Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Pandorka1994 no hezkyy
ja porad cekam, kdy prijde ta dojemna nalada… co jsem na sobe zatim postrehla, je ale dost velka podrzadenost. Naposledy jsem partnera servala, ze nechal uterku na susaku
ale jo, zpetne si reknu, ze jsme vyvadela zbytecne ![]()
(zachranilo to, ze mi koupil kysele jojo žížalky). No a vcera? mela jsem znicehonic chut neco rozbit, pak po poskladat, rozbit a pak to jeste servat, proc se to jako rozbilo. Asi v takove nalade jsme byla
![]()
a pak zas nic a milující manželka forever
![]()
![]()
@anonymka0307 Jo nálady a velkou spavost mám asi 3 týdny, ale včera poprvé emoce
Na přítele jsem taky často protivna, kolikrát mám den kdy je lepší když na mě nesahá ani nemluví
Tyjo kyselé žížaly taky miluji teď, celkové jim pořad vše kysele a pořad mám chuť na Mekac.. ale je to takový, ze jsem v tom jídle vybírava a zatím jsem za první trimestr -1,5 kg dolu.. mate to taky někdo tak? ![]()
@Pandorka1994 hehe,s mekáčem to mám naprosto stejně
jinak kyselé jojo žížaky a ještě ty kysele rybičky <3 ty u mě jedou ve velkém
V jídle extra vybírava nejsem, spise jim, co se mi dostane pod ruce a i v noci se budím, že mám asi hlad
. Mám 0,5 kg nahoře za ten první trimestr.
Holky malé lásky jsem objevila asi poslední 3 díly minulé serie a řvala jsem u toho jak tur ještě netěhtná. Minulý týden jsem „donutila“ koukat manžela. Včera mi to neprošlo. Prej: „Jo jasně chápu, mám být u porodu, viděl jsem to, že je to hezký a že mě tam potřebuješ, ale další díl už nechci.“
On původně u porodu být nechtěl, že to jako nepotřebuje všechno tam dole vidět. Až když viděl, že může vlastně stát jenom u mé hlavy, tak teda jakože jo
Jen se mu nelíbí jak vždycky chytnou to novorozeně za nohy a zacházejí s ním „drsně“
No je to roztomilouš. Takže až to dneska tady všechno „pototo“ tak si je pustím na netu.
Dnes jsem byla na odběru krvě před screeningem a všechno super. Já myslela kolik těch ampulí nebudou brát a ona jen jedna ![]()
No ale chtěli po mně žádanku od gynekoložky a já jí nemám. Tak jsem se šla zeptat ještě na ultrazvuk, jestli jí příští týden opravdu potřebuju a oni jakože jo. Tak volám své doktorca a ona jakože ne. Že žádnou žádanku nikdy nevypisovala a že když si to platím sama, tak ani žádnou nepotřebují. Tak jsem zase naklusala zpět na ultrazvu se sklopenou hlavoz - potížistka -
že jako nebudu mít žádanku. Asi jsem vypadala fakt zoufale, když mě začali uklidnovat, že to teda nevadí a ať se hlavně nestresuju ![]()
Takže doufám, že do příštího týdne nezapomenou ![]()
@LuLon taky nemám žádanku a jdu zítra na krev
. Tak jsem zvědavá no. Mi dr vypisval žádanku, ale k doktorovi, co má dovolenou, takže jsem se musela objednat jinam.
můj gyndar o tom ví, a o žádné zadancr mi nic neříkal.
Holky, co už to máte za sebou, chtěli po vás žádanku??
@LuLon @anonymka0307 @Pandorka1994 jo tady ty nálady znám
doufám, že za ně mohlo opravdu jen těhotenství
![]()
Ahoj holky, tak se k Vám přidám jestli mohu. Čekáme druhé mimi, první kluk narozen 11.7.2018. Teď máme termín 11.3. podle utz a 13.3 podle ms. Mám za sebou už krev a dokonce už i první screening a už nám dokonce pan doktor řekl, že to bude zase kluk.
Doufala jsem sice v holku, ale hlavně že je mimi zdravé. ![]()
@anonymka0307 ahojky, na screening sice jdu až za 14dni ale u gynekologa jsem pracovala, takze zadanku někdy chcou ať mají něco v ruce, jméno a rodné číslo nebo tak, ale první screening je dobrovolný a platí si ho sama rodička, takže opravdu žádanka,, nutná" není
sama mám v ruce jen papír s názvem genetiky a mapou a mým jménem příjmením, číslem a o jaké vyšetření je zájem…
Ahojky přidávám se k vám a přeji všem prosperující těhotenství
![]()
Já tp: 2.3.2021, první miminko (po loňském, v 9tt ukončeném těhotenství dvojčátek, kvůli špatné genetice).
Na utz 1. screeningu vypadalo vše v pořádku, ještě čekám na výsledky krve. Šílené celodenní nevolnosti pomalu ustupují. ![]()
Tady je můj drobek ![]()
Ahoj holky,
Tak jsem docetla celou diskuzi a jestli muzu, budu obcas nahlizet a neco malo prispivat. Je mi 31 a s manzelem take cekame prvni miminko po IVF. Nemam vejcovody po 2 mimodeloznich. Tak uz to Jinak neslo 😊TP mam 4.4., posledni MS 28.6. Srdicko potvrzene v 7+2, to jsem videla mimco poprve, Ted na prohlidce 9+1 v pondeli mimi 2,43cm a pry odpovida 9+1, dnes 9+5.
Nevolnosti mam celodenni, vetsinou rano, pak po 10-11 se to lepsi a odpoledne kolem 5 mi je znova blbe. Vcera jsem sotva vysedla z tramvaje. Ale zda se mi to lepsi nez treba pred tydnem, to jsem uz do sebe nemohla nic dostat.
Dalsi termin prohlidky mam za screening v Gennetu 23.9., Tak snad bude do te doby vse ok…je to neskutecne, ze mimco neuvidim 3 tydny. Potrebovala bych, aby ten cas utikal rychleji. Pak mam 1.poradnu 29.9.a tam mi pry daji TP, v mem gyn. centru se dava az po 1.trimestru. Tady pridavam fotku toho naseho prcka. Maval tam ruckama a nozkama jako splaseny a vrtel na vsechny strany, asi se nechce merit.
Příspěvek upraven 04.09.20 v 10:56
Tolik novych maminek, to mám radost
![]()
Včera jsem měla blbý nápad jít s pritelem do kina až ve 20:20, takže jsem tam ke konci trpěla a usinala
![]()
Jinak holky jak to mate s okolím? Už většina vi o miminku? Já jsem pořad hrozně paní tajná a vi to jen jedna moje kamarádka, vlastně jsem to chtěla utajit do naši svatby 26.9., ale nevím jak tam budu kryt alkohol
čím víc se to blíží, tím víc si říkám, ze to bude zajímavý
ale zase jsem chtěla, aby ta svatba byla ještě fakt veselá a nechodil za mnou pořad někdo s otázkou jak se cítím atd ![]()
@Pandorka1994 tim, ze jsem po IVF, tak to spousta lidi vi, navic me nevolnosti neslo jen tak skryt, Takze tak…nesirim to, ale kdyz se nekdo zepta, nezapiram.
@Pandorka1994 u nás už to ví všichni, nešlo to skrýt, pupík byl rychle venku
a pak se to postupně rozšířilo ![]()
Holky! já mám radost, že nás je tolik! to je super! ![]()
@Pandorka1994 taky jsme byli v kině takhle pozdě, konec už jsem zaspala. a včera v 8 už jsem spala ![]()
U mě pravě nešlo zakecat ten alkohol, chodíme s holkami každý týden na drbárnu a okecala jsem to týden - dva, ale pak to poznaly ![]()
U nás už to většina kamarádů ví, a měli obrovskou radost ![]()
tak to oznamte třeba na svatbě, jako půlnoční překvapení ![]()