Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Díky za přivítání
.
Já ještě nenakupuju, bojím se. V pondělí jdu na amnio, byly jste na tom některá? Už teď mám stažíno
. Nevíte jak dlouho se čeká na výsledky?
Hony, a proč tam jdeš?Jak asi kdo, známá byla ted a výsledky 3týdny trvali ![]()
Verunielko byla jsem letos v dubnu na přerušení kvůli VVV
. Zjistili to ve 12tt a po odběru klků se to potvrdilo. Tentokrát dopadl ultrazvuk ve 12 dobře, ale lékaři i tak doporučují amnio. Taky už jsem stará (37). Moc se bojím, mimiška si moc přejeme
.
verunielka:
Ahoj, ze kterého jsi města? Brna? Že bysme mohli koukat po krásných miminkovských věcech spolu. Já jsem sice z Brna-Bystrce, ale do Olympie to není zas tak daleko.
Už jsem taky koukala po nádherných dupačkách a svetříkách, ale držím se a zatím nenakupuji. Ikdyž už se na to těším. Já mám výbyvičku schovanou po mladším bráchovi a sestře svého muže. Taky mi něco schovala švagrová, ale většina kusů jsou chlapecké barvy. Takže budu muset trošku šatníček naší princezny doplnit. Jen čekám až bude listopad a budu mít po ultrazvuku ve 20.tt. Pak se vrhnu na obchody. ![]()
Příspěvek upraven 13.10.10 v 19:16
Kote, nee, byla jsem v Olomouci v Olimpii.Jako nic moc, ale zkoukla jsem kjočárky.Je tak šílenej výběr že vůbec netuším jakej si vybrat! ![]()
Hony:
Ahoj, amnia se neboj. Já na něm byla letos v únoru. Čekali jsme na výsledky týden, ale u mě se spěchalo, protože mě tlačil 20.tt. Záleží kam jdeš. U nás v Brně na Veveří jsou moc šikovní a hodní. Nám vyšlo amnio dobře a čekali jsme chlapečka (zjistili mi z toho pohlaví). Amniem zjistí vrozené vývojové vady (Downa, apod.), ale nezjistí se tím rozštěpové vady a retardace, popřípadě špatná funkce placenty. To byl náš případ. To se dá zjistit na velkém ultrazvuku. Akorát po amniu se doporučuje aspoň týden odpočívat a nic nedělat. A to doslova, ani vaření, ani praní, žehlení. Prostě pár dnů jen ležet a nechat se obskakovat. Zajisti si odvoz na amnio i odvoz domů. Pravděpodobně ti doporučí brát hořčík, kdyžtak se na to přeptej. Pomahá, ale bez doporučení ho neber. Po amnio je riziko potratů, ale velmi malé, když se dodržuje klid, tak je to vpohodě. Já si před vyšetřením říkala, pokud je prcek životaschopný, tak se udrží. Udržel se, ale stejně jsem se rozhodla pro potrat, byl moc nemocný (rozštěp a špatná výživa placenty). Bude to dobrý, musíš věřit.:-) Budu držet palečky
Příspěvek upraven 13.10.10 v 19:17
verunielka:
Já vybírám podle prvního dojmu. Takto jsem si vybrala manžela, svatební šaty, práci. A vše mi vyšlo, takže budu takto vybírat i věci na prcka. Když se mi to na první pohled líbí, tak si najdu nějakou diskuzi na netu, něco si načtu a pak si danou věc pořídím. Řiď se citem.
Příspěvek upraven 13.10.10 v 19:16
Kote, mě se zdá že žádný cit na tohle nemám
A mateřský už vůbec, asi se ještě teprve dostaví-doufám ![]()
Děkuji Kote 5 za podrobný popis
. Snad už bude vše v pořádku.
ahojky holky,taky vas tak stiha poceni.ja porad musim vetrat.manza umira zimou a ja bych mohla spat na balkone.jinak me muj sadisticky zubar ytrhl blbe stolicku a narusil me trojklanny nerv a jeste do toho me zanesl infekci.fakt jsem si posledni týden vyrpela ale nastesti uz lepsi ale zitra jdu k nemu znova a asi me bude trhat dalsi fakt magor,on me totoiz stim prvnim rozstipl i ten vedle a to dost
![]()
JANIIICKA:
Ahoj, jediná rada. Vymněň si zubaře.
S pocením jsem na tom zatím dobře. Spíše mi je pořád zima. Takže doma večer u televize sedím zachumlaná do deky. Ale v noci při spánku potřebuju kyslík, takže větrám celou noc. Naštěstí manžel má rád chlad.
V minulém těhotenství jsem se potila cca od 15.tt, třeba to ještě přijde. ![]()
Příspěvek upraven 13.10.10 v 19:17
ahoj kote jasne vymenim,jen je me divne ze nemam zatim zadne extra chute spis naopak,a ja bych tak jedla ocima ale zaludek me to nak nechce dovolit.ale aspon nepriberu moc.uz takhle se citim jak vorvan.jinak vcera me prislo ze citim pohyb ale kdo vi,mozna jen vetrik
![]()
Ahoj holky,
tak já se zatím nepotím nijak moc.Večer taky ležím pod dekou, ale je to i můj zvyk se večer přikrýt dekou a číst si nebo koukat ne tv.
Já pohyby necítím zatí, ale už bych moc chtěla ![]()
Večer jdeme do kina na Román pro muže.Kamarádi dostali lístky, tak nás pozvali ![]()
Ted jsem si zas pčikla, a zas mě tak strašně píchlo dole, se už tomu směju, bo když si chci pčiknout tak nesmím být nijak zkřivená tak se rovnám a musém se tomu vždycky zasmát, že i pčikání si musím hlídat ![]()
ja jdu ted 19*10 na tripltest,tak se uvidi ale nas dr.posila vsechny mamci do gennetu do prahy ve 20tt pry pro jistotu,kdyby neco on tam nevidel.jsem z toho naka cela vedle,sestra ani nenabira krev to se musi extra jinam a moc si zkousite samy papirkem ona jen koukne.jen tam zveda telefony a pise papiry.to je pracicka.ale snad se osvedci.jsem tam zatim u nej rok. ![]()
JANIIICKA:
Jo to já mám docela šikovnou sestřičku i doktorku. Každá návštěva je kontrola moči, prohlídka a ultrazvuk. Taky se vyptá, jak mi je, jestli necítím něco špatně. Pak se tzeptá na váhu, změří tlak a popovídá si. Ve 12.tt mě poslala na NT+ (krev a ultrazvuk) na specializované pracoviště u nás v Brně na Veveří (soukromá klinika) - ale je to placený pacientem. Pak dělá tripltesty. A ve 20.tt opět ultrazvuk na specializovaným pracovišti. Dokonce mi jednou vynadala, že málo jím, poznala to z moči.No jo, ale když mě bylo pořád blbě. No a jak se blíží konec, tak většinou odesílá do nemocnice. Když je někdo rizikový, tak posílá po 20.tt do nemocnice na pravidelné kontroly (rizikovým těhu se myslí dvojčata, krvácení, otvírání čípku, předchozí problémy v těhotenství apod.). Dost zvláštní, když tě nutí si kontrolovat moč sama. To jsi mohla vyfasovat papírky dom a moč vůbec nenosit. Od toho tam snad jsou. Dost zvláštní, asi bych se podívala po jiném gynekologovi.
Příspěvek upraven 13.10.10 v 19:18