Testy DNA - potvrzení otcovství, manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5893
29.3.25 07:43
@Prelesta píše: Více

Tak bys to neřekla nikdy nikomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32520
29.3.25 08:02

Samotnou mě vždycky bere amok, když je tu diskuze, že si chlap během manželství upíchne levobočka a počítá s tím, že se ho nezřekne a bude o něj pečovat v rámci původní rodiny. Včetně manželky a dětí, které samozřejmě nadšeně přivítají nového člena " rodiny".
A spousta lidí tu hlásá, že snad na to má nějaké právo, protože přece dítě, chudák, nemůže za to a všichni se musí přizpůsobit. Zrovna @Josef_t je vždycky jeden z nich.:)
Ale tady víš s jistotou, že to je levoboček. Od začátku. Na rozdíl od této situace.
Jsou určitý hranice, za které člověk prostě nejde. A to mám dva syny, takže by mi levoboček sakra vadil. Ale nedokážu si naprosto představit, že bych za něčími zády si dovolila tohle zjišťovat. Pro mě je to ekl.
Snacha nebo syn mi v dobré víře svěří svoje dítě a já budu provádět tajně testy. Nepredstavitelný. Kdyby to prasklo, tak co. Vztahy zničený navždycky. Nemluvě o tom, že vůbec netuším, jak bych dokázala synovi říct, kdyby dítě nebylo jeho. Takže bych se tím trápila akorát já. Nic bych tím nezískala.
Tohle je jenom na rodičích dítěte a nezbývá než doufat, že nikoho taková situace nepotká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
29.3.25 08:07

@Sworley přesně tak. Aby babička dělala testy, to mi přijde dost šílený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21316
29.3.25 09:46

nejde o to, ze jdou zdroje do cizího ditete, ale do milenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106208
29.3.25 09:47

mne by vadilo oboje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2136
29.3.25 11:14
@Sworley píše: Více

No, ale ten chlap by o toho levobočka měl pečovat. Je to jeho dítě, úplně stejně jako ty ostatní. Má za něho zodpovědnost. A to dítě opravdu za nic nemůže. Nemusí ho brát rovnou do rodiny (s manželkou/partnerkou), ale vídat by se s ním měl. Třeba venku (na hřišti, na procházce…), vzít ho na výlet, na prázdniny…, třeba i s dalšími dětmi, aby se sourozenci znali. Nebo o něho pečovat u svých rodičů, pokud by o to stáli.

To, že bych to nejspíš nedala, je fakt. Ale zakazovat mu, se stýkat s vlastním dítětem, by asi správné nebylo, i když pochopitelné asi jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2136
29.3.25 11:21
@PaníBovaryová píše: Více

Tak třeba dědictví by do milenky nešlo. Výživné by měla pro to dítě. Při průměrných alimentech by to na nějaké vyskakování fakt nebylo. A na kabelky, nehty a dovolené v Karibiku už vůbec ne. Ale jasně, byly by to zdroje, o které by jeho rodina přišla, to ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32520
29.3.25 11:48

No on Josef většinou nemůže pochopit tu manželku, která se chce s tím chlapem rozejít, protože z nějakého " rozmaru", jak píše vždycky, nechce levobočka přijmout do rodiny a s láskou o něj s manželem pečovat, že. To se přece může stát každému. :roll:
Jinak ano, dítě za to nemůže. Co mu připravili JEHO RODIČE. Má právo na JEJICH péči, ovšem ne právo na péči v jiné rodině. Už jsem to tu psala kolikrát. Takže ať si tatík pečuje o sto šest, ale ve svém a za své. Když už mu původní rodina nestála za to, aby použil ochranu.
A musí taky skousnout to, že manželka takovou situaci neskousne a právo na to má.
Pro mě osobně je problém už dlouhodobá nevěra, natož s následkem dítěte.
Při požadavku na péči v rodině, by pravděpodobně drahý dostal ještě pánví mezi oči. :roll: Každý máme své limity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106208
29.3.25 12:10

no to by mel…ale must počítat, ze rodina se mu rozpadne a s levobočkem nikdo kamarádit nebude…takze pokud ho nevezme milenka…tak bude na to sam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
29.3.25 12:19

Na druhou stranu ale nelze vyčítat manželce, že pomyslně kope za své děti a není natolik empatická ;), aby zvala levobočka na nedělní obědy (nejlépe i s matkou) a s radostí nedělila rodinný majetek (vybudovaný v rámci SJM) mezi všechny děti. Já bych také udělala vše pro to, aby v takovém případě z toho vyšly moje děti co nejlépe a bylo by mi nějaké (pro mě) cizí dítě úplně u zadku. Takže bych využila momentu, kdy se dotyčný evidentně nechce rozvádět a majetek přeskupila. Jestli by mi bylo líto toho levobočka? Nejspíš ne. Každá máma chrání především své děti a pak sebe, na jeho štěstí měli myslet jeho rodiče. Takže ať pantáta šlápne do pedálů, já bych s ním nezůstala, a posnaží se i ta paní, která také neměla problém plodit s někým kdo už tu rodinu má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2136
29.3.25 12:34
@princess.consuela píše: Více

To chápu. Taky „kopu“ za své dítě (obecně, v různých věcech). To je podle mě normální, že pro matku jsou nejdůležitější její děti.

Osobně bych ani nechtěla žít s rozvedeným/rozejitým chlapem s malým dítětem (nebo dokonce s dětmi 8o ). Pokud už by měl dítě/děti dospělé, samostatné (jako já), tak dejme tomu. Ale dělat macechu cizímu dítěti/dětem fakt nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
29.3.25 12:35

@Prelesta udělala bys totéž v případě, že bys měla podezření, že dítě není zetě?

• Citovat
  • Upravit
2136
29.3.25 12:37
@Venetia píše: Více

Nebo si najde třetí, která se do něho naivně zamiluje a bude se mu starat o celou smečku dětí a tatík bude vysmátej. :mrgreen: Obávám se, že i takové ženy se najdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2136
29.3.25 12:40
@Velryba černá píše: Více

Proč bych to dělala? Dítě by porodila přece moje dcera. A to mám skoro zeťáka fakt ráda a mrzelo by mě, kdyby ho dcera podvedla nebo mu nějak ublížila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
29.3.25 12:43

@Prelesta promiň, tohle nechápu. Ale zjevně bys alespoň chápala, kdyby to udělala druhá babička.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky