Tetanie a cukání lýtek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7.7.21 12:24

No to víš pořád se zaměřuji na to jestli se hybu v normě, pořád sleduji jak moc mě bolí svaly a jestli je to normální. Už nečtu, ale v hlavě to pořád je, manžel si už myslí že jsem se zbláznila. Myslím si že mě uklidní pouze to emg vyšetření, ale to si ještě počkám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
7.7.21 14:31

Ahoj,
naprosto chapu tvuj strach…takových je nás víc…

Ja cukam od listopadu 2019,takže už skoro dva roky.
Za tuto dobu mam několik vysetreni na neurologii, praktika, celostni medicínu, psychosomatiku…

Napisu jen ve zkratce, ze mam rezonance mozku, krční patere(michy),bederní patere, vysetreni MEP(motoneurony),EMG asi 5×…
Poslední bylo u největší kapacity v Thom. nemocnici pana dr. Ridzone.

A začala jsem přesně tou větou…kdyby mi někdo udělal EMG, tak už to dal neřeším…ale ne…je to, jako Matějská pout-nejde vysednout, když už jsem nasedla.
Pro manžela jsem určitě hypochondr, trapim se tím sama…
Teď už tolik ne, jako ještě par měsíců zpět!

Ja teda nemám jen cukani svalu, jsou dny kdy je mi fajn, a pak dny, kdy he vsechno zle…

Dosla jsem tak daleko, ze několik EMG jsem si hradila sama, dojizdela na ne napříč republikou(v te době tehotna)mam konzultace, které jsem si hradila sama u soukrom. neurologu.
Takže mraky peněz…

Závěrem jen:nech se vyšetřit a uzavři to…dřív, než te to úplně semene, tak jako mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.21 17:41

@ToDe ahoj moc děkuji za odpověď, já mám též dobré dny a pak dny kdy jsem úplně v depresích, ty bohužel převažují :,( neustále se mi honí hlavou že RS je v uvozovkách ještě dobrá diagnóza :,( mám dvě děti 6let a 5 měsíční miminko v těhotenství to bylo dobré asi těhotenský hormon fungoval, ale dva měsíce o porodu opět černé myšlenky že mi něco je a neustále se pozoruji. Když mě nebrání končetiny tak mi škubou svaly a nebo vše dohromady. Byla jsi někde u psychloga? Můj muž si též myslí že jsem hypochondr tak jsem na to sama, doma o tom raději vůbec mluvím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.21 18:19

Ahoj holky, řešila jsem neco podobného pred měsícem. Špatná citlivost v ruce a noze. Samozřejmě jsem tak jako vy hned videla ALS nebo RS a bylo mi pak ještě hůř, jak jsem se vypsychovala. Byla jsem u dr., ta mi napsala Mg a doporucila masáž, ze pry to mam z krční páteře. Sla jsem na fyzio a opravdu mi to hodně pomohlo. Hlavně mi doslo, ze to všechno bylo ze stresu (3 děti, z toho jedno mimino, domácnost, vaření… Znáte to taky. Člověk chce stihnout vse dokonale, ale bohužel to pak odskace na zdraví). Snazim se ted ve všem brzit a je mi fakt lip. Taky jsem spekulovala, jestli to nebylo po ockovani covid.. Těžko říct.

• Citovat
  • Upravit
8.7.21 08:14
@Anonymní píše:
Ahoj holky, řešila jsem neco podobného pred měsícem. Špatná citlivost v ruce a noze. Samozřejmě jsem tak jako vy hned videla ALS nebo RS a bylo mi pak ještě hůř, jak jsem se vypsychovala. Byla jsem u dr., ta mi napsala Mg a doporucila masáž, ze pry to mam z krční páteře. Sla jsem na fyzio a opravdu mi to hodně pomohlo. Hlavně mi doslo, ze to všechno bylo ze stresu (3 děti, z toho jedno mimino, domácnost, vaření… Znáte to taky. Člověk chce stihnout vse dokonale, ale bohužel to pak odskace na zdraví). Snazim se ted ve všem brzit a je mi fakt lip. Taky jsem spekulovala, jestli to nebylo po ockovani covid.. Těžko říct.

Ahoj, moc obdivuji že jsi to takto dokázala uzavřít. Já si to sice také v hlavě srovnám, ale vždy přijde něco co mi tu myšlenku vrátí zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.21 11:47

Holky jak jste dopadli? Mně v klidu cukaji sem tam svaly a jsem z toho opravdu na nervy myslím na als a na nejhorší nemoce. Hlavně mi teda cukaji prsty na nohou

• Citovat
  • Upravit
21.7.21 14:35
@Anonymní píše:
Holky jak jste dopadli? Mně v klidu cukaji sem tam svaly a jsem z toho opravdu na nervy myslím na als a na nejhorší nemoce. Hlavně mi teda cukaji prsty na nohou

Ahoj, já stále čekám na vyšetření, na neurologii čekám až do konce srpna a potom asi koloběh vyšetření :,( mě také nejvíce cukaji svaly v klidu, ale občas cítím zaškubnuti když něco dělám třeba v rameni. Nejvíce mi cukaji lýtka a oko, už jsem z toho zoufalá také se bojím als snažím se nečíst, ale to mi nejde. Jsem objednaná i k psychologii, ale též objednání až v září :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.21 15:25

Ahoj, tak to máš opravdu pozdě já jdu příští čtvrtek tak uvidíme. Taky mám problém že pořád čtu a pak na to pořád myslím. Hlavne si čtu ty nejhorší nemoce.Tak snad to nebude nic tak hrozného já teda jenom cukam ale někdy mám takovou zvláštní slabost v nohou.

• Citovat
  • Upravit
22.7.21 15:46
@Anonymní píše:
Ahoj, tak to máš opravdu pozdě já jdu příští čtvrtek tak uvidíme. Taky mám problém že pořád čtu a pak na to pořád myslím. Hlavne si čtu ty nejhorší nemoce.Tak snad to nebude nic tak hrozného já teda jenom cukam ale někdy mám takovou zvláštní slabost v nohou.

No dnes jsem se dovolala k doktorce která mě možná vezme příští týden po pracovní době samozřejmě to musím hradit sama, ale i za to jsem ráda. Pořád lepší než žít v nejistotě. Já dokud nebudu vědět výsledky tak na sobě neustále budu něco pozorovat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.21 15:54

To já přesně taky tak ti budu moc držet palečky bude to dobrý uvidíš to já jsem zvědavá taky :hug:

• Citovat
  • Upravit
22.7.21 15:58
@Anonymní píše:
To já přesně taky tak ti budu moc držet palečky bude to dobrý uvidíš to já jsem zvědavá taky :hug:

Třeba od včera mám o křeče v nohách :( je to hrozný, ale přesto se modlím za to abych byla jen blázen a ne nemocná nějakou tou strašnou nemoci. Určitě mi napiš jak jsi dopadla také ti dám vědět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
22.7.21 16:41

Holky, jste z Prahy??pokud jo, mam tip na uuuuzasnou neurolozku, která děla EMG přímo v ordinaci, kdyžtak zpravu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
4.8.21 22:19

Ahoj holky.
Také mne trápí občasné cukání různých svalů už půl roku, dříve brnění končetin a poslední dobou také slabost končetin. Mám 3 děti(7-2 roky), ještě k tomu všechno kluci, takže doma stres a moc se zatím nevyspím. Někdy je to u nás nekonečné psycho.
Popíšu snad stručně vše od začátku.
Moje problémy začaly asi rok po porodu druhého syna, necitlivostí ruky a pak ihned různé brnění, jelikož jsem také ihned googlila, bála jsem se Rs, nádoru na mozku, v té době se o als asi moc nepsalo. Nastoupila do té doby pro mne neznámá věc, panická ataka, úzkosti. Absolvovala jsem MR hlavy, Rtg páteře, krevní odběry a výsledek zněl, problémy od páteře. Neuroložka mi doporučila antidepresiva ještě před MR.
Nyní, po x letech kdy mne max bolely záda, začalo tohle cukání svalů a necitlivost končetin.
Beru hořčík, železo a B12, chystám se k fyzioterapeutovi, který mi před pár měsíci hodně pomohl.
Opět jsem z toho všeho nervozní, protože nikdo z okolí tohle nezná, ale vygooglila jsem tuhle vaší diskuzi, která mne dost uklidnila. Několik z vás tu popisuje podobné problémy a máte také malé děti. Asi je to opravdu vše z té únavy, stresu a nevyspání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.8.21 11:39
@Amber88 píše:
Ahoj holky.
Také mne trápí občasné cukání různých svalů už půl roku, dříve brnění končetin a poslední dobou také slabost končetin. Mám 3 děti(7-2 roky), ještě k tomu všechno kluci, takže doma stres a moc se zatím nevyspím. Někdy je to u nás nekonečné psycho.
Popíšu snad stručně vše od začátku.
Moje problémy začaly asi rok po porodu druhého syna, necitlivostí ruky a pak ihned různé brnění, jelikož jsem také ihned googlila, bála jsem se Rs, nádoru na mozku, v té době se o als asi moc nepsalo. Nastoupila do té doby pro mne neznámá věc, panická ataka, úzkosti. Absolvovala jsem MR hlavy, Rtg páteře, krevní odběry a výsledek zněl, problémy od páteře. Neuroložka mi doporučila antidepresiva ještě před MR.
Nyní, po x letech kdy mne max bolely záda, začalo tohle cukání svalů a necitlivost končetin.
Beru hořčík, železo a B12, chystám se k fyzioterapeutovi, který mi před pár měsíci hodně pomohl.
Opět jsem z toho všeho nervozní, protože nikdo z okolí tohle nezná, ale vygooglila jsem tuhle vaší diskuzi, která mne dost uklidnila. Několik z vás tu popisuje podobné problémy a máte také malé děti. Asi je to opravdu vše z té únavy, stresu a nevyspání.

Ahoj já js po rtg a čekám na MR včera jsem byla na odběrech krve na CK takže nejím, nespím jen se bojím že mi to najdou a já se zbláznim :,(
Jinak mě nejvíce cukaji lýtka to je strašný, sednu si a pořád jedou, s snažím se uklidnovat že to je stres, ale už se fakt bojím :,( beru maximální dávky hořčíku a vit B a beze změn :(
Mám syna 6 let a dceru 6 měsíců, máme hospodářství, koně velký statek, každý den v ruce kolečko, vidle atd, ale i přesto mu to nepřijde normální to cukani, čekám na vyšetření Emg.

Jak píše stavy úzkosti mám také hlavně v noci když začnu přemýšlet, celý den funguji jako robot nedokáži si nic užít, ziju jen ve strachu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
7.8.21 22:40
@Kristýna 2204 píše:
Ahoj já js po rtg a čekám na MR včera jsem byla na odběrech krve na CK takže nejím, nespím jen se bojím že mi to najdou a já se zbláznim :,(
Jinak mě nejvíce cukaji lýtka to je strašný, sednu si a pořád jedou, s snažím se uklidnovat že to je stres, ale už se fakt bojím :,( beru maximální dávky hořčíku a vit B a beze změn :(
Mám syna 6 let a dceru 6 měsíců, máme hospodářství, koně velký statek, každý den v ruce kolečko, vidle atd, ale i přesto mu to nepřijde normální to cukani, čekám na vyšetření Emg.Jak píše stavy úzkosti mám také hlavně v noci když začnu přemýšlet, celý den funguji jako robot nedokáži si nic užít, ziju jen ve strachu

Ahoj. Neboj se, je to vážně nejspíše jen z dlouhodobé únavy a stresu. Je dobře, že jdes na MR atd.. Držím palce a osobně myslím, že ti to dobře dopadne. Pak budeš klidnější. Mě se momentálně nic neklepe, ale mám už asi týden strašně slabé ruce, taky jsem celý den nervózní. Ale řešit to budu fyzioterapií.
Jak jsem psala, mám malý tři kluky a do toho ještě firmu, kde je práce nad hlavu. Doteď jsem dělala po večerech, když děti usnuly, pak přes den jsem lítala s nejmladším taky ohledně práce. Takhle to už ale nejde, jsem na pokraji sil. Takže hledám školku i pro toho 2leťáka a dělat budu už jen přes den.
Jak dlouho máš tyhle problémy? Na začátku jsem měla opravdu problém fungovat, neustále jsem si představovala ty nejhorší možné scénáře. Teď už se tolik nehroutim. Doporučuji si večer pustit něco pěkného na poslech, i kdyby s dětmi audio pohádku. Zkusit myslet pozitivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí