Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kolikrát může být dítě oplacane, potom se najednou vytáhne a je zase normální postavy. Syn jak rose, krásné vidím, přibral, zbuclatel, vytáhl se a nebylo nic poznat.. Já rostla stejným stylem. Ještě část základní školy podle rodičů.
Kolikrát i tlusté děti mohou být ve skutečnosti podvizivene, nemají správny příjem živin, který by měly mít, ale mají úplně jine.. Na toto jsme kdysi četla nějaký článek..
Jak tu několikrát padlo, že na uvažování zakladatelky neni vlastně nic hroznýho, tlustý děti opravdu nejsou hezký a není to zdravé - souhlas. Ale problém u zakladatelky ani v nejmenším není ten názor, ale její hnusné neomalené chování, kterému učí své dítě už od kočárku.
Ona taky může nastat situace, že jí syn za pár let třeba při pokusu dát mu pusu odstrčí a řekne jí, ať ho nechá, že vyžraný prasnice se mu hnusej.
Tloušťka se mi u lidí taky nelíbí (jako skoro všem), ale fakt nikdy jsem nepoužila hnusný výraz jako prasokluk (nebo prasocokoliv).
Já jsem především nikdy nepochopila potřebu komentovat hanlivě na ulici cizí lidi. Co vás k tomu vede? Cítíte se potom lépe? Dává vám to pocit, že máte konečně nad někým převahu?
Já když někoho komentuju, tak jen to pozitivní, že má slečna opravdu krásné vlasy, že by mě zajímalo, odkud má tu sukni, protože bych jí brala taky. Nechápu, proč bych měla takhle hnusně komentovat nadváhu cizího člověka.
Jednou jsem byla na rande s chlapem, který se mě nejspíš snažil zaujmout tím, že začal ukazovat na nějakého kluka, že co to má na sobě. Jo, byl oblečený tak, že to vybočovalo z průměru, ale přišlo mi to v tu chvíli tak strašně ubohý, že na další schůzku jsem s ním už nešla. ![]()
No a pak kde se bere šikana. Takový rodiče sou fakt dárečci. Jednou kvůli tloušťce, pak je to oblečení, peníze atd. Tady i když je dítě zatím malé názorný příklad jak to funguje.
To snad nemůžete myslet vážně. Neříkám, pohled na tlusté dítě mi taky nedělá dobře, ale to dítě za to nemůže, mohou za to především rodiče. Spíš mi nedělá dobře to, že právě rodiče těch dětí toto dopustí, ale rozhodně by mě nenapadlo si mumlat pod fousy takové nadavky. Myslet si můžete co chcete, ale nahlas to říkat nemusíte. Vaše dítě to akorát od vás pochytí a nejde o to, že by dělalo ostutu ale o to, že v budoucnu může takové děti šikanovat. Já když jsem byla dítě na ZŠ, tak jsem se kamaráfila s holkou, co měla opravdu nadváhu. Nedokážu si představit, že by mi to mamka třeba zakazovala, nebo by měla nějaké poznámky. Jsme kamarádky do teď, teď uz sama vidí, že ta váha není ok a něco s tím dělá. Toto si však malé děti často neuvědomují. Takže být váma, takové nadávky nepoužívám. Pokud se však chcete nějak vyjádřit a je u toho vaše dítě, tak prosím slušně. Nepotřebujeme ve školkách a školách dalšího „šikanátora“ tlustých děti. Jsem si jistá, že na vás by mohlo také padnout pár nadávek či posměšků, ale slušně vychování lidé se jich zdrží.
@beata84 píše:
Chtěla bych se zeptat, jestli to tak naky někdo má. Já mam odpor k tlustým dětem. Teď, co mám své se to ještě zhoršilo a nedovedu si představit, že by si syn pozval na oslavu tlusté kamarády, nebo že by vlastně vůbec takové kamarády měl..
Na druhou stranu by mi vůbec nevadilo, kdyby měl za kamarády děti z jiných sociálních skupin - pokud by nebyly tlusté, samozřejmě
Zatím nemluví, takže to nemůže opakovat, ale když jdu venku, občas mu řeknu „jejda, hele, tlusokožec“ nebo „prasokluk“… asi bych měla přestat, nebo až bude mluvit, začne dělat ostudu…
Uplně se mi děla špatně, když vidim tlusté dítě jak jde a cpe se třeba koláčem nebo do sebe leje sladký pití
Vím, že za obezitu dětí můžou jejich rodiče, ale u mě prostě tlusťoch = hloupý nemotora. A podle mě mají i jinou mentalitu…
Mám si dát klapky na oči, nebo co mám dělat? začne „brzy“ mluvit a hledat si kamarády…
Bože, ty si hnusná kráva!!!
A ostudu nebude dělat kluk až začne tyhle praseciny z tvojí huby opakovat, ale ostudu děláš ty!!
Mam na to jednu dobrou radu: tohle neni normalni a jeste to prenasite na dite, vyhledejte lekare
@beata84 píše:
Chtěla bych se zeptat, jestli to tak naky někdo má. Já mam odpor k tlustým dětem. Teď, co mám své se to ještě zhoršilo a nedovedu si představit, že by si syn pozval na oslavu tlusté kamarády, nebo že by vlastně vůbec takové kamarády měl..
Na druhou stranu by mi vůbec nevadilo, kdyby měl za kamarády děti z jiných sociálních skupin - pokud by nebyly tlusté, samozřejmě
Zatím nemluví, takže to nemůže opakovat, ale když jdu venku, občas mu řeknu „jejda, hele, tlusokožec“ nebo „prasokluk“… asi bych měla přestat, nebo až bude mluvit, začne dělat ostudu…
Uplně se mi děla špatně, když vidim tlusté dítě jak jde a cpe se třeba koláčem nebo do sebe leje sladký pití
Vím, že za obezitu dětí můžou jejich rodiče, ale u mě prostě tlusťoch = hloupý nemotora. A podle mě mají i jinou mentalitu…
Mám si dát klapky na oči, nebo co mám dělat? začne „brzy“ mluvit a hledat si kamarády…
Sorry, ale jsi ubohá a divím se, že něco takového vůbec můžeš sdělit. Hodne se mě to dotklo, protože mám dítě, které si neskutečně vytrpělo jak fyzicky, tak psychicky kvůli těžké nemoci a bohužel díky velkému množství léků a jiných okolností má nadváhu, ale rozhodně se svého dítěte nehnusím. moje dítě fakt není vyžraný sladkým a nepije sladké pití, to ani nesmí. A co se týče mentality, tak se neboj, moje dítě je na rozdíl od tebe úplně v pořádku. Je mi z tebe tak zle a zhnusila jsem se, jak může někdo takový být a jako matka by ses nad sebou měla zamyslet.
@beata84 píše:
@Macik.S Ja se právě ptám, prostě to tak cítím a nevím, jestli jsem fakt takový exot, nebo je to nějaká obranná reakce. Vím, že ty děti za obezitu nemůžou, že mají blbé rodiče. Ale prostě k tloušťce ten odpor mám. Když ke mě přijde tlusté dítě, tak se samozřejmě přemůžu a jsem milá (ale asi míň, než k dítěti normálnímu), ale v duchu si říkám „brrr“.
A hlavně mi přijde, že se pořád něčím spou a ještě jak si to vychutnávají…
Takže jsem dle tvýho názoru blbý rodič, to fakt upřímně děkuju. Za tloušťku dítěte vážně někdy rodiče opravdu nemohou.Asi ti dám kontakt na lékaře, co léčí moje dítě aby ti to vysvětlil.
@beata84 píše:
@Macik.S Ja se právě ptám, prostě to tak cítím a nevím, jestli jsem fakt takový exot, nebo je to nějaká obranná reakce. Vím, že ty děti za obezitu nemůžou, že mají blbé rodiče. Ale prostě k tloušťce ten odpor mám. Když ke mě přijde tlusté dítě, tak se samozřejmě přemůžu a jsem milá (ale asi míň, než k dítěti normálnímu), ale v duchu si říkám „brrr“.
A hlavně mi přijde, že se pořád něčím spou a ještě jak si to vychutnávají…
Myslím že máš opravdový problém ty a měla by ses jít léčit někam k psychologovi… lidi jako jsi ty povrchní a zlý by raději ani neměli mít děti… já jsem byla vždycky hubenour po dvou těhotenství mám najednou 100 kg jsem tlustá nelíbí se mi to ale neznamena to že mám najednou tuk na mozku a jsem blbá… hele nedávno jsme potkali na hřišti holčičku s obrnou usmevavou bojovnici a věř že její maminka by radši chtěla aby byla tlustá a ne nemocná… každé dítě je jedinečné a je jedno jestli je tlusté nebo hubené!! Takže kdyby tvoje dítě bylo tlusté tak mu k jídlu dáš jen zeleninu? Fakt se prober jsi opravdu exot
@Paliska píše:Četl jsem, že dnes se o vykrmování (které vede k obezitě, která je příčinou pozdějších vážných zdravotních potíží) mluví jako o týrání a týrání dětí je hnus.
nedávno jsme potkali na hřišti holčičku s obrnou usmevavou bojovnici a věř že její maminka by radši chtěla aby byla tlustá a ne nemocná…
@Paliska píše:To samozřejmě jedno není.
každé dítě je jedinečné a je jedno jestli je tlusté nebo hubené!!
@Paliska píše:
100 kg jsem tlustá nelíbí se mi to ale neznamena to že mám najednou tuk na mozku a jsem blbá…
přesně tak, blbost nezpůsobuje tuk na mozku
Ahoj moje dcera (15) byla ještě před rokem štíhlá, prsa a zadek to měla vždycky ale teď poslední dobou sem si všimla, že hodně přibrala. Má už i trochu bříško velké stehna a i v obličeji to je vidět. Taky poslední dobou netráví čas moc doma je hodně se svým klukem, ten je starší. Napadlo mě, že by jí třeba mohl vykrmovat. Napište mi prosím co si o tom myslíte.