Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já se byla minulý týden přihásit u dětského, a říkala , že přijde tak 2den po tom co přijedeme z porodnice, a taky jsem od gynekologa dostala kontakt na porodní setru-spíš poporodní, jako poporodní péče a ta taky pak přijde.Jinak jsem došla z kontroly, nic jsem se nedozvěděla, jen že je vše ok, a ve středu jdu na další ozvuky
Maf - no jo, já bych taky radši „sobecky“ rodila menší dítě, ale uznávám, že pro mimčo je lepší dozrát než pohodlí maminky.
Na druhou stranu zase chápu „bezdůvodný“ císaře (když si o ně řekne matka sama). Oni si o to asi většinou říkaj kvůli strachu z bolesti, ale po tom, co nám na kurzu ukazovali vizualizaci, kudy a jak se prcek při průchodu porodníma cestama musí různě otočit - a to byl SAKRA akrobatickej výkon - klobouk dolů!), tak opravdu věřím tomu, že císař je pro dítě daleko bezpečnější.
S tím císařem to je něco jiného než vyvolání porodu předčasně. Samozřejmě.
Na druhou stranu myslím, že s tím strachem z porodu se to tady zbytečně přehání. Četla jsem v nějaké knížce, že indiánky porodí tak, že seskočí z koně, porodí na trávě, dítě zabalí a ještě stihnou dohnat na koni kolegy. Je to prý tím, že celá psychologie kolem porodu je u nich o tom, že se na dítě velice těší, berou jejich příchod jako samozřejmost a žádné hrůzy kolem porodu si nepřipouští.
Takže těšmě se, těšmě se a nemysleme proboha na to, že to bude bolet. Zvládly to všechny ženský na světě před náma, tak to zvládneme taky.
holky mam takovej dotaz sem totiz u nasich na navsteve a maj bazen myslite ze se muzu koupat?ja prave nevim jestli bych mohla nevite nektera???
já se u našich pravidelně koupu, ale na veřejný nebo do rybníka bych nevlezla.
(Ale teda do moře jsem vlezla ještě ve 32tt).
Já jsem v 38tt a v bazénu na zahradě se normálně koupu tak si myslím,že můžeš
tak jo diky nebyla sem si jista jestli muzu ale asi to fakt nevadi kdyz to neni verejnej bazen tak ja tam du hupsnout ![]()
Luca232 píše:
holky mam takovej dotaz sem totiz u nasich na navsteve a maj bazen myslite ze se muzu koupat?ja prave nevim jestli bych mohla nevite nektera???
mě doktor řekl že jo ale mam si vzit tampon ![]()
Ahoj holky,
tak mi nějak normoš, občas mě berou záda v kříži, nemůžu moc nikde stát, to mi začne být šloufl, minulý týden mi občas i ztvrdlo břicho a teď zase nic nebo jenom, když se ohnu nebo tak něco. Včera jsem snědla půlku melouna a pak myslela, že se nezvednu, to byla sranda, pač jsem si seděla na gauči večer, třídila fotky a pak, že jdu na wc, ty jo, jenže jsem ho měla tak plný, do toho prcek tam, že jsem měla pocit, že tam snad nedojdu tím tlakem
, jinak já se teda zatím snažím pořád něco dělat a hýbat se, dokud to jde, když si totiž představím, že máme třeba klidně měsíc před sebou a asi by si člověk ty poslední chvíli klidu měl užít, pak už to budou všechno jiné…
Tiffany, se mnou teda sepisovali registraci do porodnice, šla jsem na monitor, pak na ultrazvuk a pak mě vyšetřila Dr., co měla službu zrovna a sepsala nějaký papíry a objednali mě na další termín, tak jsem zvědavá, co se tam zase dozvím jestli vůbec něco.
Mag.: Dík za info, jinak máš pravdu, teď jsem na to koukala a táhla tam fakt jsou, tak to potom budu muset otestovat na podvozku, jak to funguje. Mě by se to tam snad jen tak tak vejít mohlo i s lůžkem, ale těžko říct, já a můj odhad ![]()
Holky s tím tamponem to je úplná blbost. Určitě nemůže zabránit infekci z vody. Ale pokud máte obavy, tak existují nějaké tampony speciálně pro těhotné - jsou snad napuštěné nějakým olejem a díky tomu nepropustné nebo tak něco - mají je prý v lékárně. Normální tampon je podle mé gynekoložky na nic. Pokud už nejste otevřené nebo nemáte nějakou nižší hodnotu CS (zkrácený čípek) tak není důvod nechodit se koupat a klidně na veřejné koupaliště - samozřejmě sledované hygienou. Zase to nepřehánějte!
Holky, jak to máte s tou cukrovkou??? Já zítra začínám 36.týden a jdu ráno na test, na to glukózový pití.
Jakou držíte dietu?
Tak se modli, ať jí nemáš. I když jdeš dost pozdě - tady se posílá mezi 24-28tt.
Dieta spočívá v tom, že bys neměla sladký (maximálně něco s fruktózou) a musíš si počítat jednotky „cukru“ (tzv. chlebový jednotky) v jídle - tzn. ve veškerejch přílohách, omáčkách, ovoci a tak. Třeba rohlík má 2 jednotky těch jednotek smíš denně sníst 25-27. No já jsem strašně na sladký, tak s tím mám děsnej problém
Pozitivní je, že tahle cukrovka odejde s placentou.
Tak jsem byla dneska v nemocnici. Prcek je pořád KP, příští týden jdu na předoperační vyšetření a pak už se uvidí, kdy mě nastrčí do programu, musím říct, že tam jsou vesměs docela hodně příjemníí ![]()
Ahojky, tak to už máš za pár,ne???
Já bych už chtěla, abych už nebyla jako kafe 2v1. Já nevím jak ostatní, ale já už chci rodíííííííííííííííttttt.
Ne, že bych se těšila na porod samotný, ale spíš na to, že už nebudu jako tank, který neprojde kolem stolu bez toho , aby něco zhodil ![]()