Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Štístko0 ja si taky myslela, ze nemuzu porod zvladnout, mam jen 151 cm a fakt uzke boky, ale porod byl nakonec uplne na pohodu… mimco melo 3070g teda, ale jako v nejakem 35tt nebo kdy me strasili odhadem v 73. percentilu a nakonec byla nekde kolem 35. percentilu…
cisar je urcite lepsi, pokud je jasne, ze by to bylo komplikovane, ale mne doktor rekl, ze v dnesni dobe, kdy vetsina z nas nema zadne deformace v panevni oblasti, neni problem, aby i male maminky porodily i vetsi mimca a asi na tom neco bude..
ja porodila pred finalni poradnou, kde mi
meli jeste resit, zda teda budu moct rodit prirozene nebo ne, takze kdyz se to rozjelo byla jsem v haji, ze nevim, zda to zvladnu, ze posledni mereni bylo davno, ale PA me uplne paradne namotivovala, ze to rozhodne zvladnu a jo, slo to fakt dobre ![]()
tak drzim pesti, urcite to zvladnes uplne pardne at tak ci tak… ![]()
@Štístko0 Rodila jsem obe deti planovane cisarem kvuli poloze KP. Pred tydnem v pondeli se mi narodil syn. Obe deti plne kojene, a to jsem maleho ted rodila v celkove anestezii, protoze mi nezabral spinal (dceru jsem rodila s epiduralem,, manzel mi ji cele siti drzel u tvare a jeste na sale mi ji na moji zadost i prilozili k prsu). K synovi po celkovce manzela zavolali hned, jak ho vyndali, takze ho videl pri vazeni a asi 10 minut si ho pak choval. Bonding kvuli celkovce neprobehl, ale jsme od patku doma, malej krasne pije a je moc hodnej. U obou deti se mi spustila laktace treti noc po porodu. Kdyby te jeste neco zajimalo, prej se. Uprimne nejvic me po porodu nebolela jizva, ale zarazene vetry…
@Veruu11 píše:
@Štístko0 Rodila jsem obe deti planovane cisarem kvuli poloze KP. Pred tydnem v pondeli se mi narodil syn. Obe deti plne kojene, a to jsem maleho ted rodila v celkove anestezii, protoze mi nezabral spinal (dceru jsem rodila s epiduralem,, manzel mi ji cele siti drzel u tvare a jeste na sale mi ji na moji zadost i prilozili k prsu). K synovi po celkovce manzela zavolali hned, jak ho vyndali, takze ho videl pri vazeni a asi 10 minut si ho pak choval. Bonding kvuli celkovce neprobehl, ale jsme od patku doma, malej krasne pije a je moc hodnej. U obou deti se mi spustila laktace treti noc po porodu. Kdyby te jeste neco zajimalo, prej se. Uprimne nejvic me po porodu nebolela jizva, ale zarazene vetry…
Muzu se te zeptat na cisare? Maly je take KP, je vetsi,(odhad 3400gr v na konci 37 tt), mam cukrovku a více dioptrií, takze císař. Ceka me to za 14 dnů. Za jak dlouho po cisari jsi mohla chodit a hybat se? Jak pecujes o jizvu?
@Sisa6 O jizvu zacnu pecovat zitra, ma se 10 dni po samovstrebatelnych stezich. Mam koupenou mesickovou mast s veprovym sadlem od Aromatici. Jak masirovat ti reknou v porodnici. U prvniho jsem to vydrzela delat asi mesic, dva myslim. Jo a doporucuju si pred CS koupit Hyalobarier gel, je proti srustum a daji ti ho pri siti primo do rany, davala jsem ho personalu pri prijmu. Stoji teda asi 3000, ale prvni jizva bez srustu a nebolela ani pri druhem tehu. Na prochazce jsem jeste nebyla, chystam se zkusit v patek, necelych 14 dni po. Doma uz ale celkem funguju. Nejhorsi je vetsinou den po operaci, ale u me teda opravdu kvuli tem vetrum, hrozne me pichalo cele bricho, vstat z postele byl des. Jak to odeslo, dalo se to. Dobry je se uz v porodce projit po chodbe a snazit se narovnat, at te neboli zada. Vse je ale hrozne individualni, muze ti byt dobre uz po tydnu. Mam doma dvouletou dceru, tak o to je to slozitejsi, ted ji musi mit na starost manzel.
Tak já hlásím, že už jsem pár dní máma
nakonec byl porod vyvolávaný, ale stačily dvě vyvol. tablety ![]()
@pajka08 Moc gratuluju, snad to slo v ramci moznosti dobre a nebylo to ani moc rychle, ani moc pomalu:)
@pajka08 píše:
Tak já hlásím, že už jsem pár dní máma![]()
nakonec byl porod vyvolávaný, ale stačily dvě vyvol. tablety
Mohla bych se zeptat jak to probíhalo
Vím že každá jsme jiná ale zítra mám jít na vyvolávačku a mám z toho docela bobky 😬 😬
@Lela23 nastoupila jsem v 7 do nemocnice, v 8 první tableta, kolem 10 už jsem cítila slabé kontrakce po 3-5 minutách, v 11 druhá tableta, kontrakce zesílily, ve 14 jsem odcházela na sál a večer (bez dalšího urychlování, tablet, injekcí, epiduralu atd.) se dcera narodila…vůbec se neboj ![]()
Vyrobila jsem kratičkou anketku, neb mám ráda statistiku ![]()
Kdo jste už odrodily, zahlasujte prosím, jak váš porod začal a skončil. Díky ![]()
Výsledky tu samozřejmě zveřejním ![]()
Tak zatím jsme takto
což se mi zdá k nevíře, když si vezmu, že mi připadalo, že snad polovina rodila nakonec císařem a teď to ukazuje, že „jen“ 20%
Taky taky hlasim, ze jsem stihla breznovy termin
31.3. v 00:37 se narodila nase Rozarka..tentokrat se doktori s odhadem moc nepletli (bohuzel
), mala ma 4140 g a 53 cm ![]()
@Broubrou wow, velika gratulace ke krasne velike Rozarce ![]()
hlavne hodne zdravi obema