Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Pandorka1994 U nás to ví jen rodina (rodiče, babičky, sestry) a jedna blízká kamarádka. Ostatním se to chystáme říct příští týden. V pondělí mám ultrazvuk, tak v sobotu až se sejdeme to řeknu pár kamarádům. A v práci asi týden potom. Aby měli čas najít za mě náhradu.
Jo teď v létě to bylo těžké, nějaké oslavy, kamarádčina svatba, a okecej nějak že nepiješ. Naštěstí jsem většinou dělala řidiče, dobrovolně ![]()
@Timuraa no to by tchýni nesli asi nohama napřed
my to máme trosku složitější, přítel už ma děti s předešlého vztahu a tak všichni lidi kolem nej, jsou takový jako abych nebyla nějaká další potvora a aby neudělal další chybu.. pořad mi říká ať se tím netrapim, ale jakoby těmto lidem nemam moc chuť oznamovat, ze mimi čekáme, u mé rodiny je to samozřejmě jinak.. tchyně totiž dost hnusne reagovala i na pozvánku na svatbu a tak jsem řekla, ze naše dítě si ji půjde oznámit sám, ze tu reakci už bych nemusela dat a fakt se rozbrecet ![]()
Proste život není vždycky růžový
zatim si to těhotenství užíváme jen s partnerem a ta jedna kamarádka co si posilame oblečky, když jde jedna nebo druhá do krámu, ale je jasný ze bříško už za chvilku nezakryju ![]()
@Pandorka1994 píše:
@Timuraa no to by tchýni nesli asi nohama napředmy to máme trosku složitější, přítel už ma děti s předešlého vztahu a tak všichni lidi kolem nej, jsou takový jako abych nebyla nějaká další potvora a aby neudělal další chybu.. pořad mi říká ať se tím netrapim, ale jakoby těmto lidem nemam moc chuť oznamovat, ze mimi čekáme, u mé rodiny je to samozřejmě jinak.. tchyně totiž dost hnusne reagovala i na pozvánku na svatbu a tak jsem řekla, ze naše dítě si ji půjde oznámit sám, ze tu reakci už bych nemusela dat a fakt se rozbrecet
Proste život není vždycky růžovýzatim si to těhotenství užíváme jen s partnerem a ta jedna kamarádka co si posilame oblečky, když jde jedna nebo druhá do krámu, ale je jasný ze bříško už za chvilku nezakryju
to se omlouvám, netušila jsem, že to máte takhle.
Tak to oak chápu, že to ještě nechcete říct..
Ach jo, ale je super, že chlap tě podporuje!
my máme tchyni ihned ve vedlejším baráku, a já pořád říkám, že láska k tchyni se měří vzdálenosti ![]()
@Timuraa prosím Té v klidu, já už si toho v životě zažila, ze tchyně je to poslední co mě trápí
třeba před rokem jsem odrizla vlastní matku, protože jsem ji splacela byt a ona na mě najednou, ze jsem v najmu.. říkám tak si hledej jiného nájemce..
ona cely život se ke mne nevhovala jako matka a tak jsem řekla ze o to budu já lepší a svému dítěti dam lásku v maximální velikosti ![]()
@Pandorka1994 No my měli svatbu 7.8. Manželovi rodiče a jeden brácha to věděli. Nevydržel to. My bydlíme s jeho rodiči, takže jsme jim to prostě řekli asi 4 dny před svatbou 8tt. Jinak bydlíme tak, že každý máme své patro a samostatný byt, takže nic hrozného:)
No a já to oznamovala mojim rodičům a babi s dědou (babička na mě tlačí už 10let, že chce vnouče) hned po obřadě a polévce
Dala jsem jim obálku s fotkou z 1.ultrazvuku a nápis, že tento dátek se nevrací. Babi jak viděla obálku, tak že nic nechce a hrozná scéna, tak jsem jí řekla, že to kdyžtak vrátí, ale at si to proboha rozbalí. Mamka zase chtěla jít na panáka a že si to rozbalí později. No děsný s tou mojí rodinou. Nakonec byli všichni šťastní a dojatí. Zpráva se sice mezi svatebčany rychle šířila, chodili mi gratulovat, ale nijak to svatbu nenarušilo a měla jsem aspoň klid od zvaní na panáky a vymýšlení výmluv:)
@miiiissssanek Tak aspoň máte důvod to zkusit ještě do třetice ![]()
@Dede37 Jee super fotka z ut:)
Já bych hrozně chtěla dvojčata, ale nemáme to v rodině, tak holt budu muset po jednom
Na to, že chcem 4 tak začínám dost pozdě ve 30 letech ![]()
Jinak gratuluji k zdravému mimču ![]()
@LBL Gratuluji k miminku ať už bylo jakoukoliv cestou, je to vždycky zázrak.
Tak nějak otázka do placu, co to jakože je ta poradna? Jak se tam dostanete? To je něco jako kurz nebo…?
@LuLon no já jsme právě taková, ze pořad nevím.. no ještě mám přesně 3 týdny to vymyslet..
![]()
@LuLon s tou svatbou mi to pripomina, ze jsme byli na svatbe 22.8.me nej kamaradce a manzela se ptali, jak na velke deti on a on- “No, na 1,2cm 😂” Takze on to propalil na uplne cizi svatbe, jak byla 7+5 a jedine, komu jsem to rekla byla rodina a kamoska. Pak mi cely vecer chodili neznami lidi gratulovat take…🤦🏻♀️
@LuLon ne, poradna je pro tehotne, jakoze kontrola 😂 ale muj dr.to ma napsane jako tehotenska poradna, myslim, ze se chodi 1 za mesic? 🤔ale nevim, jsem v tomhle uplne nevedoma…
Trochu jsem to tu zaspamovala, se omlouvám
ale jak vždycky dočítám, tak nevim kde dřív reagovat ![]()
Jinak víkend mi bylo dobře, že jsem si řikala „Tak a je to tady blíží se 2. trimestr a nevolosti jsou fuč.“ Pondělí to trochu začalo a úterý jsem odpadla. Bylo mi tak blbě, že jsem volala manželovi ať obstará něco k jídlu, protože to nedávám. Středa trochu volnější a včera zase super. Tak co to toto jako je?
Jinak emoce teda stříkaj na všechny strany. Já nikdy nebyla plačka, až kolem 28. roku se to zlomilo. Nevim proč, jestli, že jsem se už nemuse tolik prodírat životem, nemusela pořád za něco bojvat a „být silná“ a usadila jsem se dovolila jsem si být víc taková holčičí. Takže poslední dva roky se dojímám úplně běžně. No o to víc to zesílilo v těhotenství, kdy nepotřebuju ani nic, nad čím bych se dojímala a stejně mám na krajíčku, v lepším případě ![]()
No ale co už:)
Dneska jdeme do kina, tak doufám, že odpoledne a ne večer abych neměla stejný problém se spaním.
@Pandorka1994 píše:
@Timuraa prosím Té v klidu, já už si toho v životě zažila, ze tchyně je to poslední co mě trápítřeba před rokem jsem odrizla vlastní matku, protože jsem ji splacela byt a ona na mě najednou, ze jsem v najmu.. říkám tak si hledej jiného nájemce..
ona cely život se ke mne nevhovala jako matka a tak jsem řekla ze o to budu já lepší a svému dítěti dam lásku v maximální velikosti
@LBL Jo tááák jakože klasická kontrola. Jj měla by být přibližně 1× za měsíc nepočítaje rozné screeningy kolem. Já už jsem si řikala, jestli si mám připravit otázky, jakože ať vim na co se ptát na té „poradně“ ![]()
@LBL Tak ty to zase nevynesou. Ale taky dobrý. Když ti chlapi jsou toho taky plní a chtěj se někomu pochlubit ![]()
Manžel je právě kadeřník a postupně to vyslpičil klientkám, tak jsem se ho ptala, jestli se nebojí, že se to tu na vesnici kolem a kolem dostane k jeho rodičům. Tak asi i na ten popud jsme jim to řekli dřív aby se to třeba nedozvěděli z doslechu.