Kopie TP 5.11.2013

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Anais
12.9.13 08:15

@Ivonnečka já budu mít kočárek a postýlku od kámošky taky :palec:
Jediné co teď vázne, je logistika, povezou mi to naši a přijedou až začátkem října, tak snad nebude pozdě :?: Je to naknap, měsíc a něco před termínem… Jsem teď z toho mírně nervozni a furt se pozoruju. :zed:

• Upravit
1342
12.9.13 08:55

@Anais ted mam dotaz uplne mimo:-) jak se funguje bez auta? Nemyslím to nejak špatně, jen ze my jsme asi moc rozmazleny, jelikož auto používáme denne-rano do skoly, do prace, nákup, o vikendu výlety…
Jinak jestli muzu tak jen moje zkušenost - aviril se strasne blbe nanáší, ja mela rada na holky rybilku, bo bepanthen.

• načítám...
8283
12.9.13 09:05

@Anais prosím tě a jaké máš ty látkové plínky? ty klasické čtvercové nebo ted ty moderní? já taky o nich uvažuji :think:
jinak :think: s tou vaničkou bych to nějak nehrotila, pokud máte vanu tak si myslím, že je to zbytečné, my jí měli při klukovi a teda nic moc a používali jsme jí asi měsíc, pak šel do vany, nechtělo se nám s í tahat a fakt je jen na chvilku
a na prdelku jsem při klukovi používala imazol, ted je fakt dobrej, jednou se mi v létě tak spařil, že to byla ta jediná co nám pomohla.
holky mě poslední dobou nějak tlačí břicho a ánevní kosti a mám pocit, že mi malá chce vyskočit z bříška 8o

• načítám...
Anais
12.9.13 10:02

@lllucie bez auta se fungovat dá. Tím, že bydlíme ve velkém městě, tak MHD funguje víc než spolehlivě a při srovnání ceny roční šalinkarty a ceny za benzín taky není co řešit. Na víc mám řidičák jen já (manžel nikdy nebude mít ze zdravotních důvodů) a já se za volantem moc necítím. Spíš bych byla víc vystresovaná.
Na nákupy jezdíme spolu, 1× za týden, během týdne ještě jdu dokoupit ovoce a zeleninu a je to v pohodě. Třeba celou výbavičku pro mimi jsem objednala přes net, při vyšších objednávkách máš dopravu zdarma, tak není problém. Stejně tak si zaplatíš třeba 500 za dopravu nábytku a ten nekupuješ taky každý týden.
Hodně lidí se nám diví, jak můžeme bez auta existovat, ale ono to fakt jde ;)
V rámci jihomoravského kraje dobře funguje i integrovaný dopr. systém, tak se opravdu dobře dostaneš snad všude. Uvidíme, jak budeme zvládat s kočárkem, ale vzhledem k tomu, že by vše okolo auta bylo jen na mě, tak u života bez auta asi zůstaneme.
Aviril používám i já po holení a problém nemám. Si říkám, že když to nepoužiju pro mimi, tak to spotřebuju já…

• Upravit
Anais
12.9.13 10:05

@zanetka2712 já mám obyč. čtvercovky
http://www.medifrank-shop.cz/…gramazi.html
Kdybys chtěla, tak ti pošlu odkaz na e-shop, paní je měla levnější a objednala mi i tu větší velikost 80×80 - běžně je totiž v sortimentu nemá.
Já bych chtěla zkusit i bezplenkovku, tak uvidím. Jednak máme malý byt, tak si říkám, že čtverce budou rychle schnout.
Jen abyste si holky neřekly, že jsem taková ta prdlá alternativní matka, to fakt ne :mrgreen:
Já o vaničce taky přemýšlela jestli jo nebo ne, ale tím, že máme koupelnu na sever a je to docela chladná místnost, a mimi bude na zimu, tak si říkám, že vaničku raději ju. Abysme když tak mohli koupat i jinde v bytě, třeba ze začátku. Zase to není taková „investice“ a o lehátku jsem přemýšlela, uvidím, co mi bude víc vyhovovat.
Ale nechceme jít s manželem do dluhů, tak zatím jsme v menším bytě a až se vrátím do práce, tak se budem koukat po větším bytě.

• Upravit
8283
12.9.13 10:20

No tak my máme výhodu, že máme v koupelně topení takže vanička nebude potřeba :)
já právě přemýšlel nad těma plenkama co s dětma rostou, když si spočítám ceny jednorázovek tak je to děsný, a hlavně že ty látkovy jsou malé tak ani nebude toho tolik na praní

• načítám...
8283
12.9.13 10:21

Jsou to tyto kámoška je má a je to super

• načítám...
Anais
12.9.13 10:25

@zanetka2712 topení tam máme taky :mrgreen:, ale doma topíme tak na 20°, jinak bysme se za plyn nedoplatili, takže přitápět víc budeme jen v pokoji, kde bude malej
Ty moderní já moc nechtěla, stejně musíš dokupovat taky postupně jak dítko roste, s jednou velikostí od novorozence nevydržíš, a hlavně u čtvercovek je mi sympatické, že se dají vyvařit. Mi se moc nezdá prát po… a po… plenky jen na 40.
Tím, jak to namočím vyvařím, tak to nebude páchnout a budou krásně čistý.
Já brala 40 ks od 70×70cm a 40 ks od 80×80cm a za samotný plínky jsem dala 3500.
Pak jsem dokupovala 3× schrchní kalhotky (kus cca 250-300 kč), separační plínky a nepromokavé podložky do postýlky. Samo ty „blicí“ plínky a tetra osušky místo ručníku na utírání po koupání, ale to ty budeš mít po dětech.

• Upravit
598
12.9.13 11:35

Ahoj, devcata,, ja mam termin 1.11. a 4. 9. a dnes mi odeslo malo hlenove zatky,,, je to zlutohnedy az hnedy zelatinovy vytok--- jsem 33tt a chci se zeptat, jestli to nektera mate taky?
jinak 29tt jsem byla 9 dni v nemocnici na horcikovych kapackach- s cipkem 1,6 :palec: cm a to se zlepsilo a momentalne minuly tyden na kontrole 2,2cm. ale tuhne mi bricho dal… poprosim, o zkusenosti

• načítám...
8283
12.9.13 12:44

@Anais právě že tyto mají jednu velikost a jsou od novorozenat až po nočník, dají se pomocí knoflíků zvětšit nebo zmenšit.
@rorozulka mě při klukovi odcházela po částech, a v den porodu pak celá ale jak dlouho předem to netuším, ale pokud se ti něco nezdá tak si radči zavolej dr

• načítám...
762
12.9.13 14:34

@Anais me ani nemluv taky se pozoruju trosku me zabolí bricho jako pri ms a uz mam strach ze rodim jsem uplnej magor porad si predstavuju jak ten porod bude probíhat jestli mam opravdu vse nachystane a tak no des :/

• načítám...
8283
12.9.13 14:46

U prvního jsem e bála že nepoznám až budu rodit a ted si říkám jak jsem si to mohla myslet, ted se toho už nebojím a určo to poznám, taky mě poslední dobou pobolívá bříško, hlavně dole jakoby píchá ale to je normální ale dobrý pocit z toho nemám

• načítám...
Anais
12.9.13 14:46

@Ivonnečka no taky mě poslední týden občas pobolí, jako bych měla dostat ms a tak z toho jsem taky dost zmatená…
A já do té porodky nic nemám :zed: Dneska jsem volala, kdy jsou prohlídky sálů a je to každou neděli po 17 hodině. Ale asi počkám, co kontrola u pana dr za 2 týdny a pak vyrazíme až někdy v tom říjnu se teda kouknout, jak to tam vypadá :roll:

• Upravit
8283
12.9.13 15:37

Já vám ukážu porodní sál co mám v plánu jet rodit  tady

• načítám...
762
12.9.13 17:07
@zanetka2712 píše:
U prvního jsem e bála že nepoznám až budu rodit a ted si říkám jak jsem si to mohla myslet, ted se toho už nebojím a určo to poznám, taky mě poslední dobou pobolívá bříško, hlavně dole jakoby píchá ale to je normální ale dobrý pocit z toho nemám

doktor mi taky rikal ze to je tim jak se telo pripravuje na porod :)

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+