Termín porodu březen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1028
19.4.21 17:06

@anonymka0307 ja to taky par dni tak mela 😀 rikala jsem si, ze jsem se asi syncla s mimisem 😂 😂 brzo to preslo, tak nevim, cim to bylo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
19.4.21 17:12

@lalouch Tez si delam srandu, ze je to dukaz, ze jsme s miminkem stale spojeni! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
20.4.21 01:36

@Broubrou doporučuji psyllium;) je to vláknina a za mě super. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
20.4.21 04:29

@Janulita94 diky,mam doma, tak zkusím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
2.7.21 15:39

@Janulita94, třeba je špatně podsazená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
2.7.21 15:40

@Janulita94, sycené nápoje nevadí, opravdu si myslíte, že budete mít bublinkové mléko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
2.7.21 15:49

Čau holky, jsem tady dlouho nebyla :D, náš Mikuláš se narodil 31.3. Odhad byl 4 kg, taky že jo, 4040g a 51cm.
Měla jsem za ty 3 měsíce toho opravdu dost :D, zběžně jsem Koukala na vaše komentáře, takže já používám bezplenkovku, plně kojím takže nedávám ani biogaia ani espumisan, jím všechno, jen ne extra pálivé, kysané zelí a hořká čokoláda je super na zažívání miminka, perlivé nápoje nevadí, můžete si dát v klidu kávu. Po narození jsem celé šestinedělí ležela v posteli a kojila, díky tomu kojím do dnes, ne není slabé mléko, je prostě nabídka tak je poptávka, čím víc se kojí a žužlá, tím více mléka se tvoří. Usíná se mnou v posteli, usíná na prsu, večer přehodím do postýlky, někdy spí celou noc, někdy ne. Přes den pohoupu v kočárku, nebo v nosítku, doporučuji Rischino flexible. Byla jsem i u laktacni, do dnes jsme ve spojení. Tak ať vám detičky krásně rostou a jsou zdravé. Doporucim vám stránku, kde vám opravdu vyvrátí mýty o kojení, jsou i na Fb a na instagramu, laktacni poradkyně jsou i v Čechách. Mohu říct, mě pomohli strasne moc.

https://www.mamila.sk/sk/uvod/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
2.7.21 18:17

@VercaHav. jé, náš Michael se narodil taky 31.3. :D, váhový odhad 3,4 kg a porodní váha 3,9 kg a 51cm. Teď má 6,3 kg. Bohužel nekojím, po císaři to haprovalo, takže jsem kojila tak měsíc :,( jsem to obrečela. Naštěstí mu mlíko chutná, dávám Nutrilon AR, je sytější, vypije 180 ml 6× denně, v noci spinká krásně, přes den moc ne. Tak ať jste zdravý a prcek hezky roste ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
1.8.21 20:53

Viktorie

Tak vás holky taky konečně zdravím.

Viktorka narozená 12.3.2021 v Opavě.
Váha 3,2kg a 49cm (odhad byl 4kg :D )
Dnes 6,4kg a 63cm (4m a dva týdny)

Maličká je plně kojena. Kojení i po CS se hned rozjelo, protože malá je brutální savec a pila dvakrát tolik co ostatní miminka. Brzo se to naštěstí uklidnilo.
Zatím se od 3,5 umí přetáčet na bříško a strká nohu do pusy :lol: a teď se naučila zvedat zadeček na bříšku. Tak hádám, že asi bude ve všem celkem rychlík a brzy bude lézt. Uvidíme :nevim:
Jinak je hodně usměvavá. Spí tedy se mnou v posteli. Často se budí na prso, ale já si to užívám. Přítel se s tím smířil. :mrgreen: Usne jen u prsu nebo v šátku. Je převážně nošena. Kočár už dlouho moc nesnese, protože z něj dobře nevidí. Doufám že se to zlomí až bude sedět. :dance: :dance: :dance:
A musím se přiznat, že už velice lehce zkoušíme příkrmy. Malá nás totiž u každého jídla chce sníst pohledem. 🤣 Začala jsem dýní a tu úplně miluje a sní ji opravdu dost. Dávám zatím jednou denně odpoledne. Teď chci zkoušet batáty a zeleninové polévky.

Mějte se zatím krásně a brzy se zase ozveme. ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
2.8.21 05:57

@MiaSaley ahoj to je krása :srdce: Viktorka je moc šikovná :srdce: naše Kája má 5 měsíců a třeba se na bříško neotáčí :) chudák to zkouší, ale nedotočí to kvůli ruce :) jinak taky už zvedá prcku a vypadá to, že by chtěla lezt :mrgreen: kočárek už taky moc nevyužívám. Přesně jak píšeš, není z něj vidět, ale mě to vůbec nevadí. Užívám si, že se v nosítku s ní mužů mazlit :potlesk: :lol: jinak příkrmy už dáváme necelý měsíc (na doporučení doktorky) a malá to miluje. Už máme mrkev, mrkev s bramborem, dýni a cuketu. A jsem moc ráda, protože veškerou zeleninu (kromě dýně) a ovoce máme že zahrádky :srdce: :srdce:

Jinak už máme náušnice a dva zuby :potlesk: no a příští pondělí jdeme zase na očkování :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LBL
3542
3.8.21 11:53

Ahojte,
Nas maly uz se taky pretaci od 3m. Bylo mi Presne 3m a 4 dny 😂 ted uz se pretaci na obe strany a snazi se plazit. Je to s nim velka zabava. Na 4 m prohlidce mel 7240g a 74 cm, takze mame hubenou zizalku.
Vyzkouseli jsme more a teda muzu doporucit vsem, za nas 100% uspech. V prosinci se chystame znovu ❤️️, tentokrat ale dlouhy let, Tak snad to zvladne stejne dobre.
Ja Jinak nekojim, od zacatku jsem odsavala, kojit jsem nechtela a pak prisla ABKM a maly je na UM, tak jsem spoko Ja i on. Po dovci zacneme s prikrmem, tak snad to bude mit uspech, uz se mi vrha po lzici a kazdem jidle.
Spinka krasne, vlastne Uz od prichodu z porodnice ve vlastnim pokoji, spani v nasi posteli ma jen odpoledne. Po 6N jsem se vratila na castecny do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
21.9.21 10:13

Zdravíčko, děvčata:). Jak se vám všem daří?:)) Taky jste měli nostalgickou náladu, když vám prcci oslavili půl rok? Mi to neuvěřitelně rychle utíká 💞. Vzpomínala jsem na svůj první pozitivní test, na vše kolem… :)

Taky se teď víc a víc setkáváte s otázkami blízkých (i když myslím, že většina to slyší už od porodu), kdy že začnete makat na druhém?:D nebo na třetím,.. :D A tak mě ze zvědavost nedá a zeptám se i já vás :).
Jak to vidíte s dalším potomkem?:) Já jsem třeba na vážkách, zda navázat (když se povede) další mateřskou a nebo si skočit ještě „odreagovat“ do práce:-D. Je mi jasné, že se tohle nedá naplánovat, ale zajímají mě i vaše pohledy na věc :).

Přeji všem hezký den :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13931
21.9.21 10:27

@anonymka0307 ahoj :) Já to beru tak, že minimálně ještě rok absolutně ne a pak se uvidí jaká bude naše situace, asi hlavně finanční. Kdyby bylo třeba, půjdu pracovat a dvojka se odloží na neurčito, kdybychom byli v pohodě, asi to začneme zkoušet. :) musím uznat, že je mazec, jak rychle roste. To novorozeňátko je pryč a místo něj mám malého raubíře :) a trochu mi to už teď chybí. Konečně ty matky začínám chápat, nad takovyma recma jsem vždy kroutila hlavou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
21.9.21 10:38

@Lily-of-the-valley přesně tak, mluvíš mi z duše :D najednou mám velkého chlapečka a kolikrát prostě zamrznu :D a jen si říkám, kdy stihl takto vyrůst. A hlavně jak mám kámošky, co teď porodily, tak nevěřim tomu, že byl prcek též tak maličký:)). Takže už chápu, když nám zpočátku všichni říkali, že je taaaak malucky:). Já byla první 3 měsíce tak happy, že bych brala hned další. Po 4.m se to spolu se spánkovou regresi změnilo:D :D a nejdriv tak za dva roky. Asi to bude znít sobecky, ale já bych chtěla ty první významné mezníky prostě prožít nejdříve s jedním a až pak s druhým.. :srdce:
PS: taky máte najednou nulovou slovní zásobu?:D mám pocit, že ji ztrácím tak jako vlasy. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
21.9.21 15:48

Zdravím, naše breznatko - Adámek - je druhé miminko v pořadí. Starší dcera teď měla dva roky. A i když to bylo ze začátku opravdu těžké (hlavně proto, že malý trpěl na koliky), tak teď už to začíná být čím dál lepší. A děti si už i začínají hrát. Jak už se malý plazi a té starší všechno bere, tak začíná sranda. Naštěstí dcera ho má. rada od začátku no a brácha ten tu svou ségru prostě miluje. Hned jak ji uvidí, tak se na ni směje :srdce: je to moc krásný a doufám, že jim to takto vydrží už napořád. Já osobně bych neměnila. Děti jsou od sebe rok a půl a pro mě je to tak správně.
Ale utíká to brutálně.
Jinak malý spí též děsně, začínáme s příkrmy - zatím jen oběd, jinak kojim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí