Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, podvazujete si některá bříško šátkem nebo rebozem? Je to fakt tak příjemný? Ráda bych to totiž taky zkusila ![]()
@Fufluna ahoj, já teda nevázala ani jednou, vždycky jsem na to zapomněla upřímně😂zkus a uvidíš sama jak ti to bude vyhovovat🤷🏻♀️
@Fufluna ahoj, já si vážu, když jdu třeba uklízet nebo vím, že budu víc chodit, je to fajn, akorát se mi s tím nepohodlně sedí ![]()
Ja to zas mam teda poskladany v brichu nejak naopak
. Na pravym boku mi je relativne dobre a na levym ze me jdou hrozne divny zvuky z zaludku, takovej vzduch, krkani po chvilach, jak kdyby jsem tam mela zabu.
S pritelem se tomu vzdycky smejem. Zaludecni stavy se mi lehce vraci, takze bez Gasterinu sirupu nemuzu jit spat. ![]()
@Embryjka jo já si taky občas s prominutím nabliju do pusy a je to fakt nechutný😭 🤣doufám že teda malá bude aspoň vlasatá, když to tak pálí😂 (vím že je to pověra)
Tak dneska mám po kontrole a jsem 35+2 a máme cca 2750g, prý bych měla rodit normálně 3,5kg mimčo, tak uvidíme no🤣
@Simona322 píše:
@Embryjka jo já si taky občas s prominutím nabliju do pusy a je to fakt nechutný😭 🤣doufám že teda malá bude aspoň vlasatá, když to tak pálí😂 (vím že je to pověra)
Mě na žáhu předepsal gynekolog nějaké prášky, co beru ráno půl hodiny před jídlem a je to jako zázrak, od té doby mě to zcela přešlo a jsem schopná zase normálně jíst i spát
Předtím jsem z lékárny užívala Gastrofruit, takové cucací bonbony, ty to taky zklidnily, když to „propuklo“.
Mě jinak gynekolog celé těhotenství v týdnech počítá podle MS, přitom mám silně nepravidelný cyklus a TP z 1. screeningu o týden dřív než mi píše do průkazky, takže vlastně vůbec nevím, co čekat. Na kontrole v pondělí jsem dle gynekologa byla 35+4 (což nevím, kde vzal, protože to nesedí ani s jedním TP, co mi napsat do průkazky) a malý měl odhad 3200g. Takže já ty týdny už přestávám řešit, protože v tom aby se jeden vyznal…
V pondělí jdu na check-in, tak uvidím, co mi řeknou tam, ale z předporodních kurzů vím, že se tam řídí termínem z 1. screeningu.
@KerrisKate
Taky mi přijde v těch termínech strašný bordel.. MS mám taky nepravidelnou a podle ni jsem měla termín teď 7.2.
V 6. Týdnu mi řekla termin 1.3. A na prvnim screeningu 25.2. A tím se řídím spíš, protože doktorka mi pak později sama řekla, že je o týden napřed, ale stejně mi pořad počítá týdny podle 1.3. Ja si ale prostě jedu raději toho 25.2.
Jinak k tomu pálení žáhy. Vůbec to nikomu nezávidím, ja to včera zažila podruhé a nechtěla bych to mít celou dobu teda
jsem rada, že tohle se mi vyhlo ![]()
Me palila jednou-min týden a bylo to poprvé v životě a teda sakra nepříjemný, vzbudilo mě to v noci. Dala sem si rennie a od té doby ( ťuk ťuk ťuk) nic
Ahoj holky tak se k vám přidávám termin mám 11.3. Takže jsem 35+3 a už se na nej nemůžu dočkat v těhotenství mě moje mamka furt peskuje kvůli váze jim až se prejidam ale ne a ne to jít posledních par měsíců nahoru byla sem v nemocnici od 11.11. Až do 22.12 kvůli zdravotním problémům takže jsem tam vůbec nepribrala spis Hubla … ale teď jim konečně normálně už od Vánoc ale furt ne a ne jít nahoru mám 165/51 a před tehu sem měla 165/48 takže za cely těhotenství jen 3 kg malej je sice mensi minuli tyden v 34+2 mel 2080 kg doktorka rekla ze je vše v pořádku tak snad … ![]()
@AnnaBp ahoj, já třeba nabrala zatím jen 5kg, myslím že jestli miminko sledujou a roste, tak je všechno v pořádku, budeš mít asi jen menší miminko třeba, věřím že to zvládnete, už to máme za pár
@Simona322 pocituješ už poslicky? Já je zažila asi celkem 5dnu a netrvalo to vůbec chvíli měla sem je několikrát denně snad na půl hodiny v kuse bolest vůbec nesla rozeznat jestli ustupuje nebo ne spis byla furt stejně silná menstruace bolest zad a třisel dala sem vanu a přestalo to měla jste to taky některá?
@AnnaBp tyjo, já měla poslíčky snad jen jednou a to tak tak před měsícem, když jsem měla náročnější víkend a šmajdala po městě celý dny na nákupech, pak jsme měli s přítelem jeden den sex a druhý den jsem zas byla ve městě a to jsem teda dostala pořádnou facku od těla🤣od tý doby si na to dávám pozor a zatím v pohodě, jediný co, tak asi jako každou z nás mě občas pobolívá spodek celej, spíš takový tlaky, ale jinak ne🤷🏻♀️
@AnnaBp no poslicci v tuhle chvíli už jsou normální, u prvního syna jsem je neměla vůbec, rovnou až kontrakce, tentokrát je mám už teď
@AnnaBp ano, to jsou jen poslicci, kdyby se to ve vane zesililo a zkratily intervaly tak je to nejspis porod ![]()
Holky to mate krásný přírůstky, já mám 20 kilo nahoře ![]()