Testy DNA - potvrzení otcovství, manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2099
29.3.25 12:51
@Velryba černá píše: Více

To bych nechápala, protože druhá potencionální babička už nežije, tak by mi nebylo jasné, jak to provedla. :lol:

Ale teď vážně. Asi bych to pochopila, že chce mít jistotu. A kdyby potom to vnoučátko bezmezně milovala, tak proč ne. Jen by tím nesměla moji dceru deptat, to by mi vadilo. Ale když by to udělala tajně… Co oči nevidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
29.3.25 12:56

Tohle je ale v situaci biologické babičky právě ta názorná ukázka selektivní pravdy v akci. Prostě biologicky by vnouče bylo její a ač by třeba dceři f2f dala čočku, nejspíš by převážil ten mateřský pud a ochrana dítěte (dcery).
Jakkoliv si myslím, že jsem takový Jan Hus s vagínou ;), tohle bych viděla stejně. Se svědomím bych se musela popasovat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
29.3.25 12:57

@Prelesta dobře, zaměň babičku za jiného příbuzného, mne by například nikdy nenapadlo testovat dítě bez vědomí rodičů. Sama jsi psala, že nevíš, jak bys s takovou informací naložila. Tedy samozřejmě netušíš, jak moc bys zvládla tiše milovat vnouče, které není tvoje. S tím vědomím, že ze tvého dítěte dost možná někdo dělá pitomce. A já bych naprosto pochopila, pokud by dotyčný příbuzný s onou informací naložil zcela po svém, tedy i způsobem nevýhodným vůči matce dítěte.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
29.3.25 13:03

@princess.consuela já moc nejsem na dvojí metry a přístupy, levobočka by nedala, zároveň tak nějak věří tomu, že podvedený muž a celá jeho rodina budou milovat cizí dítě.

• Citovat
  • Upravit
2099
29.3.25 13:14

Pokud by dítě mé dcery chtěl někdo testovat, tak s tím ale nic nenadělám. :nevim: Stejně jako s tím, jak naloží s výsledkem. Byla bych tu prostě pro dceru, byla jí oporou a tak.

Jak bych naložila s výsledkem u případného syna? Pokud by bylo dítě jeho, bezmezně a bez pochyb bych ho milovala. Pokud by nebylo? Nevím, záleželo by na celkové situaci. Ale umím si představit, že bych mlčela, dítěti dělala babičku, ale hlídala bych dítě jen když bych chtěla a ne proto, že si snacha chce odpočinout, nebo jet na dovolenou s kamarádkou a pod. U svého vnoučátka bych byla ochotná změnit i plán, když by bylo potřeba hlídání, u kukačky asi ne (podle okolností). Prostě bych to té snaše neulehčovala.

Ale protože je to všechno jenom teoreticky (syn), můžu napsat nebo si myslet cokoliv. Protože prostě reálně se to nestane, nemá jak se to stát. A on kolikrát taky člověk míní a život mění, takže ať už teď si to představuji jakkoliv, v reálu by to nakonec mohlo být úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2099
29.3.25 13:18

A kde píšu, že by jeho rodina milovala cizí dítě? Samozřejmě jsem tím myslela, že by se po testech ukázalo, že otec dítěte je jejich rodinný příslušník. Že to není kukačka. Že je vše, jak má být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
29.3.25 13:21

@Prelesta ale co kdyby to dítě jejich nebylo? Ty bys omezila hlídání, vymezila se. Nakonec je totiž otázkou, proč vůbec získávat informaci, se kterou nehodláš nijak naložit. K čemu ti vůbec je?

• Citovat
  • Upravit
6361
29.3.25 13:27
@Prelesta píše: Více

Tak tohle je mazec… Chlap tu dostava sodu, za to ze si dovolil pochybovat, asi mel nejakej duvod, a ano blbec nemel tim zatezovat zenu 2 mesice…i kdyz chapu jeho narustajici podezření, kdyz to zena poprve odmitla a dal. odmitala, ale mel to teda udelat sam.
Ale tady pani chce testovat bez svoleni rodicu sve vnouce, defakto ani nema dopredu promysleny, jak by nalozila s vysledkem, ale to je v poradku. Zasnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2099
29.3.25 13:30

Pokud by to dítě jejich nebylo, bylo by přece na nich, jak s tím naloží. S tím bych nic neudělala, i kdybych se „na hlavu“ stavěla.

No a u mě? Šlo by mi asi o to, abych měla jistotu, že dítě je opravdu moje vnouče, abych neměla pochybnosti a milovala ho „naplno“. V opačném případě bych byla asi odtažitější, co se týká snachy (a jak jsem psala). Doufala bych před testy, že to vnouče moje je.

Ale hlavně, jak jsem už také psala, dělala bych to jen v případě, že bych měla velké pochybnosti. Určitě ne jen tak z plezíru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
29.3.25 13:31

@Prelesta ale zároveň bys chtěla, aby tím dceru nedeptali.

• Citovat
  • Upravit
2099
29.3.25 13:42
@Andelskej_Satan píše: Více

Paní nechce testovat své vnouče, protože paní má dceru a tudíž bude mít jistotu. Vše ostatní jsou jen zbytečné, teoretické úvahy. To že si něco umím teoreticky představit, neznamená, že to tak musí v praxi být. Jako taky si umím představit, jak krásně létám, zamávám rukama a je to, ale v praxi…

Původně jsem reagovala na @Josef_t:
"Stačí přitom jen pár let, snacha která vám nebude „vonět“ a přístup bude rázem jiný  :cert: "
Jinak bych se ani do této debaty nepouštěla. A nemám iluze o tom, že to tak v některých případech opravdu není. Stačí číst zde o některých snachách a tchýních. (Tím nemyslím, že hned běží pro testy DNA).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2099
29.3.25 13:46

A Ty bys chtěla, aby někdo deptal Tvé dítě? Ale jak píšu, co by rodina otce mého vnoučete dělala, nebo nedělala, bych těžko mohla jakkoliv ovlivnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106122
29.3.25 13:46
@Prelesta píše: Více

taky se obavám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
29.3.25 13:47

@Prelesta nechtěla, ale měla bych pochopení i pro druhou stranu, když je moje dítě podobným způsobem podrazí, mají právo dát najevo značnou nelibost.

• Citovat
  • Upravit
2099
29.3.25 13:49

Ale tady se nepsalo o podrazu, ale o pouhém podezření. Pokud by podraz nastal, tak bych se té rodině taky nedivila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí