Těsto na pizzu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
538
6.12.05 00:08

Hihi, dík a dobrou:-)
Albi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
6.12.05 21:59

TIRAMISU

:D :D :D :D

Tiramisu
http://www.cariskitchen.com/…Tiramisu.jpg

NA tomto vybornem, italskem nepecenem dezertu si pochutnavali jiz v 17stoleti,jeho zakladem jsou piskoty tzv savoiardi
http://www.todarobros.com/…avoiardi.jpg /> specialni syr mascarpone a silna kava s kapkou likeru.

http://www.specialtyfoodamerica.com/…scarpone.jpg /> RECEPT originalni
3vejce
100g cukru
250g mascarpone (prodava kaufland,tesco..)
lzice rumu,nebo amareta(mandlovy liker)
100g-200g piskotu savoiardi(dlouhe piskoty)
4 hrnicky silne kavy espresso

1. oddleime zloutky od bilku,michame zloutky s cukrem,dokud nebudeme mit hladky krem

2. do zloutku pridame syr mascarpone,odstranime eventualni vodu ze syra a michame do hladkeho kremu

3. z bilku uslehame tuhy snih,ktery smichame s kremem

4. pripravime silnou kavu,
v Italii se espressem mysli kava varena ve specilani konvicce
 http://www.italiangrocer.co.nz/…bialetti.jpg

do ktere muzeme pridat lzici likeru,namacime v ni savoiardi,davame pozor aby se prilis nenasakli a udrzeli si tvar.Skladame je vedle sebe do rady,do obdelnikove nadoby a vytvorime jen jednu radu.
Davme je tesne vedle sebe a nenachavame zadne misto mezi piskoty a nadobou.
Pote zalijeme kremem,na povrchu uhladime,posypeme huste klasickym kakaem,tak ze je pokryta cela plocha kremu…
Dame ztuhnout do lednice,asi na 2-3hodiny a podavame jako dezert ke kave,nebo po obede…
DOBROU CHUT!

pozn. je dulezite pouzit cerstva vejce prvotridni kvality,vzhledem k tomu ze se pozivaji syrova"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
16.12.05 23:02

tiramisu

:oops:
ahooj
tako co vyzkousel nekdo tohle tiramisu??
a chutnalo vam???? :?: :?: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
15.5.06 15:06

Re: tiramisu

AJA píše: :oops:
ahooj
tako co vyzkousel nekdo tohle tiramisu??
a chutnalo vam???? :?: :?: :?:

Čirou náhodou jsem narazil na tuto diskusi a vyzkoušel uváděný recept, přesně jak je tady napsán. Tiramisu bylo skvělé! Jen dám příště cca pouze 75-80g cukru, s tou stovkou je to dost sladké. Doporučuji využít všechny 4 šálky espressa (cca 2 dcl), aby piškot pořádně nasákl a změkl. Dobrou chuť. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
26.5.06 12:50

Ahoj holky.

Tak jsem taky vyzkoušela recept na Tiramisu a je to žúžo.Dala jsem jen 80g cukru a je to akorát.Piškoty na tiramisu jsem kupovala taky v Kauflandu jako Mascarpone ale 2dcl espressa jsem ani nepotřebovala.Piškoty krásně nasákli hned při namočení.Jen mě mrzí že mi ten krém neztuhnul tak aby se to dalo krájet tak hezky jak je na obrázku.Příště budeu dělat rovnou porce do misek a tam to vadit nebude. Chuťově je to ale úžasné.Doporučuju.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
19.11.06 22:18

aby sel dezert krajet je treba nechat ho aspon 4hodiny v lednicce… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
21.11.06 17:43

Těsto na pizzu dělám podle kuchařky je fakt dobré :D
300g hladké mouky (používám vysokolepkovou speciálně na pizzu)
20g droždí
1 lžíce oleje
lžičku soli
vodu (tu dávám podle potřeby,asi 2 dcl)
nechám vykynout, rozválím, potřu směsí rajského protlaku, česneku a oleje, těsto potřu a pak dávám potraviny podle druhu pizzy.Nezapomeňte na oregáno,stačí trochu.
Dobrou chut´ :lol:
 vykyna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
5.12.06 15:15

testo na pizzu: jeden maly bily jogurt, hrnek polohrube mouky, lzice mleka, jedno vejce a prasek do peciva. Umichat, rozprostrit na vymazany plech a na to cokoliv. Je moc dobra. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tacud
24.7.10 13:57

Pizza po cesku

30 minut pri 180-200% to musej bejt vsechny ty suroviny na pizze uplne v ..... Zase jeden cesky zpusob, ktery nema s pizzou nic spolecneho. Rikejte tomu radeji kolac s protlakem.

• Citovat
  • Upravit
20818
27.10.10 18:31
Tacud píše:
30 minut pri 180-200% to musej bejt vsechny ty suroviny na pizze uplne v ..... Zase jeden cesky zpusob, ktery nema s pizzou nic spolecneho. Rikejte tomu radeji kolac s protlakem.

Vše se dá vyjádřit i s taktem a zdvořilostí, věřte nebo ne :) Stačí to zkusit. :)

Admin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cullenka19
10.6.11 11:15

těsto na pizzu

3 hrnky polohrubé nebo hladké mouky, kelímek zakysané smetany, 1/2 hrnku mléka, 1/2 čerstvého droždí, špetka soli, 1 celé vejce. Máš to na 2 plechy nebo na 4 plechy speciálně na pizzu a tohle mám od své kamarádky, která dělá přímo v pizérii a je to fakt dobré těsto

• Citovat
  • Upravit
bmb
1
5.1.15 21:01

jen par doplnujicich informaci o pizze:
Po vykynuti rozvalet testo hodne na tenko(v troube vzdycky jeste nabyde) na pecicicm papiru!!! J pecu v nasi klasicky troube ardo…model nevim… rozpalim na max(250°C), min pul hodky predem i s plechem. Na horky plech dam pizzu i s papirem (samozrejme uz nazdobenou)a pecu max 4 minuty!!!Pak budete mit pizzu hodne podobnou te prave z pizzerie, lehce prismahla, ale stale jakoby gumova a vlacna!!!

V prave peci se pece kolem 90 vterin, protoze v ni je mnohem vetsi teplota…u klasicke trouby jak rikam 4-5 minut!!!Jestli to nekdo skvari 30 minut na 180°, tak to je rozhodne spatne!!! Vymazavani plechu, rovnez spatne!!! Copak v peci je pizza na oleji, neni je to na rozpalenych cihlach a do testa se rozhodne nedava mleko, jogurt, vejce ani nic podobneho!!!aloha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí