Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Štístko0 dělají ho (spravne) v případě, že jsou cesty připravené. Jinak to nedává smysl. A uvidíš jak ti ho změří ještě v porodnici, ono kolikrát tam ty odhady lítají kilo sem, kilo tam ![]()
@Štístko0 to už je teda macek, přeji ať je to spíše -600 než +600 ![]()
@Štístko0 ja byla na kontrole ve ctvrtek, coz jsem byla 38+5 a odhad mam 3,5 kg, tak jsem zvedava, co mi reknou ted ve čtvrtek
v porodnici premeri a kdyz to bude tech - 600, tak te podle me do vyvolavani tlačit nebudou.. ale hamiltona ti pravdepodobne nabidnou, kdyz uz jsi blizko terminu.. porad by vsechno urychlovali ![]()
Jinak s hamiltonem zkušenosti nemam, ale prvni porod jsem mela vyvolavany tabletami, ale byla jsem 3 tydny pred terminem s prasklou vodou..maly se ven moc nechtelo, az 3.den tablety zabraly..
@Lily-of-the-valley
To už byl ultrazvuk na gyn.por.odd., to jsem zapomněla napsat, zítra jdu na základě toho do poradny v porodnici. Můj gynekolog naměřil minulý týden 4kg.. A vím že se ta váha může lišit, ale bohužel jak dolů tak nahoru…
@Barunecka-dr
Moc děkuji, taky bych to uvítala 😀 ale mám aspoň jistotu, že nebude nějakej malinkej. Doma mu říkáme skřítek, tak nevím jestli je to vhodně zvolená přezdívka, to uvidíme.. 😀 😀
@Broubrou
Jak jsem psala výše, zapomněla jsem zmínit, že dnešní ultrazvuk byl už v rámci porodnice, jenom prostě v porodnici byl dnes hrozný frmol, tak mě sestřička objednala na zítra, tam předpokládám budou křivky a kontrola spodem, to jsem docela zvědavá jak to tam dole vypadá..
U mě se to urychluje kvůli té váze a také kvůli trombofilii…
Já se právě těch prášků celkem bojím, tak bych byla radši, kdyby šel ten Hamilton, prý je to šetrnější..
Jak jsi snášela ty prášky?
@Štístko0 ajaj,tak to uz ti asi tu vahu neupraví.. a mas uz nejake bolesti, ze by to mohlo vypadat, ze se neco deje?
Hele, mne ty tablety 2 nebo 3 dny nic nedelaly (ale urcite to bylo tim, ze jsem byla 37+0)..obcas nejaky bolesti, coz jsem si furt rikala, ze uz by mohly byt kontrakce, ale na monitoru nebylo nic videt..to zavadeni je neprijemny, ale da se to v pohode vydrzet..no a posledni den mi ji zavedly a asi do 20 minut jsem zacala mit sileny kontrakce..po 5 hodinach mala vylezla..jako asi je to horsi v tom, ze ty kontrakce neprichazi postupne, ale spusti se to rovnou se vsi paradou, na coz jsem vubec nebyla pripravena.. ale zvladla jsem to, samozrejme to bolelo (ja mam jeste hodne nizky prah bolesti
), ale ani zadny oblbovak jsem si nakonec dat nenechala, i kdyz jak se kontrakce spustily, tak jsem hned chtela, at mi neco pichnou ![]()
@Broubrou
To jsi statečná, já bych si asi něco píchnout nechala/nechám 😀.
Jako bolesti mám jako před menstruací v podbřišku, jestli jsou to poslíčci, to nevím, ale spustí mi to třeba stimulace bradavek a někdy maliník, ale není to nic hrozného, prostě jako kdybych to měla dostat a to mám už třeba měsíc..
A ve čtvrtek už jdeš na kontrolu do porodnice? Odhad váhy máš teda taky trochu větší, viď?
@Štístko0 ja bych si je asi taky nechala dat, nebyt pritele a toho, ze jsem nebyla schopna vylezt ze sprchy, abych jim vyplnila
podepsala nějaký papiry ![]()
Ja prave taky uz mam nějakou dobu tyhle „menstruacni“ bolesti, nekdy silnejsi, někdy slabsi, ale prave mi to prijde, ze se telo uz pripravuje a mohlo by to brzo prijit (u prvniho jsem nic takoveho nemela)..
Jj, jdu do porodnice, ale uz po treti, chodim od 37+5.. poprvy mi delali jenom nejaky mensi utz, kde jim mimco pripadalo vetsi (cca 3,4 kg), takze minule jsem musela jit na podrobný utz (jako pri screeningu), kde v podstate vyslo to, ze to odpovida tt (cca 3,5 kg)..a jeste jsem byla na monitoru, kde bylo vsechno v pohode.. ted pujdu zas na monitor a asi opět maly utz a vnitrni vysetreni, jestli se neco deje..
Tak drzim palce, at ti mimco tentokrat zmenší ![]()
Tak jsem teď začala být regulerně vyděšená z velikosti svého mimina, když jsem tu četla, jak jiná maminka z naší skupinky ani po xy hodinách tlačení neprocpala hlavičku skrz čípek a musela mít urgentního císaře.
Máme odhad 4kg ve 39+6, což je už za 9 dní. A hodně velikou hlavičku.
Za 8 dní se mám vidět s midwife, tak pokud do té doby neporodím, tak asi ten hamilton ![]()
Už teď se hýbu docela dost, ale zítra se teda na to vrhnu. Pořád doma něco stavíme, tak aspoň pohnu s nějakou prací, viděla bych to na tmelení sádrokartonů, to je docela tělocvik
Bohužel mě limituje bolest zad, takže i když energie mam spoustu, tak musím odpočívat kvůli tomu ![]()
@Broubrou
Taky držím palce, ať se to tam nějak pohne ![]()
@Callista
To jsi dobrá, já teď uklízím, protože mě chytla panika, že už zítra možná zůstanu v porodnici a doma bordel jak v tanku 😀 a jako bohatě mi to stačí, udělám dvě věci a musím se opřít kvůli zádům a hlavně ten pupek, nedosáhnu kvůli němu na konec linky, tak si na to musím brát stupátko 😀
@Callista já myla okna den před porodem. Bylo krásně tak jsem si řekla, že se s minimem nebudu koukat přes zasraná okna
no lup
![]()
Mě, jak prdla ta plodovka, tak že mi doktor natočí monitor. Malá zase chrněla, tak ji lechtal na temínku. No řeknu vám taoy nic příjemného
![]()
Ale taky už nevydržím co dřív, hlavně kvuli zádům. A dnes mě od rána pobolívá podbřišek, tak se šourám jak šnek.
Píšu si „to do“ listy, co chci za den udělat, spíš hlavně abych nezapomněla, ale taky mě baví to pak škrtat. A už si tam píšu čím dál tím větší drobnosti, abych vůbec měla co škrtat. Ale „umýt si vlasy“ jsem si tam zatím nenapsala, ať mám ještě kam klesat po porodu ![]()
Tak dneska kontrola, vse v poradku, doktorka chtela delat hamiltona, což jsem odmítla, za tyden opet kontrola a pak uz planuji vyvolavani..
Ja dnes 37+6, 38+4 dalsi kontrola, pokud male do te doby nevyleze, naplanuje se indukce na 39+0-39+2.
Trochu doufam, ze si da rict a pujde 38+3, to jsme si domluvili 😂 a pokud ne, ze to bude dole na Hamiltona 🙏🏼