Poradna duly
Jana Čurdová
@Megden Tak to jsme na tom takřka stejně, jen já s císařem smířená nejsem (i když už mi to začíná být jedno, hlavně aby už drobek byl s náma, připadám si, že se za chvíli ani neunesu)..
25.2. mi v porodnici řekli, že mrně je zatím menší, a i hlavička má správný obvod, a naléhá zadečkem, takže by neměl být klasický porod problém, samozřejmě, že se uvidí, až těsně před porodem, kdy se vše přeměřuje a kontroluje znovu, ale zadek už prý tlačí dost dolů (což i cítím) a porodní cesty se už chystaly/chystají snad dál..
Ale v porodnici už mám nahlášeno, že chceme klasický porod a císař, až kdyby klasický nemohl být.. Tak jsem zvědavá..
@pantomima
No a máš termín porodu dohodnutý na dřív, a to ho vyvolají, nebo prostě budete čekat až se to samo spustí?
Já právě doufám, že jak půjdu teprve do porodnice, že mi neřeknou že je malý už velký na normální porod a že už musí jen císařem.
Jo taky už chci ať je venku, chodím kolem postýlky a věci a užívám si válení protože už tak nic moc neudělám, včera jsem se zasekla ve vaně, že mě musel muž tahat pod pazama ven. ![]()
Ahojky, tak ja dnes poprvé na kontrole na Bulovce. Nejdrive sestřička teda se snažila byla mila ale porad vše zapomínala
pry tak tohle a tohle a za 2 minuty a tohle jsme dělali a máme ze? A ja ne to jste říkala ze budeme dělat a takhle několikrát na neco
ale byla mila. Pak jsem sla do kabinky a k doktorce.. mladé.. a ta teda mila moc nebyla
vsechno hrrr hrrr a tedy a tady a absolutně neměla radost z přítele který chudak cekal na chodbě 45 minut jen na utz tak když mi rika at si vyskocim ze dame utz tak ji říkám ze si zavolám přítele z chodby tak na me hodila ksicht ze to neni nutny ze nic neuvidí a ja no kdyz uz je tu chudak a ceka tak ze by mohl a ona hodila OCI SLOUP a hmm dobre ale nic nepozná a kdyz tam přítel by mluvila jen na me a pak kdyz dokončila utz tak tááák a přítel může zase počkat venku ne🙊 přítel si vsiml toho přístupu ale neresil to byl rad ze videl malou prý 💕 jinak koule prý nevidela ale ani pipku takze se stale budeme spoléhat na jeden výstřel dr. pred mesicem ze to bude holčička 🤣 😻.. jsem 36+4 a váží 2640g.
a je vse v pořadu
coz je nejdůležitější
a dalsi kontrola uz v CPA.. uz jen objednání bylo jine byli tak hodny a mají to tam více no to prostředí me teda nestresovalo tak jako u tyhle dr dnes to byla komurka s kreslem🙊 🤣.. A nakonec to jsem asi slyset nechtela ze mi možná budou porod vyvolávat okolo 39tt kvůli pánvi ale bude záležet jak bude Julinka velká no ale trošku mi to taky přišlo jako výstřel.. zvláštní tohle bylo mezi dverma jen tak.. no uvidime co mi reknou spise příští úterý na kontrole v CPA. ![]()
@Megden nene, termín porodu se řeší jenom při plánovaném císaři..
kolikátý týden jsi? No tak držím palce ať je to prďola prďolatej..
já zacala vcera hrozně natíkat, během týdne mám tři kg nahoře.. ![]()
@Elliissaa tak když si to tak čtu tak si říkám že to je něco já tedy chodím ke svojí doktorce a myslím že bude až do konce ona má i monitor takže v pohodě vůbec nevím jestli mě tam bude posílat do porodnice já jsem dneska taky 36+4 podle měsíčků tedy podle utz teprve 36+0
@lovean tak hrozné to nebylo.. jen jsem čekala jiný přístup ale stejně uz mi to může být fuk od příštího tydne budu chodit do CPA… Takze tohle byla „jednorazovka“ ![]()
Tak fajn ze jsi spoko u sve GYN
to už není takový rozdíl ja mam od gynekoložky 27.3. a z Bulovky 25.3 ![]()
@pantomima
Tak to je dobrý, takže pokud se rozhodnu rodit normálně a císařem jen když to pak nepůjde tak se bude čekat až si malej sám řekne, no ale to by ten císař byl asi akutní v celkové že?
Já měla představu že bych rodila v dané datum podle velikosti mimča a v záloze měla ten den plánovaný císař v epidurálu, hezky sem si to vymyslela že? ![]()
Zítra začínám 39tt.
Kolikátý jsi ty? Na ty otoky bacha.
@Megden no tak to nevím, to nechci kecat..
ja se na uspání taky ptala a bylo mě řečeno, že když je všechno v klidu tak se dělá spinál a když je akutka a potřebují rychle, tak celá narkoza no
hezky sis to vymyslela, zkus to navrhnout u dr, co ti na to poví
já jsem 37+5tt ![]()
@Elliissaa jj není to nějaký velký rozdíl akorát mě ještě teď nějak začal zlobit mocak i když mě přijde že mě zlobí skoro celé tehu a zánět tam nebyl ale čím to je netuším uvidím jestli to bude dělat dál já mám první termín 26.3 a druhý 30.3
@Elliissaa
Ahooj. Tak ja nemam slov.. to je pristup, katastrofa!🤦🏼♀️ ☹️️
Hlavne, ze uz tam pak nemusis.
Doktorka v porodnici je skvela! Ona je sice uz dost starsi a vypada prisne, ale je hrozne hodna a empaticka k tehulkam, tak jsem rada.
Fotka z minulého týdne (38tt) teď bych řekla, že zase poskočil. Odhad váhy minulý týden rovné 3 kg.
@Megden musí mít hlavně porodniky na to, aby KP uměli. Pokud budete splňovat váhu, polohu atd. a mimi bude mít dobre ozvy a u nás hodnotili i monitor, jak vypadá “silná”, tak té nechají rodit normal, ale s největší pravdepodobnosti, když se něco bude horsit, bude to akutní cs, protože nebudou mít 10-15 min, co zabere spinal. My byly na pokoji KP dve, ale vinohrady to umí no. Tak hodně štěstí ![]()
No moje břicho je děsný přemýšlela jsem jestli dát sem první fotka je z dneska druhá tak týden možná dva zpět