se tam odvolava na dnesni choroby ale to neni jen o jidle, to je taky o prostredi ve kterym zijeme a bez masa mi to prijde divny…nemusim ho mit kazdej den ale jednou tydne mi to prijde teda malo…
ale pro zajimavost.. http://calendula.cz/…%C3%ADch.htm
Určitě, bílkoviny z masa jsou podle mě potřeba. Taky bych se na paní moudrou vybodla. Říkám si, kvůli prdíkům bych si nedělala z toho jídla asi takovou hlavu. Přece jen prdíky mají i děti, který jsou na UM. Tak spíš vynechat věci, který jsou obecně známý jako fazole apod. A jinak, co dělá zle tobě bude asi přes mlíko dělat zle i malýmu. Aspoň tak nám to říkali v porodnici.
Mafi…já se teda ještě učím kojit, ale dneska mi zdravotní sestra řekla, že malému ještě nemám dávat dudlíka ani flašku aby pak neodmítal prso…vy už asi dobře kojíte, ale neodmítá Ti prso kvůli té flašce? Oni se pak naučí, že z flašky to je lehčí vytáhnout…