Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
hmmmm, tak to vyšetření v 12tt už opravdu nestihnu ![]()
A 2 kila se ti zdá moc?
já teda ani nevím jaký by měl být průběžný váhový přírůstek ale 2 kila by mě netrápili
kolikátý jsi tt?
ahojda kote ja taky hubnu ale nemam vubec zadny chute nic jen sem tam me neco chytne ale to u musi byt neco.za chvili pohyby to bude neco ![]()
Ahoj holky,
tak mám dnes poslední razítko které mi chybělo v thuprůkajdě-zubař a po více než xletech mi nic nedělal ![]()
Cvičit chodím jen tak pro radost, jednou týdně na balony a chtěla bych ještě na ten přerovskej bazén na těhuplavání, taky žádná dřina.
Já byla na tom 1.screeningu taky ve 12tt a to mi řekli že asi holčička, a pak na druhý den v poradně a tam mi řekl dr.že by se taky přikláněl k holčičce, ale že je ještě brzo.Ale přiznám se že už pár kousků růžových mám ![]()
A ještě mi dr.řekl že když jsembyla na tom 1.screeningu a výsledky jsou ok, že mi triply odebírat nebude že stejně vycházejí falešně pozitivn a že když jsem měla tak dobrej výsledek tak že je to zbytečný, tak mám aspon o jedny nervy navíc ![]()
Já mám zatím o kilo navíc.
Kote měla by jsi spíš přibírat a ne ubírat, to že ti bylo zle a zhubla jsi tak to jsi ted těma dvěma kilama zas nabrala ne?Takže se to nedá počítat jako přibírání když jsi pořád na původní váze.
Nelík 01 :
Ahoj, no s počítáním týdnu si pořád nevím rady. Termín porodu mám na 30.3.2011 dle MS i ultrazvuku ve 12.tt. Takže asi v 15+5. Ve středu mě čeká tripltest. Ale hlavu si z něho nedělám, vyšli mi dobře testy ve 12.tt a těm věřím víc. Když budu mít pochybnosti, tak se obědnám zase v Brně na Veveří do specializovaného centra a nechám si udělat podrobný ultrazvuk apod.
Příspěvek upraven 13.10.10 v 19:20
verunielka:
Ahoj, docela ti závidím tolik aktivit. Taky bych ráda chodila plavat nebo cvičit. Ale mám od doktorky povolený jen procházky. Jsem na neschopence a občas se pěkně nudím. S jakoukoliv aktivitou mám strach začít. Nemám zrovna dobré zkušenosti z předchozího těhotenství (skončilo ve 20.tt). Během těhu jsem minule krvácela a skončila v nemocnici, měla jsem hematom. Akorát zapomněli zjistit, že vnikl v důsledku porušení placenty.
To se zjistilo až po ukončení těhotenství z důvodu VVV. No a v tomto těhu jsem už dvakrát na začátku těhu špinila. Takže mám strach. Dokonce musím ošizovat i manžela. Občas to jsou pěkná muka. A je mi dost trapný se zeptat doktorky, zda je zákaz stále nutný.
Příspěvek upraven 13.10.10 v 19:21
JANIIICKA píše:
ahojda kote ja taky hubnu ale nemam vubec zadny chute nic jen sem tam me neco chytne ale to u musi byt neco.za chvili pohyby to bude neco
Na pohyby mrňouska se těším. V minulém těhu jsem si to neužila (naštěstí). Mimčo tenkrát bylo o 14 dnů s vývojem pozadu a dostatečně nevyživované. Teď se už nemůžu dočkat. Zatím jsem si jen pořídila takový přístroj na poslouvhání srdíčka mimouška. Je to úžasný.
Člověk nic necítí a takto si může připomenout, že není sám.
Ahojte kecalky ![]()
kotě, to teda držím palečky. Po takové zkušenosti ti to další mimátko určitě vynahradí
z toho špinění bych moc strach neměla. Já jsem v 8tt skončila v nemocnici pro náhlé krvácení. Špinila jsem týden předtíma dokonce ještě dva týdny potom a mimi se udrželo. Ono se říká. Pokud je too těhotenství správně založené, neohrozí ho ani krvácení a udrží se. Pokud by bylo špatné, neudrží se. Ale je fakt, že co se týče sexu, tak já nemůžu psychicky. Prostě ten červíček ta, pořád hlodá, co kdybych zase začala krvácet..? A jaktože ti VVV zjistili až v tom 20tt?
Ahoj holky,
Kote, no, asi myslíš „naněštěstí“ než naštěstí
To je mi líto, že ti první nedopadlo, ted to bude určitě lepší!Já zas az tak aktivit nemám, to se jen zdá
Jsem taky na neschopence, z důvodu že jsem nemohla dělat svou práci.Tak se aspon trochu zabavuju…
Koty:
Ahoj, nemáš úplně pravdu. Já byla případ, kdy jsem krvácela, pak špinila. Potom se vše uklidnilo a až z tripltestu v 15.tt se zjistilo, že je něco špatně. Vyšli mě šílené hodnoty. Doktoři se divili, že ten prcek vůbec žije. Nakonec se zjistilo z pitvy, že celou dobu byla špatná placenta a proto ty šílené hodnoty při triplu. V té době jsem ještě netušila, že se dělají testy ve 12.tt (v tu dobu jsem byla pro krvácení hospitalizovaná v nemocnici, tam mi ale nic neřekli). Proto se zjistil problém až v 15. tt, než dojdou výsledky, tak je 16.tt. Než tě obědnaj na genetiku, tak uběhnou zase dva týdny, pak amnio (plodovka), zase týden čekání. Takže rázem jsi na 19.tt. No a než se rozhodneš a jdeš do porodnice, tak je 20.tt. Takže proto tak pozdě. Rozhodování šílené, protože prckovi bylo srdce. Ale s manželem jsme na těchto variantách byli domluveni už před početím. Takže,l když mi doktoři řekli diagnózu prcka a varianty, co se do budoucna může nejpravděpodobněji dít. Tak jsme měli jasno. Chlapeček měl nejtěžší rozštěp pindíka. Sice to prý jde po porodu napravit, ale spíše jen esteticky a na čůrání. Je tam dost velká pravděpodobnost, že sexuálně by nikdy nežil. A to by ho čekalo až do 18 let samá operace tam dole (cca 8 operací). No a k tomu jsme měli díru v placentě, takže byl nedostatečně vyživovaný. Progmóza byla, že buď se dožije porodu a bude silně retardovaný, nebo se porodu vůbec nedožije a umře ještě v břiše. Po potratu se to pak na pitvě potvrdilo. Prostě smůla, že během prvních 8.tt praskla asi cévka ve vyvýjející se placentě. Nikdo ale s doktorů nedovedl říct, proč se to stalo a jestli se to bude opakovat. Proto jsem ráda, že teď čekáme holčičku (jsem ji tak nějak chtěla víc). Jsem aspoň víc vklidu. Ale už asi tuším, proč se to stalo. Nikdo mi před těhotenstvím neřekl, že mám brát kyselinu listovou (o braní jsem se dozvěděla až při první prohlídce v těhotenství). Taky jsem nevěděla, že jsem MTHFR homozygot (špatně štěpím kys. listiovou a vit. B), pomáhá mi jenn femibion. No a taky jsem se nedoávno dozvěděla, že braní antikoncepce, hlavně dlouhodobé (já brala 10 let a okamžitě jsem otěhotněla po vysazení), způsobuje rychlejší odbourávání kys. listové. No a nedostatek kys. listové způsobuje rozštěpové vady apod. Takže neinformovanost a smůla v tom, že jsem hned otěhotněla. Naše zdravotnictví mě v tom štvě. Co si člověk nenačte v knihách nebo na netu a nebo se konkrétně neptá, tak nic neví. ![]()
Příspěvek upraven 13.10.10 v 19:21
verunielka píše:
Ahoj holky,
Kote, no, asi myslíš „naněštěstí“ než naštěstíTo je mi líto, že ti první nedopadlo, ted to bude určitě lepší!Já zas az tak aktivit nemám, to se jen zdá
Jsem taky na neschopence, z důvodu že jsem nemohla dělat svou práci.Tak se aspon trochu zabavuju…
A co jsi za práci dělala? Já jsem učitelka, ale pracuji cca hodinu od bydliště (jsem z Brna). Takže po první špatné zkušenosti mě doktorka radši taky nechala doma. Ani bych nebyla schopna jezdit přes celé Brno šalinou (lidi se strašně voní a jinak smrdí). Se mi ještě donedavna obracel žaludek, jen jksem ucítila jakýkoliv pach. Jinak já práci náročnou neměla, když nepočítám ukecané a uřvané děcka. Ale s těma se dá poradit. Jsem vcelku ráda, že nemusím ráno brzo vstávat. Nějak v noci blbě spím a vše dospávám po 5 hodině ráno. Asi budeme mít nočního prcka. Sice pohyby ještě necítím, ale nejsem občas schopna spát na levém boku, jindy zas na pravém. Asi si to malá určuje. ![]()
Já se nejvíce bavím s kámoškou, ta má šestimesíční dvojčata, tak chodíme ven. A se švagrovou, ta má dvoutýdenní mimčo a dvouletýho kluka. Jen mě štvou vycházky. Jak jsi na tom ty? Mě doktorka chtěla napsat jen 4 hodiny denně, ale ukecala jsem ji na 6. nechápu, že těhotné nemohou mít delší vycházky. Zvláště když dopředu nevím, jak mi další den bude. Už se mi stalo, že jsem celých 6 hodin prospala, protože mi nebylo dobře. A zbytek dne jsem čučela z okna. ![]()
Hony, jasně, vítám tě ![]()
Kote, já mám vycházky od 8:00 do 20:00.Takže pohoda.Dělala jsem fyzicky náročnou práci.Za chvilku jedu do Olympie očíhnout mimivěci, ale jen zkouknout, nemám prachy
Aspon mrknu co je na trhu ![]()
Jejej kotě, to sis teda musela užít..no co se týče vycházek, já jsem na neschopence taky v podstatě od začátku těhu, kvůli tomu krvácení a vycházky mám napsané od 8 do 20 hod. Je to jen na ochotě gyndr., pač když napíše tak dlouhé vycházky, musí kamsi volat a obhajovat to. Já jsem š´tastná, že mám tak chápavého gyndr. nedokážu si představit, že třeba budu celý den trčet doma jen kvůli tomu, že mi zrovna v době vycházek nebylo dobře
můj gyndr. se naopak po propuštění z nemocnice rozčiloval, že mi vycházky nenapsali hned a že těhu není nemoc (samozřejmě pokud těhulka nemusí vyloženě ležet) a že čím víc budu na vzduchu, tím líp.
Hony vítej ![]()
Veru v Olympce jsme byli fčera, teda já na mimi věci ještě nekoukám, počkám si až budu vědět, co to bude a nakupovat začnu asi až tak přelom 6 - 7 měsíce. No každopádně jsem chtěla těhu kalhoty a kdyžtak i tepláčky, ale HaM mají totálně vybrané, tak jsem byla zklamaná ![]()
Koty, já jen koukám, většinou
Ale přiznám se že oblečení mám už všechno až na nějaké drobnosti.Mám hodně neutrál, růžových pomálu a nějaké modré tam taky jsou.A je super, že to mám bo se můžu finančně věnovat něčemu jinýmu.Včera jsem si koupila kombinézku ![]()