Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Prelesta píše: Více
A co kdyby si tvoje dcera z nejakeho zdravotniho duvodu vzala darované vajicko, to bys pak to dite taky nepovažovala za svoje vnouče?
@veria přesně, často ten pár nikomu nevykládá, že mají darovanou spermii, vejce, komplet embryo…
@Velryba černá píše: Více
Ano, s tím souhlasím. Byla bych tu pro ni, pomohla bych jí, podpořila jí, ale vyřešit by si to musela sama.
Ještě tedy přidám svůj pohled z další strany. Už jsem to psala i v jiných diskuzích, ale nikdy bych nemohla tvrdit muži, jeho matce i celé rodině, že dítě je jeho, když by nebylo nebo nemuselo být. Tohle bych nikdy neudělala, i kdyby to znamenalo rozpad jinak dobrého vztahu, přišla bych o super chlapa i o super tchýni, ale prostě ne. Neměla bych na to svědomí, nemohla bych spát, podívat se na sebe do zrcadla… Za mě je toto absolutně nepřípustné! A přes to se najdou ženy, které jsou toho schopny. ![]()
@veria píše: Více
Považovala bych ho za své. Odnosila by ho a porodila moje dcera. Nebyl by v tom žádný podraz.
Proč by nemělo jak se to stát. Můžou mít darovaný vajíčka a nebyla bys bio babička.. to samé u syna, darované spermie, řekli by si, že to nikomu neřeknou a ty byl dělala test..
Ale to by nemusel být ani u toho syna. Ty to pořád nechápeš. Pokud by šlo o darované spermie, celou dobu by jsi si mylně myslela, že snacha syna podvedla. Takže aby babi testovala vnouče, to mi přijde taky dost divné.
@Sandra277 píše: Více
Na darovaná vajíčka jsem odpověděla výše. Syna nemám, natož neplodného. Jak jsem psala, teoretický test u syna bych nedělala jen tak z plezíru, ale když bych měla vážné pochybnosti v chování snachy.
@Sandra277 píše: Více
Mně zase přijde divné, hned všude vidět darovaná vajíčka a spermie. Nikoho takového neznám. Znám od vidění, nebo spíš jsem znala, asi tři lidi, kteří měli dítě z umělého oplodnění a to ještě v průbehu skoro 30 let.
Fakt nemá cenu rozebírat něco, co se nestane a ani nemůže stát (syn), teda abych to nezakřikla, neplánovaně neotěhotněla a nebyl to syn. ![]()
Ty to přeci o těch lidech nemusíš vůbec vědět.. a pokud by to byl úlet snachy, myslím, že by se chovala co nejlépe právě aby nevzniklo nějaké podezření.
To bude tim, ze to lidi nevykladaji na potkani, a o darovanych vajickach nebo spermiich uz vubec ne. Klidne muzes takove deti mit kolem sebe, ale nevis o tom.
@Sandra277, @veria
Vím, že to o každém vědět nemusím, ale o kamarádkách, v rodině atd. to vím. A nemyslím si, že je ve skutečnosti tolik případů, jak to tady na EM vypadá.
A tím končím v debatě o „nesmrtelnosti chrousta“. Už jsem toho napsala dost a fakt už nechci ztrácet čas debatou o něčem, co se nestane a je to jen teoretický nápad. ![]()
O darovanych bunkach se vetsinou nerika ani v rodine, natoz kamaradkam.
Jasne no, diskuze je čistě teoretická, jen jsi me svym napadem teoreticky testovat vnouce fakt prekvapila, to by mne nenapadlo.
Ale moje kamarádky nebyly ani na umělém oplodnění jako takovém. Stejně tak v rodině. Ale to je jedno. Je to každého soukromá „věc“.
No vidíš a mě napadají různé věci, kolikrát i blbosti. Ale já pořád o něčem přemýšlím, někdy je to i kontraproduktivní. ![]()
Právě. A proto často lidé o umelem oplodnění neříkají ani kamarádkám ani rodinným příslušníkům. U nás to nevedi ani rodiče.
@Prelesta ano, ale já píšu o situaci, kdy se potvrdí, že dítě není jejich. Do výsledků je zbytečné a nevhodné kohokoli deptat. Pokud by něco takového udělala moje dcera, řeknu jí, děvče, udělala jsi pěknou čuňárnu, pořád jsem tu pro tebe, ale tu kaši, kterou sis sama navařila, si teď budeš muset také sníst.