Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj barco a derido, jak je v Italii? Derido, jste jeste v Cechach , nebo uz zpatky? Tak tady bylo krasne, ale ted se ochladilo a je stridave, minuly vikend skoro jeste 20C.
My mame zname na Sicilii, ale byla jsem tam jenom jednou, ale je tam fakt krasne, porad teplicko
Co tam holky vlastne delate, pracujete? Ja jeste ne, doufam, ze po přistim roce si uz neco najdu, uz je to fakt dlouhy doma. Tak zatim ahoj
ahoj Barčo, to už je docela dlouho, co jsme si psaly, že? Jak jste dlouho v Miláně? My jsme v Turíně celkem spokojeni, počásko lepší než v Česku. Do Milána bych se chtěla podívat, zatím mi to nějak nevychází. Mám tam jednu kamarádku z Moravy. Už si moc nepamatuju, co jsme si psaly, manžel je čech?
Ahoj Lexxi, já teď byla tři týdny v Česku, ale teď už se hlásím zase z Itošky. Nevím jak Barča, ale já se tu občas nudím. Učím se italsky a chodím cvičit, toť asi vše, když nepočítám shopping
Teď, když malej chodí do školky, tak mám hodně volného času. Co na vánoce? Budete v Holandsku?
Ahojte,
tak ja se moc nenudim. Vzhledem k tomu, ze nemame blizko zadne pribuzne, tak jsem na Tomika cely den sama. Spise trpim nedostatkem spolecenskeho zivota......o vikednu se snazime nekam vyrazit, treba na prochazky do blizkych mest to je fajn, ale pres tyden jsem bohuzel skoro porad doma. Ceskou kamaradku tady mam jen jednu a ta navic jeste casto jezdi do Prahy, tak se moc nevidime. Italskych kamaradek mam vice, ale ty bud pracuji nebo jsou doma s detma a nebydli blizko…spise v okolnich vesnickach a tam nemam jak dojet.....ted se snazime o druhe mimi tak tahle situace jeste nejaky ten rok potrva, ale co bychom pro ty nase mrnata neudelaly, ze?
Derido, jo jo manzel je Ital z Potenzy.....ale v Milane spolecne zijeme od cervna 2004.
Zatim se mejte krasne!
Barca a Tomik
ahoj
tak jsme na tom všechny asi podobně, mně už ta práce fakt začíná chybět. Holanďanky jsou doma tak 3 měsíce a potom se vrací do práce..i když na částečný úvazek, ale stejně.
Derido, já už na Vánoce nikam nejedu, mám termín porodu 17.1., to bych někde po cestě porodila ![]()
Barco, s tim autem to znám. Já auto mám, řidičák taky, ale jsem na řízení hrozná, to je jak fobie. To spíš jedu s mrňousem na kole, tady se dá dojet všude..ale se 2 dětma mně to snad už donutí se rozjezdit..
stejně je itálie krásná a italové celkem společenští, ne?
Barčo, tak snad vám to snažení rychle vyjde. Já poslední dobou přemýšlím, jestli to druhé mimi ještě chvilku neodložíme. To cestování je docela náročné i s jedním. Jak často jezdíš do ČR?
Lexi, tak to cestování na kolech si pamatuju, Holandsko je tím proslulé, já teda na kolo moc nejsem, dopravovala jsem se všude autem, ale jednou jsem to zkoušela. Jen jsem měla strach jezdit s malým, někteří řidici, hlavně cizinci, jezdí jak blázni.
Jinak italové jsou určitě přijemnější než holandani, v Holandsku jsme měli spíše kamarády cizince než holanďany. Ale italové jsou zase více hluční.
Ahojte,
mate pravdu Italove jsou fajn. Ja jsem tady rada. Uz jsem si zvykla, i kdyz je jasne, ze je tady spousta veci, ktere me stvou.....ale to je asi vsude.
V Milane ridit je horor, ale budu muset zacit......jenze jsem nerdila vice nez 10 let! To je jako zacit znova…nastesti mame automat (s prevodovkou to bych uz teprve nezvladala
)
Posilam dnesni video.....prvni slovicka naseho Tomika ![]()
http://www.youtube.com/watch?…
Barca
Ahoj
Barco, Tomík je nádherný a jak krásně povídá
To asi začnete brzo, Eddie teda skoro nemluvil tak do 18 měs., ale za poslední měsíce se dost zlepšil, uvidíme ve školce..Jo zkoukli jsme i ostatní videa, doufám, že to neva, mrňousovi se to moc líbilo. Řízení je fakt potřeba, taky se nemůžu dokopat a ať vám brzo zadaří druhé dítko.
Derido, no já docela na kole jezdím ráda, ale těhotná a ještě s 2letým synem..to už je náročný. Na nákup si ještě dojedu, ale tím to končí. Mně holanďani moc nevadí, je fakt, že mám většinu kamarádů cizinců, ale to je tím, že jsem hodně doma a většinu kamarádů mám z kurzu holandštiny. Je fakt, že jsou dost přímí, ale zase jsem od cizinců v Čechách slyšela, že my jsme uzavření..takže si nevybereš ![]()
Cestování se dvěma je asi náročnější, ale zase to starší už bude samostatnější, takže není potřeba převážet 2 postýlky, 2 kočáry atd.
Barčo, Tomík je šikulka, je hezounkej. Jak dlouho ti trvalo než ses naučila dobře italsky? Já s tím docela válčím, celkem rozumím, ale to mluvení mi moc nejde. Manžel ten mluvil strašně rychle a já s tím bojuju. Nemůžu se ani dokopat sledovat italskou Tv, máme tu českou, takže večer si chci odpočinout a né přemýšlet nad filmem.
Lexii, my jsme asi měli smůlu na holanďany, mockrát se nám stalo, že nejdřív tě plácají po zádech a pak tě pomlouvají. Ale určitě nejsou všichni stejní, alespoň nejsou tak závistivý jako lidi u nás.
Jinak je pravda, že náš Davídek je hodně samostatnej a bezproblémovej, takže bych to asi nějak zvládla se dvouma, ale nějak jsem zpohodlněla, no uvidíme, necháme tomu volný průběh.
Ahojte,
tak jsme se vratili z Cech nebo vlastne i z Moravy domu…a je tady pomerne zima.....ale v Ostrave uz pry snezi, tak jsem zvedava jestli nam nasnezi i tady…loni ani predloni jsme snich nemeli… ![]()
Jo jo Tomik toho napovida. Jen s tim chozenim jsme asi pozadu…on by rad chodil, ale chce aby ho nekdo drzel.....to ho pak bavi…sam se porad posunuje jen po zadecku… ![]()
Italstina, ja jsem v praze pracovala pro Italy, tak uz jsem umela italsky, kdyz jsem tady prijela. Neprijde mi tezka…az pak na tu gramatiku, ale tu zase spoustu italu neovlada, tak si rikam, ze i kdyz se spletu, tak se to nikoho nedotkne…asi se ji dobre naucim az s Tomikem az zacne chodit do skoly ![]()
Jinak myslim, ze z televize se toho da dost pochytit. Ja jsem mela italskou televizi v Praze a docela jsem se podle ni naucila…chapu ovsem ty porady nic moc…ale jestli mate sky tak se treba da na neco kouknout v italstine…
Holky, a pecete vanocni cukrovi? Loni jsem nepekla, ale letos chci alespon trosicku…kdyz Tomik odpoledne usne at mame trochu te Vanocni atmosfery…
Tak ja bezim. Mejte se zatim hezky!
Barca a Tomik
ahoj
barco, mne se italstina taky moc libi, ale moc ji neumim. Mame zname na Sicilii a tam se teda jinak, nez italsky nedomluvime, tak jsem neco chytla a v Praze jsem taky s italama delala, ale to uz je doba. No, je to krasna rec, takova zvucna, ja rada posloucham pisnicky. Televizi mame rai1 a ted i nejaky programy navic..
cukrovi zatim nepecu, ale zitra prijede mamka, tak snad neco upeceme i s Edikem, ten bude nadseny.
Z chozeni si nic nedelej, synovec zacal az v 19 mesicich a jak ted beha a jeho brachovi je ted 14 mesicu a jeste se ani nepostavil, vsak oni to dozenou..ten nas zase fakt dost dlouho nemluvil a ted jenom ziram, jak se rozmlouva.
Derido, tak ja holandany zase tak extra neznam, krome teda rodiny manzela a obcasneho klaboseni se sousedama atd. Obcas mne teda udivuji jejich nazory a prijde mi, ze jsme v Cechach ohledne vseho az moc prestarostliveli, tady si zase tolik s teplotama, nemocema, oblikanim atd. moc hlavu nedelaji a deti vyrostou taky.
Jak se Davidkovi libi ve skolce, ten nas zacal chodit od listopadu a jsem za to rada, ma kolektiv a je to na max. 2 az 3 hodinky 3× tydne, takze spis takove zpestreni.
Ahoj holky, mám novinu, v srpnu čekáme druhé mimčo. Jsem trošku rozčarovaná, že se nám to povedlo tak rychle.
Jak jste strávily vánoce? My jsem ještě pořád v ČR, manžel nám včera odletěl do IT a my se za ním chystáme koncem ledna.
Ahojte,
moc moc obrovska gratulace k miminku v brisku! Pohodove tehotenstvi a hlavne v srpnu sikovneho mimiska!
Lexxie a co ty? A miminko? Uz se chysta na svet? ![]()
Jak jste oslavily Vanoce a Novy rok?
My krasne. Prijeli rodice a tak byl Tomik moc spokojeny, ze si s nim nekdo poradne hral. Skoda, ze uz to konci.....a zase tady bude hlavne jenom se mnou.
A u nas taky novinka! Tomasek konecne chodi! ![]()
ahojte
Derido, velká gratulace k miminku, tak to se vám krásně povedlo. Přeju klidné těhotenství a srpen je tady za chvíli
Alespoň nebudeš muset řešit, jestli mimču není zima, tady máme tak -5C a doufám, že se trochu oteplí.
Barco taky gratuluji k chození, vidíš, ani to tak dlouho netrvalo. Jj to znám, naši sem docela jezdí a to je vždycky pohoda, jinak jsme taky celkem sami. Tenhle rok ale manža dělá o den míň a Edík chodí do školky, tak se to dá.
U nás pořád nic nového, ještě 1,5 tt. podle holandského a 2,5tt podle českého uzv, takže uvidíme. Snad se to všechno i stihne nachystat a jsem zvědavá, jaké to druhé bude..si to vůbec nedokážu představit.
Tak se mějte a všechno nejlepší v tomto roce, ať se vám daří.
Děkuju za gratulace, Lexxie vy jste si nechali zjistit co čekáte? My o tom pořád s manželem přemýšlíme, u Davídka jsem to věděla i tušila, že to bude chlapeček, podle babský rad(velikost bříška, zlepšení pleti atd.) to byl jasnej kluk. Teď bych to na jednu stranu ráda věděla, ale mám obavy, aby mě to nemrzelo, když mi řeknou, že to bude chlapeček, moc si přejeme holčičku. TAk nevím, jestli nepočkat do porodu,až toho mrnouse uvidíme, pak nám to bude asi jedno, jestli je to kluk nebo holčička. Jaké máte vybraná jména?