TN - matky samoživitelky - reportáž

5953
27.11.22 07:09

TN - matky samoživitelky - reportáž

Dobré ráno, pořád přemýšlím nad včerejší reportáží z večerních TN. Byl to vstup, jak to mají matky samoživitelky těžké a jak je náročné zajistit dětem Vánoce, že mnoho dětí na Vánoce nedostane žádný dárek. Mluvili tam s nějakou maminkou s dvěma dětmi. Už jen jak vypadala mě zarazilo, jak squaterka. Dítě, každé s jiným otcem - jedno tmavé, druhé světlé. Holčičce mohly být tak čtyři a ona před ním sděluje, jak nemá peníze a pod stromeček, resp. ozdobenou palmu jí nekoupí víc než jeden dárek. Zkazit dítěti kouzlo Vánoc, že ty dárky nenosí Ježíšek, fakt nemusela. To není o penězích, to je o hlouposti a bezohlednosti. Mám z toho rozporuplné pocity. Jen jsem si s vámi chtěla popovídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13179
27.11.22 07:24

Možná kdyby byla chytřejší, tak v této situaci nemusela být.
Možná chtěla zažít svých pár sekund slávy v tv a na děti v tu chvíli nemyslela.
Možná už to její děti vědí.
Možná kouzlo Vánoc zkazila i jiným dětem, které to viděly ve zprávách :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65150
27.11.22 07:26
@Kipa22 píše:
Dobré ráno, pořád přemýšlím nad včerejší reportáží z večerních TN. Byl to vstup, jak to mají matky samoživitelky těžké a jak je náročné zajistit dětem Vánoce, že mnoho dětí na Vánoce nedostane žádný dárek. Mluvili tam s nějakou maminkou s dvěma dětmi. Už jen jak vypadala mě zarazilo, jak squaterka. Dítě, každé s jiným otcem - jedno tmavé, druhé světlé. Holčičce mohly být tak čtyři a ona před ním sděluje, jak nemá peníze a pod stromeček, resp. ozdobenou palmu jí nekoupí víc než jeden dárek. Zkazit dítěti kouzlo Vánoc, že ty dárky nenosí Ježíšek, fakt nemusela. To není o penězích, to je o hlouposti a bezohlednosti. Mám z toho rozporuplné pocity. Jen jsem si s vámi chtěla popovídat.

Taky jsem to videla. Cukrovi nepece, protoze to neumi. A zrejme nema ani snahu. Udelat pro ty deti z polovicni davky linecke snad neni takovy problem ani financni. Mohla by to delat s nimi, pro decka by to byla zase lepsi atmosfera Vanoc. Ale vykladat pred ni, jak ji nic nekoupi je divné. Vzdyt to decko to vnima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26858
27.11.22 07:42
@Magical-eyes píše:
Možná kouzlo Vánoc zkazila i jiným dětem, které to viděly ve zprávách :think:

Male deti se asi na zpravy nedivaji, ale divaji se na TV, kde davaji jednu vanocni reklamu za druhou. Takze kouzlo tajemneho Jeziska je pryc raz dva :nevim:

Jinak reportaze o socialneslabych rodinach byvaji kazdy rok pred Vanocemi. Letos jich mozna bude vice :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80022
27.11.22 07:50

Na zprávy se nedívám už od začátku války na Ukrajině a jsem mnohem spokojenější. Protože zprávy jsou jen výběr negativních informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
27.11.22 07:52
@Magical-eyes píše:

Oni dávají těm lidem za ten vstup někdy zaplaceno… Řeknou ji když tam řekněte to a to dostanete placnu 2 tis

Všichni spokojený ona má prachy televize reportáž

• Citovat
  • Upravit
2004
27.11.22 07:55
@cecetka píše:
Male deti se asi na zpravy nedivaji, ale divaji se na TV, kde davaji jednu vanocni reklamu za druhou. Takze kouzlo tajemneho Jeziska je pryc raz dva :nevim:Jinak reportaze o socialneslabych rodinach byvaji kazdy rok pred Vanocemi. Letos jich mozna bude vice :?

Ještě že nemáme televizi když to čtu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22468
27.11.22 08:05
@Kipa22 píše:

Ono to cele neni jen o penezich, ale spis o spatnych zivotnich rozhodnutich a nezodpovednosti. Navic se to tahne vic generaci, takze takove samozivitelky nemaji vzor, jak by to melo fungovat ze sve puvodni rodiny a ta rodina jim ani nepomuze, kdyz se dostanou financne do uzkych, protoze bud neexistuje nebo ma sama problemy s penezi. Ted je hodne sbirek. Kdyby chtela muze darky pro deti k Vanocum vyresit takto. Lide zaplati vanocni darek konkretnimu diteti skrz tu charitu. Normalni matka by sehnala neco pekneho z druhe ruky a skocila si na brigadu, aby rodine prilepsila, ale to ti rekne, ze to urcite nejde a milion vymluv. Charita treva vyresi Vanoce a pak bude zase dalsi problem. Chtelo by to spis tereni socialni sluzby pracujici s rodinami, ktere by je podporily v normalnim zivote. Pomohly sehnat praci a ukazaly, jak se ma hospodarit s penezi, vyhody antikoncepce :mrgreen:. Reseni je proste slozite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
27.11.22 08:11

No, tak holcicka asi chodi do školky a jak ji ty vysvětlis, ze Martinovi Jezisek přinesl novy kolo, pokemony, novy boty a ona dostala jednu panenku, o kterou patrne ani nestala?
Ja bych se zas bala, jak si to to dite přeloži.
Jinak to nehodnotim, na Novu nekoukam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
27.11.22 08:16
@Magical-eyes píše:

Tak 4lete deti nemají co koukat na zpravy :lol: Vždyť je to sama vrazda, tyrani zvířat, valka, krize, na Nove jeste s dramatickym podkresem. Na to prece nenechas koukat děti, z toho chytaji depky i dospělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13179
27.11.22 08:26

@Villanelle tak jako cíleně asi děti nesledují zprávy v půl osmé na nově, ale třeba se zrovna šly napít…
Je to fuk, jen prostě za tím může být víc než že jen práskla, že dárky kupují rodiče… Možná kdyby byla v životě bystřejší nebo zodpovědnější, tak by to třeba nemusela řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
27.11.22 08:26

Na zpravy uz teda taky dlouho nekoukam, ale pousti si je muz a obcas mam to „stesti“ a kus neceho vidim a nestacim se divit :zed: Hlavne udelat z h…a velblouda a je reportaz :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40405
27.11.22 08:27
@Kipa22 píše:

TV nemám, ale řekla bych, že neexistence Ježíška je holčičky nejmenší problém…

Matka samozřejmě vystupovala kvůli penězům a reportér potřebuje drama, aby diváci utřeli slzu, že do toho zatáhli i děcko, je smutné, ale nic s tím neuděláme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40405
27.11.22 08:30
@Magical-eyes píše:
@Villanelle tak jako cíleně asi děti nesledují zprávy v půl osmé na nově, ale třeba se zrovna šly napít…
Je to fuk, jen prostě za tím může být víc než že jen práskla, že dárky kupují rodiče… Možná kdyby byla v životě bystřejší nebo zodpovědnější, tak by to třeba nemusela řešit…

Ona právě není ani bystrá a ani zodpovědná a zřejmě je na hranici svých možností, které má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12006
27.11.22 08:32

Nesleduju tenhle odpad a myslim si o tom svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová