Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ja taky nevim, ale pocitam s tim, ze nic nedostanu, takze pro jistotu chci mit vse u sebe a co zapomenu mi dovezou
ja chci koupit ten bepanthen, rybilku, olejicek od avirilu a neco, co se da kapnout do koupele, jinak umyvat jen cistou vodou. Ruzne jsem cetla, ale kazda mamina ma osvedcene neco jineho ![]()
Já kupovala při malém olejíček od aviriliu a dávala jsem mu to do vodičky, kapala, bylo to lepší než ho tím mazat, a ještě doporučuji koupit Pupíka na bříško
Aha tak to je super, koupim tedy jen ten olejicek
a ten Pupik je na prdiky?
Jj ten je na prdíky a je moc dobrý aspon při klukovi nám pomohl, já ted kupovala nějakou drogerku pro malou od Bubchen, nebo jak se to píše, tak jsem zvědavá jen ten olej mám od Avirilu, já prostě miluji tu jeho vůni a když mám suchou kůži tak si to kapu i do své koupele, pak voním jak miminko
![]()
Ja ten od Avirilu ted pouzivam na telo po sprse, misto kremu na strie
taky mi strasne hezky voni:-) koupim zaklad a zbytek az co bude potreba casem. Jeste jsem cetla, ze neni spatne mit v lekarne Panadol cipky na teplotu, tak asi koupim i ty ![]()
No ty taky musím kpupit a ještě obvazové čtverečky na pupík, při klukovi jsem je používala a náplast
Něco jsem našla napsala to kamarádka
seznam věcí pro miminko
oblečení
10 ks bodíček s dlouhým rukávem (krátkej jsme vůbec nepoužívali, ale ted možná nějaký dokoupím, ale ony ty mimče jsou zmrzlíci… jinak mě se velmi osvědčily košilky
6 ks dupaček a 3 overaly – pyžamka (hlavně se dívej aby to bylo rozepínací mezi nohama
líp se přebaluje
2 mikiny, kabátky nebo svetříky
4 páry ponožek
2 čepičky na zavazování pod krkem
Na zimu navíc:
teplejší čepička a rukavice
2 svetříky, kabátky nebo teplejší mikiny
zimní kombinéza
fusak
Přebalování
přebalovací podložka – není nezbytně nutná, taková ta molitanová, přebalovala jsem na jednorázové na posteli
mast na opruzeniny – levná je Rybilka, dobrý, ale dražší je Bepanthen (nám se neosvědčil, opruzeniny zhoršoval) za mě tu rybilku nebo sudocream
1 balení buničitých tampónů z lékarny (nebo 1 balení kosmetických tampónů) na otírání zadečku – není nezbytně nutné, pokud nechcete používat vhčený ubrousky, tak doporučuju nastříhat klasické čtvercovky a otírat tím nebo se to dá koupit už hotové ![]()
Pokud chcete používat jednorázové pleny:
100 ks jednorázových plen velikosti – za mě tak 2 bylíky newborn a pak dokoupit větší velikost
20 ks klasických látkových plen – budete je potřebovat na utírání, přikrývání a podkládání všeho možného za mě jedině tyhle kikko
Pokud chcete používat látkové pleny:
tak se mě poptejte, s Emčou jsme látkovali, takže můžu poradit ![]()
spaní
bezpečná postýlka s pevnou matrací
2 – 3 prostěradla
tenká přikrývka
2 povlečení na přikrývku
2 zavinovačky – nejlépe klasické se šňůrkami, které se přizpůsobí velikosti dítěte – my měli rachlozavinky a pak už nemusíte moc přikrývat ![]()
elektronická chůvička – není to nutnost, ale ze začátku jsem ji pro svůj klid využila
mohli jsme třeba k sousedům na kafčo večer ![]()
Lékárnička
nůžky na nehty s kulatou špičkou
teploměr – ideálně s ohebnou špičkou a měřící co nejrychleji ![]()
vatové tyčinky pro děti, ale vystačíte si s čtverečkama buničiny ![]()
odsávačka hlenů – za mě nosátko nebo baby vac – obě na vysavač, nosátko se hůř drží, ale zase líp vymývá ![]()
olej nebo mast na promazávání suchých míst na pokožce – např. slunečnicový olej z lékárny
líh na čištění pupíku
paralenové čípky pro kojence pro případ horečky
ophthalmo-septonex na oči
Koupání
vanička nebo koupací kyblík
lehátko do vaničky – není nutné, dítě můžete přidržovat rukou
4 tetra pleny (plenkové osušky) – sají vodu lépe než froté ručníky
5 žínek
jemný kartáček na vlásky
Vyhněte se různým kosmetickým přípravkům pro kojence (olejíčky do koupele, pleťové krémy, mýdla, šampóny), protože často způsobují kožní reakce. Kojence je nejvhodnější mýt pouze vodou a po koupeli případná suchá místa na kůži namazat neutrálním olejem nebo mastí (slunečnicový olej z lékárny, Lipobase a další). malá měla sklon k atopickému exemu tak jsme do koupele přidávali olejíček linola
ale fakt stačí omýt vodou ![]()
Cestování
kočárek
pláštěnka na kočárek
síťka proti hmyzu na kočárek
deka do kočárku
fusak na zimu
autosedačka
1 balení jednorázových nepromokavých podložek
1 balení vlhčených ubrousků – těch spotřebujete mraky, zjistila, jsem, že jdou vyprat a ještě jednou použít, na třeba očištění těch nejhorších bobků a parádně se tím utírá prach ![]()
Pokud plánujete, že budete kojit:
2 – 3 podprsenky s odepínacími košíčky – počítejte s tím, že se prsa po porodu obvykle výrazně zvětší
vložky do podprsenky (1 balení jednorázových nebo 10 ks látkových)
za mě, byť píší, že to není potřeba, jednu lahvičku (v nejhorším ji pak použijete na čaj a jedinej nutrilon vyrábí sáčky na 120,– ml dávky mlíka stojí asi 20,– tak 2–3 ty sáčky kdyby náhodou
(nebudete v 10 večer běhat po baráku a shánět kdo vám půjčí mlíko ![]()
my ještě měli monitor dechu – malá byla nedonošená, ale měli bysme ho tak i tak, pro můj klid (co si pamatuju tam v kufříku, co jsem dostala k průkazce na něj byla asi 30% sleva (jestli bude i v tomto kufříku, tak ho můžu pověnovat – tu poukázku)
lehátko, stačí obyč, ale takové aby bylo polohovatelné do lehu ![]()
za mě nosítko, ale ergonomické (beco, manduca) nebo šátek když dítě vříská a vy potřebujete mít volné ruce a chovat ![]()
na začátek nejsou potřeba hračky, jediné co jsme využívali byl kolotoč, hračky začnou být potřeba až tak kolem 2–3 měsíce
a stejně vám pytlovin nabalí příbuzní, takže v nejhorším v porodnici po netu objednáte co je potřeba ![]()
do porodnice
2 balíky porodních vložek – za mě značka batist – je ta vložka dlouhá, samu mě tlačili přesně na hráz na šití
(pak si dokoupíte – já stáhla asi 5 balíků)
5–10 ks jednorázových kalhotek a nebo starých bavlněných, které vám nebude líto vyhodit ![]()
nafukovací kruh – to aby ste si mohli sednou
a zbytek to co vám napíše porodnice, kde chcete rodit ![]()
Holky ja bývám vecer tak groggy…mate to nektera taky tak, nebo uz sem na to těhotenství stará:-)???
@lllucie mám to taky tak, uložím kluka a jdu si lehnou a většinou kolem te 9 usínám a spaní je taky děsný, všude mě to tlačí a hlavně mě bolí žebro takže se ani tak moc nevyspím
@JayLee jsem ve 30 tt a začal se mi zkracovat čípek, tak mám nařízený klidový režim.
A to já byla aktivní od začátku, procházky, cvičení, plavání a teď jen ležet, bude to boj
@lllucie já večer bývám taky utahaná, v noci spím tak do dvou do tří a pak nemůžu usnout. Dneska ten náš malý aktivista pořád kopal, tak mám břicho, jak fotbalový balon…
Kolik vám holky vůbec je, mi je 34.
@Anais @zanetka2712
Me je 29, obe holky sem měla brzo, pak jsme byly sami a čekali na toho spravnyho tatínka:-)
Jinak sem rada, ze nejen ja sem vecer absolutne nepouzitelna, jediny na co me jde ukecat je sex, ale abych neco dělala, nedej bůh někam chodila, to ani náhodou:-)
A v noci spim tez velmi kvalitne - žebra me boli od včerejška, drahý mi povídal, ze pry zarazene větry…no spis zarazena nozka jeho princezny:-) Říkám si jeste dva mesice a bude lip!!!
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@zanetka2712 já právě nevím, ale koupelový olejíček a mast na tělo a prdýlku uvezu
Stejně malýho budu mazat lennies mastí, tak tu si vezmu pro sebe na ruce a aviril na prdýlku taky.