Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
co tu ještě nebylo…jakákoliv ryba typu filet a k tomu br. kaše
koprová omáčka s vejcem a bramborem..
no možná tady najdu inspiraci i já ![]()
Příspěvek upraven 14.04.12 v 21:04
Co filé na másle? Nebo jen zalité jogurtem s koprem a do trouby
brokolice se smetanovou omáčkou a bramborem, rajčatová polévka, pórková polévka, špenát s bramborem a vajíčkem, těstoviny s rajčatovou omáčkou a sýrem, tuňáková pomazánka, těstovinový salát s tuňákem, lečo z rajčat, papriky, cukety se sýrem, čočková polévka, kuřecí maso s francouzskou zeleninovou mraženou směsí udělané na pánvi „a la čína“ s rýží, ..možná mě ještě něco dodatečně napadne
![]()
každopádně dost záleží na chuti Tvého muže, můj je naučen, že nemá problém s bezmasými a zeleninovými jídly, teda špenát a brokolici nepozře, to zas ne ![]()
@Boriska píše:
co tu ještě nebylo…jakákoliv ryba typu filet a k tomu br. kaše
jo, taky jednoduchý a dobrý, k tomu se dá udělat třeba rajčatový salát s kukuřicí a zakys.smetanou..
Pak je ještě vcelku jednoduchý kuřecí stehna pečená s jablky s bramborem… ![]()
jednoduchá večeře, kluk jí má moc rád- na máslo na pánev hodit chleba nakrájenej na kostičky, osmahnout a vlít 2 vajíčka, osolit a je hotovo ![]()
Zapečené brambory- brambory předavřit a na plátky do pekáčku na ně jakoukoli směs zeleninky udělanou před tím na másle (hrášek, mrkev nebo porek a plus třeba kuř.maso na kostičky), na to trochu sýra a zalít troškou smetany
bolognský špagety jsou taky jednoduchý a tatínkem určitě snadno připravitelný ![]()
Tak u nás být tato situace,tak je určitě lepší varianta než mého chlapa naučit vařit mu navařit a zamrazit nebo zavařit ![]()
![]()
bulgur nebo kuskus s tuňákem - nasypat bulgur (kuskus) do misky, zalít vroucí vodou (poměr 1:2), nechat vsáknout, asi 10 minut. Tak 2× mezitím prohrábnout vidličkou. Vmíchat tuňákovou konzervu - používám tuňákový salát Mexico, tak pro prcka nějaký nepálivý.
Ještě mě napadají buchtičky s krémem/pudinkem - buchtičky se dají koupit jako polotovar a pudink se uvaří podle návodu jen trošku řidší.
Grenadýrský pochod
dělám ho, když zbydou těstoviny a brambory.
Zapečené v pekáčku, do toho nakrájím dobrou šunku nebo sojové maso, přidám nakrájená spařená a oloupaná rajčata + bazalku nebo majoránku a zamíchám. Nakonec, asi 5 min. před dopečením dám navrch nastrouhaný sýr. Mňamka pro všechny.
@Pavlínka05 píše:
Tak u nás být tato situace,tak je určitě lepší varianta než mého chlapa naučit vařit mu navařit a zamrazit nebo zavařit![]()
Když tě odveze záchranka za pět dvanáct a čeká tě čtvrt roku ve špitále …
![]()
A jíst furt starý zavařeniny nebo mraženiny asi taky nic moc ![]()
Díkec za partu super jednoduchých nápadů - už podle čtení na to mám na všechno chuť
(nemocniční strava po pěti tejdnech už
)
Díky!
@Rampepurna
tak to se drž. Ještě mě napadly halušky z krabičky, používáme od Labaty. K tomu sýrová omáčka - hodně ohřát mléko v mikrovlnce a rozmixovat v něm 2 tavené sýry (ne přímo z lednice, aby to mléko moc neochladlo). kdo chce, ještě si vyškvaří slaninuu.
Ještě mě napadlo, u nás třeba školní jídelna vaří i pro veřejnost do kastrůlků.
Z jídel, co jdou předpřipravit dopředu v klidu, když dítko spí, a dodělat pak, mě napadá:
(Uvařit brokolici, uvařit těstoviny, na pánvi osmahnout kousky kuřecího masa (nebo pokrájet šunku), vše smíchat a dát do zapékací misky. Možno zamíchat i nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr. Rozmíchat trochu smetany s vajíčkem, zalít a nechat zapéct.)
Kdyby šlo o mého muže, tak bych se snažila, aby dělal co nejvíc omáčky, aby měl aspoň na dva dny. Dají se střídat přílohy.
Co má rád muž i kluk je třeba tohle:
A jak psala @danyk, tak se zkusit poohlídnout v okolí nejlíp v mateřinkách, jestli vaří přes ulici. Třeba u nás je to jídlo, co se vaří v MŠ, hodně kvalitní, nepoužívají srajdy a už jsem si kolikrát říkala, že až bude nějaké náročnější období, že to využiji.