Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak jsem si dnes objednala všechno, co mi chybělo, snad to příjde v tomto týdnu. Máte s tím některá zkušenosti? Chyběla mi vanička, přebalovací podložka, vanička na koupání a rychlozavinovačka, která se mi osvědčila víc, než klasická s krajkou. Jedna úžasná porodní bába mi už před šestnácti lety doporučila, balit miminko tak do šesti týdnů ještě do trojcípě přeložené plenky a pak do zavinovačky. radila jsem to už na porodnici a fakt miminka spali, nebudili se leknutím z rozhozených ručiček i se líp kojilo.
Taky jsem už zvolila kočárek. Inglesina Magnum z roku 2008, byl na výstavě, tak je levnější ale s celou výbavou. A hlavně v tmavě modré, kterou už nedělají. ![]()
Tak mě už to nebaví, jako kdybych začala rodit, možná bych se vůůůbec nezlobila:)) Teda,jsem 36tt,tak doufám, že to není nic proti ničemu ![]()
to mi povidej, ja mam malou natlacenou na spodku jako blazen, kdyz jdu tak cejtim jak mi drnca porad do mocaku nebo do konecniku, ani sedet na gauci nemuzu, nohy mi tlacej na bricho, fakt uz je to umorny a nejvic me dokaze nakrknout chlap kdyz jdem do ikey, ja si tam dojdu na zachod a kdyz ji celou projdem jak paka tak jdu jeste jednou pred cestou domu a on se me zepta: „Uz zas??“ to je na ranu ![]()
Ahoj holky tak ja to mam taky tak s tim mocakem je to fakt hruza
nemuzu sedet ani lezet nejlepsi je kdyz stojim ale stat celej den se mi fakt nechce
no vcera sme se vydali s pritelem na nakup do Tesca dokoupit poslednich par veci jako prave tu vanicku a plinky do zasoby jinak uz mam snad fakt vsechno a zachod sem tam za tu chvilku navstivila 3×
no pani se tam na me uz koukala dost zvlastne
jinak kocarek sem si konecne vyzvedla v patek takze tady ne neho porad koukam no pritel uz se jenom smeje ze sem fakt prastena jinak mame Tako Jumper kola
Já měl včera večer pěěěěěkně silný poslíky, navíc břicho mám taky u kolen, manžel se mi směje, jak ho mám nízko, že mladýmu už se u mě v garzonce asi nelíbí a chce ven. Záda pořád bolí, ale už je to lepší, mladej se posunul z boku víc do prostřed břicha, tak jestli to nepomohlo.
Teda řeknu vám, že jak jsem se bála porodu, tak teď se snad už začínám těšit a modlím se aby to bylo co nejdřív ![]()
ahojky,ja včera taky trpěla,že jsem myslela že jedeme,ale přešlo to a pak ta probdělá noc byla taky super,normálně jsem cítila jak se mi otvírá panev jak to bolelo,nebo nevím co to bylo ,ale fakt noc plná hrůzy. spánek přišel až kolem 6h. tak jsem byla teď po nákupech se proběhnout aby chtěl malej ven ![]()
Ahojky,tak u nás se nic moc neděje.Nebo jako poslíčky mám.Neustále spim,už skoro nelezu ven když nemusim a malého cítím pěkně dole.Ale to už mi příjde tak normální,že to ani neřešim.Jinak jsem si taky měřila bříško a vyšlo mi to tak 36-38cm.Jinak už máme všechno připravený a nakoupený.Akorát v úterý jdeme pro kočárek.Tak pak hodím foto.
Dobre rano vsem,
tak u nas zajimava noc, vcera jsem si rikala co je, ze ani poslicci se neprihlasili pres den jak je jejich zvykem, ani po obvyklem odpolednim spani.
Dopoledne nakupy, po obede veget, a posly nic…
ovsem o pulnoci mi zacala zabava, krizovy bolesti jako hrom, vydrzely do 4, rano jsem premyslela jestli mam manzu strasit, no nechala jsem ho odjet do prace a uvidim behem dne, ted mam naruzovely vytok tak jsem zvedava jak to bude pokracovat…
sranda je, ze jsem v praze ale rodit mam v usti nad labem…
Len: Tak jestli je všechno O.K., tak si alespoň tu nejhorší část odbydeš doma:)) A jak to pokračuje,já jsem měla v noci taky křížový bolesti,ale pak jsem usnula,tak to asi ti poslíčci ![]()
Jinak, dneska jdu poprvé do nemocnice,nevíte,co mě tam čeká? Kromě fronty, to už se ke mně doneslo:D
AHojte holky, tak já měla taky celý víkend poslíky, teda já se toho porodu bojím jak blázen, ale když pak na mě přijdou ti poslové, tak bych to už radši měla taky
radši za sebou, protože ty bolesti nejsou příjemný,a radši jednorázově přežiju porod, než furt to čekání je horzný a pak ty bolesti.Dneska jdu na kontrolu,ta ku vidíme co mi řekne.Jinak já už mám doma uplně všechno pro mimi, takšku dáávno sbalenou, už jen sestavit tu postýlku a je to.JInak v té nemocnici, jeslti jdeš na ty ozvuky, tak si tak aorát sedneš, lehneš, adají ti kolem břicha pásky a budou poslouchat to srdíčo, a čekat kdy budeš mít pohyby, je ot tak na půl hodky, jinak já tam byla 3/4 protože malej spal, tak ho museli budit
Já si právě myslim, že nejdu jenom na monitor,ne?? Mně totiž doktor nic nedal
,tak si myslim, že si mě bude muset pan doktor vyšetřit asi sám. Fakt jako, vím, že předemnou tam přišla holčina s požadavkama do Podolí a já jdu do Motola a vůbec nic nevím, tak mi nic nedali ![]()
ahoj holky teda ja vam tak zavidim ze uz se u vas neco deje teda ne ze bych vam ty bolesti prala ale u me se nedeje vubec nic krom toho ze chodim zas celou noc kazdych 5 minut na zachod
malej mi asi pekne drti mocak ale bolesti zadny no citim se dobre ![]()
pravda nejhorsi je to cekani… ted jsem si schrupla neco pres hodinku ale je mi tak desny vedro ze dyl uz to neslo, jinak krizovky se uklidnily, mela jsem jich par neco po sesty, ted mam akorat takovej divnej pocit „dole“ jako kdyz ma prijit menzes a malou mam nejak natlacenou ze se ani predklonit nemuzu ![]()
Tak to já neznám, bříško mám sice dole,ale Prcek je hlavičkou nahoře, tak cítím jenom kopance do močáku a do zadku,ale takový, že nic moc, teda:)
![]()