Totální frustrace z rodičovství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
23.6.20 21:58
@Huk píše:
Ahojte, zajímalo by mě, jestli jsem sama na světě s těmito pocity nebo ne a jak to zvládají ostatní. Mám dvě děti, vlastně „normální“, jsou zdravé, odpovídají tabulkám, 6 a 3 roky. Měla bych být šťastná, že je všechno v pohodě (ano, jsem vděčná, že jsou zdraví, že prospívají) ale jsem z rodičovství vyloženě zoufalá, až bych řekla nešťastná.
Když jsem čekala první dítě, všichni mi říkali, jaké je to štěstí a jak je to krásné. Ale realita? Když přeskočim těch šest let, všechny ty probdělé noci, starosti a nikdy nekončící seznam povinností…do současnosti… jdu z práce a těším se na ně. Jak se zaklapnou vrátka školky, je až do večera problém na problém. Zastávka na hřišti. Mladší chce, aby s ní starší stavěla bábovky. Ale starší se chce houpat. Řev. Nic jako kompromis neexistuje
Pak je řev při odchodu a celou cestu domů. Doma se hádají, kdo si první umyje ruce. Mladší se nechce převlékat, tak řve. Pak se hádají o hračky. Pak chce každá k večeři něco jiného. Po večeři se štěkají kvůli koupání, starší se chce koupat sama, mladší s ní. Tak je zase řev. Pak je řev před spaním, protože mladší ještě nechce a jak je rozjetá, tak si vzpomene, že nechce ráno do školky…a zítra všechno nanovo. Nebaví mě dělat jim rozhodčího, to jejich věčný ječení, hádání, záseky, trucy a naschvály mě vytáčí. Snažím se je řešit v klidu, jinak bychom tu na sebe ječely jak trhovkyně, ale toho stresu a frustrace se neumím zbavit. Přetavuje se do zoufalství, zklamání, naštvání na „osud“, pocitu, že jako matka totálně selhávám..a pak jdu a v devět to zajím čokoládou. To zase komentuje manžel…toho pošlu někam a jdu se vybrečet do sprchy, aby mě neviděl. Do práce chodím si odpočinout a to zase pak mám výčitky…Miluju je, ale někdy bych nejraději utekla.
PS: hlavně mi nedoporučujte nevýchovu :mrgreen:

Tak moje miska vah opět na straně jedináčka :mrgreen: to s tou čokoládou znám :roll: žer to v práci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.20 22:02
@Bubla Bůčková píše:
Tak moje miska vah opět na straně jedináčka :mrgreen: to s tou čokoládou znám :roll: žer to v práci :kytka:

Asi tak nějak :D mám také jedináčka, takže ne, tyto situace neznám… ale často jsem svědkem něčeho podobného na hřišti/ v šatně MŠ/ u kamarádek… určitě v tom nejsi sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
23.6.20 22:03
@Bubla Bůčková píše:
Tak moje miska vah opět na straně jedináčka :mrgreen: to s tou čokoládou znám :roll: žer to v práci :kytka:

Nešil, mít doma vícehlavou smečku je bezva, jen je teda třeba přežít období, kdy toho umí míň neš šikovní psi. :D To byl náš oblíbený vtip: Do háje, měli jsme si místo dětí pořídit dalšího psa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
23.6.20 22:06
@SAJ píše:
Nešil, mít doma vícehlavou smečku je bezva, jen je teda třeba přežít období, kdy toho umí míň neš šikovní psi. :D To byl náš oblíbený vtip: Do háje, měli jsme si místo dětí pořídit dalšího psa!

Jo když jste na to dva a ještě s humorem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
23.6.20 22:27
@Bubla Bůčková píše:
Jo když jste na to dva a ještě s humorem…

A koukám taky s bezva překlepem… :zed: To tu zas dostanu čočku, že neumím gramatiku, protože jako učitelka musím umět všechno. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.6.20 23:02
@Huk píše:
@riccius @Takyjedna já je nemůžu nechat řešit si to po svým, to končí kopancema. @Cuddy samozřejmě o jídle rozhodují v konečný fázi já, ale když si ta tříletá u večeře vzpomene, že chce něco jinýho, je z toho hysterák, protože není po jejím

Souhlasim, zakazat kopance. At si to poresi, ale nesmi se mlatit.

Jinak doporucuju knizku Sourozenci bez rivality. Je opravdu hodne, hodne dobra. Jestli nemas naladu cist nejaky chytry rady, tak tuhle prosim vem na milost, protoze vazne pomuze.

No a taky tam nejak nevidim zapojeni manzela a cas pro sebe. Kdy vyzvedava on?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
23.6.20 23:10

Hele mám to samé. A to jsem si říkala, že takhle zlobí jen kluci. :mrgreen: Mám dva syny 10 a 5 let. Taky jsem frustrovaná no. Ono to bude vesměs všude podobné. Jsem ráda, že v tom nejsem sama. Taky si kolikrát říkám, že jsem neschopná. Ale ono to tak nebude. Rodičovství je prostě náročná věc + do toho ještě člověk chodí do práce. Co s tím? Nic no, to je život :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
24.6.20 00:28

@Huk Zdá se mi z toho, že starší si potřebuje víc dělat věci podle sebe, mladší na ní zase visí… nemůže na ni žárlit? Co dát starší více prostoru dělat si to, co sama chce a mladší by ses více věnovala ty? Třeba na tom hřišti… bábovky můžeš stavět ty a starší se může houpat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
24.6.20 15:10

Zrovna čtu knížku Výchova bez poražených. Sice mi do konce chybí ještě tak třetina knížky, ale už teď si myslím, že bys v ní našla pár dobrý tipů. Tak zkus přečíst a uvidíš.

• Citovat
  • Upravit
2235
24.6.20 17:51

Taky mám 3 a 6 lete. Ale řekla bych, že už je to lepší. Ve fázi, která je v úvodním příspěvku byly minulý rok. Teď chodím do práce a tak po práci se věnuji jim. Stačí třeba společně koupit nanuky, sníst, doma pustit pohádku. To je tak nějak uklidní a pak mi dají pokoj :lol:
Ale mlátí se taky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
25.6.20 10:50

@Huk Existuje jeden vtip: Žid jde za rabínem a stěžuje si: Je to strašné, nedá se to vydržet, doma deset dětí, manželka, tchýně, jedna místnost, strašné. O tichu si mohu jen nechat zdát. Co mám dělat, rabíne, poraď. A rabín: Chováš nějaká zvířata? Žid: Ano, mám deset slepic a dvě kozy. Rabín: Tak si je vem domů a přijď za 14 dní. Žid je vyděšený, ale rabín se musí poslouchat a tak uposlechne jeho rady. Za 14 dní přijde za rabínem a zoufá si: Rabíne, je to strašné, už to nevydržím. Tak mu rabín nakáže vrátit slepice do kurníku a kozy do chlívku a ať přijde opět za 14 dní. Žid přijde za 14 dní a už ve dveřích křičí: Rabíne, to je Božský klid! Děkuji. Je to úžasné. :mrgreen: Tak to je rada rabína. Mohlo by to být ještě horší. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.20 12:53
@Huk píše:
Já se snažím si říkat, že to není na vždycky, že to přejde. Ale jsem teda totálně vyšťavená, hlavně z toho řevu a trucvýstupů tříleťáka. S tou starší se nechá dohodnout.

A i ja ti naprosto rozumím a chci ti vyjádřit podporu. Mám sice jen jedno, náročné od miminka, i když už je nám mnohem lépe. Přesně vím, co myslíš tím problém za problémem. Naše mala, kdyz nema den, nedělám nic jiného, že řeším problémy, ječení, vztekani od samotného rána. Taky ta letošní doba korony nám nepřidala, viď. Taky cítím strašnou únavu. Přes to vsechno mateřství nelituju a pořád si říkám - tyhle časy tak rychle utečou a bude nám to možná chybět. Jak jsi na tom s duševní hygienou - čas jen pro sebe, činnosti, kde vypnes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí