Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
scénář je prostinkej: jsem na x měsíců mimo rodinu, doma zůstal šikovnej tatínek s dvouletým synem bez hlubších kuchařských zkušeností a znalostí.
Potřebuju trochu osvěžit fantazii a prosím o nápady na jídla, který
Nebojte se sem hodit i uplný prkotinky - cokoliv vás napadne.
Děkujem moc, zlata!
![]()
Mě napadly brambory s mlíkem, fleky s tvarohem, rajská s kolínkama ![]()
Brambory na kostky, maso na kostky, posolit/pokořenit dle dítka, zalít šlehačkou, zapéct. Tatínek si může popepřit na talíři…
Plus třeba nahoru sýr, do toho zamíchat brokolici…
Rizoto - na pánev máslo, maso na kousíčky, zelenina mražená, posmažit, nalít trochu vody, podusit, smíchat s rýží předem uvařenou. Nebo s testovinama, posypat strouhaným sýrem.
Nudle s mákem ![]()
Nevím, jak moc řešíte stravu toho dvouletého…
Ať to dobře dopadne ![]()
No,tak co třeba miluju já.Tortellini-mají různé,masové,špenátové,dle chuti.Pouze uvařit podle návodu do měkka.Pak na pánvičce rozehřát kousek másla,na to hodit nakrájenou šunku a nastrouhat malinkej kousek nivy,zalít smetanou,vhodit do toho uvařené tortellini,zamíchat a hotovka a je to fakt mňamka.
Napada me treba fazolova polevka, nebo kure na paprice ( oprazit cibulku, na to dat kureci kousky a papriku, sladkou lzici, zalit horkou vodou a povarit asi 20 min, nalit do toho trochu huste smetany a popripade zahustit jiskou, k tomu super kolinka:) je to rychlovka za 25 min cele jidlo:) tatinek si to dosloli:)
Kam jedes s mim li se zeptat?
Testovinovy salat se zeleninou a kousky kureciho nebo sunky:) zalit trochou oliv oleje:)
Knedlik ve vajicku, varenej brambor ve vajicku.
Z mletého masa uplácat karbanátky s bramb. kaší, řízky, vařené kuře (pro sebe může upéct), špagety, čočka. Radí mi tu manžel s podobnými zkušenostmi jako Tvůj manžel, tak Ti to snad pomůže. ![]()
@Pipet píše:
Nevím, jak moc řešíte stravu toho dvouletého…
Nějak extra ne - ale třeba uzeniny nebo pytlíkový polívky/omáčky, bujony, vepřový maso nedáváme …
Díky za super nápady, jen tak dále! ![]()
kuře na paprice,dušená mrkev,rizoto,sekaná,zapečené brambory, zapečené kuřecí prsa s brokolicí,špagety,zeleninová polévka,hrášková polévka,čočka na husto,nudle s mákem,těstoviny se sýrovou omáčkou,rajská s kolínkama
ještě u nás oblíbené kuře s lečem - v hrnci na troše oleje opéct nakrájené kuřecí prsa, zalít lečem ze skleničky, podle chuti dokořenit. K tomu dělám rýži.
Cestoviny zmiesat s konzervou tuniaka v tomate,do toho moze ist kukurica,zaliat kyslou smotankou-mnam.
Kuracie prsia na prirodno plus mlade zemiaky s maslom.
Sunkafleky.
Chlieb vo vajci.
Miesane vajicka so sampionmi.
Omeleta.
Zemiakova baba.
Rybie file na masle.
Puding s nastruhanym jablckom ako dezert.
polívka- uvařit zeleninu, uvařenou nakrájet a vrátit do vývaru (je to rychleší, než krájet syrovou), nudle by mohl zvládnout přihodit.
případně různé polévky typu květáková, brokolicová, rozvařit zeleninu, umixovat, přidat smetanu
kuře na soli k tomu brambor, květák nebo brokolice na hniličku, míchaná vajíčka, nějaké pomazánky na bázi lučiny.
naše malá miluje vajíčka, takže když nemám co bych, vytáhnu recepty typu knedlíky s vajíčkem, míchaná vejce, volské oko. Nedá se to dělat obden, ale když to uvaří občas…
A třeba buřtguláš by určitě zvládl, brambory s tvarohem, nebo se sýrem, zapečené těstoviny (jen orestovat nějaké maso nebo uzeninu, přidat těstiviny, zalít vajičkem). Vůbec s těstovinama se dají dělat zázraky.
Nebo zablafuňky - osmahnout cibulku, zalít vodou, do toho brambory, uvařit s bobk. listem a novým kořením, pak přidat zakysanou smetanu, zahustit a je to.
Když jsem byla v porodnici, tak MM zvládl podle receptu tohle. Je to moc dobré a jednoduché. Mám to teda od kohosi z FB, tak snad nikoho zásadně nevykrádám
![]()
Zapečené kuřecí maso
mletý černý pepř, 2 kelímky smetana ke šlehání, 2 ks cibule, rostlinný olej, 5 ks kuřecí prsa, 1 lžička mletá sladká paprika, 1 lžička kari koření, sůl, 1 ks pórek, 3 lžíce sojová omáčka
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a promícháme s trochou pepře, sladké papriky, kari kořením a sójovou omáčkou. Můžeme doplnit koření podle své chuti.
Na pánvi s trochou oleje zpěníme dvě větší cibule nakrájené na kostičky a přidáme kuřecí směs. Společně orestujeme, podlijeme trochu vodou a dusíme do poloměkka.
Mezitím uvaříme v trochu osolené vodě bramborové noky podle návodu na obalu. Propláchneme je studenou vodou a vsypeme do pekáče, který je vymazaný máslem. Přidáme kuřecí směs a pórek nakrájený na kolečka. Vše promícháme a podle chuti můžeme ještě dochutit. Pak zalijeme dvěma 30% šlehačkami a pečeme v troubě asi tak 40 minut na 180 - 200 °C.
Pórek je možné orestovat