Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kolik měli vaše miminka míru a váhu? 😊
A jaký byl odhad? 😊 ❤️️
Nám se 26.3. Císařským řezem narodil náš Damianek ❤️️
Porod mi nejdřív vyvolávali i přes velký odhad 4267g
Pak ale nastali komplikace, já špatné nějaké jaterní testy a horečky co neustupovali (test na covid 2× negativní)
Takže mi dělali monitor celou noc, půl hodiny monitor a půl hodiny pauza..
nakonec další den ráno se vystřídala směna a přišla paní doktorka co rozhodla že se jde hned na sál..
9:56 Damian 4745g a 53cm ![]()
Takže by na sekci stejně došlo.. takhle mi paní doktorka ušetřila bolesti navíc
@Lela23
Naše Ella se narodila 3070g a 48cm, odhad byl 3kg takže se trefila paní doktorka paradne ![]()
@Lela23 ty kraso, tak to je peknej macek ![]()
Ja mela odhad 3800 g a mala mela 4140 g a 53 cm..
Já měla odhad 3500 g a ten samý den porodila 3050 g holčičku, 47 cm.
Já měla odhad 2870 g a narodila se týden 9 dní po kontrole s 2920 g takže se paní doktorka taky o moc nesekla
a odhad výšky nevím ale malá měla 46 cm. S těhotenskou cukrovku si myslím, že to ujde
![]()
Ahojky já měla termín 26.3 ale dr mě poslal na vyvolání 23.3 jsme se narodily 3580g a 51cm a odhad byl 4000g šly jsme císařským řezem kvůli špatným ozvam
Termín jsem měla 11.3. Malý se narodil 7.3. Porod byl naprostá paráda - asi odměna za ten první. Adámek měl 3100g a 49 cm. Odhad byl necelá tři kila takže relativně správný. ![]()
Ahoj holky, tak náš anděl je dnes šestý den na světě. Jdu s dotazem, taky kojíte non stop? Mně se v porodnici nechtěl vůbec přisát, a od včera zase nechce přestat, leží se mnou v posteli a co hodinu se otáčim. Usne ale nenechá mě odejít, musím ležet s ním jinak se spustí řev. ![]()
Ahoj holky, nase Eliska se narodila 29.3. 20:56 cisarem. 3 vyvolavaci tablety, nepostupujici porod, spatne ozvy miminka a uz jsem jela na sal. Odhad jsem mela stary 4 dny a rikal 4,1 kg. Nakonec 4,23 kila. Dobre ze sla cisarem, pry byla moc velka a moc zasmodrchana, ze by to byl hodne zly porod ( ale s tim, ze mela blbe ozvy, tak ji to nenechali ani zkusit). Jsem nakonec fakt rada.
Nerikam ze jizva je super, taky to boli, ale muzu vicemene fungovat a protoze ma elsika uz od porodnice prdiky, tak nam obcas dost zatapi. Prvni dny( nebo spis noci) byly pro me dost zly. Nechtela jeden den vubec spinkat ( pak to nastestj zalomila v noci) ale nekdy jsem fakt zombiem. Manzel mega pomaha, ale je to hukot.
Stale hledame co a jak a googluju jak o život co s cim delat:)
Bala jsem se, ze mam malo mlika, proto mala rve, tak jsem kojila jak o zivot. Teda tak 8× denne. Ale treba i 40, 45 minut.. prislo mi ze mala saje tak 4 minuty a pak ji musim budit na ucucavani. Dneska jsem byla poprve u pediatricky, ta ji prevazila a rekla ze pribira skoro az moc, ze mam mlika na dvojcata a at klidne zkratim dobu kojeni a v noci ji moc nebudime, pokud to nebude vic jak 4,5 hodin. Dneska v noci teda vstávala skoro po dvou hodinach, tak jsem myslela, ze ma hlad, ale ted si uz nejsem jista.. jednu noc jsem uspavala dve hodiny aby spala hodinu.. furt si zvykam ze je to muj novy zivot:)
@achaja nám to malá taky dělala. Mám silný vypuzovací reflex, tak teče rychle mléko, až se malá zalyká občas. Na bříško nám nejvíc pomáhá cvičit nohama. Nahříváme, masírujeme, espumisan mi přišlo, že moc nezabírá, teď mi lékař doporučil baby calm, tak uvidím. Jím probiotika, piju jen fenyklovej nebo anýzovej čaj s kmínem. Pokládám si ji na bříško a po kojení je ve zpřímený poloze (v noci to vzdávám teda). Nejhorší jsou večery, to visí na prsu pořád. Kojím, aby měla hlavu výš než zadek, v záklonu kojím jen občas (není mi to příjemné, ještě jsem nenašla dobrou polohu asi), na začátku a i v průběhu, když začne stříkat mléko, tak chytám do plínky. Myslím, že asi pomůže nejvíc čas.
Příspěvek upraven 06.04.21 v 19:32
https://dojcenie.wordpress.com/…adprodukciu/
https://dojcenie.wordpress.com/…lmi-strieka/
Tohle jsem našla v diskuzi tady na emiminu, pomohlo mi to, moc jsem pila, teď už piju jen 2 konvice čaje, kojím z 1 prsa 3 hodiny, potom až z druhého, takže už nemám tak nalitý prsa, ale stejně stříká mlíčko (myslím, že míň) a přibíráme až moc. Ale hlavně jsem přišla na to, že je to „normální“ že v tom nejsem sama ![]()
Ahoj holky, my máme Daniela 24.3. odhad byl 4250g měl 4110g 53cm a je nádhernej 😊 😊 😊.
Týden před termínem porodu nám pan doktor naplánoval SC. Měla jsem mít bonding, ale bohužel se nějak nepovedla spinalni anestezie, byla jsem umrtvená tak, že jsem nemohla ani mluvit, natož se jakkoliv pohnout, zkrátka komplet, branice se nehybala, takže jsem si myslela že nedycham a mumlala jsem, že nemůžu dýchat, že umírám, vážně jsem si to myslela.. k tomu jsem v tomhle stavu poslouchala jak nikdo neví, kde je doktor, který mě měl operovat, přišel k operaci pozdě.. zážitek šílený, traumatizující, ale můžu říct, že to stálo za to, ta láska mě dojímá každý den snad čím dál víc 😊 ❤️ vždyť víte…
@H.Jita píše:
@achaja nám to malá taky dělala. Mám silný vypuzovací reflex, tak teče rychle mléko, až se malá zalyká občas. Na bříško nám nejvíc pomáhá cvičit nohama. Nahříváme, masírujeme, espumisan mi přišlo, že moc nezabírá, teď mi lékař doporučil baby calm, tak uvidím. Jím probiotika, piju jen fenyklovej nebo anýzovej čaj s kmínem. Pokládám si ji na bříško a po kojení je ve zpřímený poloze (v noci to vzdávám teda). Nejhorší jsou večery, to visí na prsu pořád. Kojím, aby měla hlavu výš než zadek, v záklonu kojím jen občas (není mi to příjemné, ještě jsem nenašla dobrou polohu asi), na začátku a i v průběhu, když začne stříkat mléko, tak chytám do plínky. Myslím, že asi pomůže nejvíc čas.Příspěvek upraven 06.04.21 v 19:32
Ty prdy jsou peklo,
my s tím valciime druhý týden a přijde mi, že nic extra nepomáhá, zkusily jsme snad všechno.. Podle mě to chce pretrpet a časem se to úpravi, ale někdy to je na hlavu, člověk by si nejradši prdnul za ní. ![]()