Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Pavlačová drbna píše:
Sice to není rada k dotazu, ale jak vás tu tak čtu… Já jsem líná dělat těsto, musím si sundávat tu haldu prstýnků a tak zaúkoluji manžela. Jeden den mi uplácá těsta, zabalím si je do smršťovačky, šoupnu na lednici a jen si vykrajuji a peču.
@gabki píše:
Holky kdybyste neseděli na e mimi tak máte těsta ažaž…
to není pravda. S miminem na růce zvládnu sedět u počítače a jednou rukou klofat do klábosnice, ale nezvládnu hníst těsto, či oddělovat žloutky od bílků ![]()
Nicméně taky nechápu, proč anonymně - napadá mě, že tazatelka peče „domácí“ cukroví na kšeft a tak nemůže prozradit, že si těsto kupuje ![]()
@Burj Chalifa píše:
Za kolik ho v tom Kaufu mají?
záleží na velikosti balení - tuším, že to bylo od 30 kč výše
dneska jsem lezla okolo toho ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den. Chci se zeptat jestli někdo nevíte zda jsou hotova těsta na cukroví ke koupi v kauflandu? Připadne jaka?? Děkuji.
udělej si domácí, chuťově budou lepší, šak to nezabere tolik času
Já si vždycky nachystám x těst, v jeden den, všechny co chci péct, zabalím do potrav. folie, dám si je do lednici a pak jen postupně peču, udělat těsta je rychlovka ![]()
@gabki píše:
Holky kdybyste neseděli na e mimi tak máte těsta ažaž…
já mám napečené, co šlo předzdobit tak mám nazdobené, ale plno jich musím napřed naplnit krémem a pak teprve zdobit, toho je víc jak polovina ![]()
ale ještě furt odkláádm plnění krémy, že se mi to zdá brzo
ale nejraději už bych začla plnit
Brzy? Já myslela, že zítra a v pondělí už to naplním vechno, krom košíčků
je to jen tak tak, pak začnu nestíhat. ![]()
@terinka4444 píše:
Brzy? Já myslela, že zítra a v pondělí už to naplním vechno, krom košíčkůje to jen tak tak, pak začnu nestíhat.
no já to vždycky až tak 4-5 dní před vánoci plním, ale tím, že mám dneska a zítra plno času, tak si říkám, že už bych začla, jen si nejsem jistá, jestli fakt už plnit
to jsou hrozné starosti
![]()
@Burj Chalifa píše:
No protože se asi stydí za to, že ho neumí udělat domácí. Mě se s ním taky nechce patlat.Ale přiznávám se veřejně
Jéžíš, tak to není přece ale důvod ke stydění, ale mezi náma, mě to udělá pekárna, ty kupované jsou dle mě stejnej základ, jen přidané kakao, kokos a pod.
mě nechutná
bych si snad koupila od nějaké sousedky, ale jinak co
když to jde koupit, není to důvod k utajení. Jo, jed na krysy, to by byla jiná ![]()
@Etcetera78 píše:
to není pravda. S miminem na růce zvládnu sedět u počítače a jednou rukou klofat do klábosnice, ale nezvládnu hníst těsto, či oddělovat žloutky od bílkůNicméně taky nechápu, proč anonymně - napadá mě, že tazatelka peče „domácí“ cukroví na kšeft a tak nemůže prozradit, že si těsto kupuje
Tak to by bylo brutální, to snad musí i každý pozant na chuti ![]()
Já peču „jen“ 3 druhy domácí + perníčkiy, ale těsto na perníčky mám letos kupované a je super. Já prostě neumím těsto, aby ty perníčky chutnaly jako ty klasické pouťové a navíc, aby byly hned měkké. Stálo 24,90 a kupovala jsem v Bille.
Mě baví péct, ale zadělávat těsto ne-e, protože vždy ztratím prověřený recept z předešlého roku, pídím se na netu po jiném „osvědčeném“ a třeba linecké jsem letos zadělávala 3×, protože 2× to byl hnus fialovej
. Ale všechny recepty jim mám napsané, takže příští rok šáhnu, konečně, po osvědčených napoprvé ![]()
Já, když už se k tomu pečení dokopu, tak si to těsto udělám sama, chci aby to bylo dobré a když nevím, co do toho dávají
I když mě to strašně nebaví
Třeba nevěřím, že používají máslo, řekla bych, že to spíš dělají z nějaké hery
To by se muselo vyzkoušet. Protože tŕeba listové těsto bych vživotě doma nedělala, kupované mi vyhovuje ![]()
@koprovka89 tak to je jasné a kdyby hera
, tam nacpou ten nejlevnější co exituje, no to už si rovnou můžu koupit cukroví v krámu. jednou za rok si udělam i vlastní těsta, hlavně v kupovaném aby to měla dlouhou trvanlivost tak tam nacpou kde co
, těsto mam udělané cca do 10 minut, večer si udělam těsto a druhý den peču ![]()
@Markéta80 píše:
@koprovka89 tak to je jasné a kdyby hera, tam nacpou ten nejlevnější co exituje, no to už si rovnou můžu koupit cukroví v krámu. jednou za rok si udělam i vlastní těsta, hlavně v kupovaném aby to měla dlouhou trvanlivost tak tam nacpou kde co
, těsto mam udělané cca do 10 minut, večer si udělam těsto a druhý den peču
Taky si myslím, že tam dávají ty nejlevnější tuky ![]()
Dělám to stejně, večer třeba 3 těsta a druhý den peču
Dneska jsem dělala zrovna těsto na vanil. rohlíčky a zabralo mi to max 10 minut, je to rychlovka ![]()
Tak mě přijde jako pitomost kuovat těsto, nic ve zlém, holky. Uplácat těsto je přece na tom všem to nejrychlejší, nejjednodušší. ![]()
A hlavně aspoň jakžtakž víte, co v tom je, co tam dáváte.