Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kuky758 díky bohu mi je jen ráno dost blbě, ale nezvracím. Spíš jsem doost unavená a jsem v 8+6tt ♥️
@Verca1604 tak to máš fajn, já doufám, že to nějak preckam, zatím je to ale furt lepší než v prvním těhotenství
Tak to už mas za chvilku konec prvního trinestru
na to se těším ![]()
Holky, jsem teď 8+5tt tento týden zatím nevolnosti nejhorší. Teď jsem měla k tomu 4 dny migrénu. Zatím fakt hnus, už aby tohle období bylo za mnou.
@Nuniol Mám to podobně, ještě týden zpátky jsem jásala jak je super, že mi není ani špatně a teď posledních 5 dní je to hnus, zvedá se mi žaludek jen co vstanu z postele ráno a trvá to celý den
Doufám, že to brzo přejde.
@Nuniol @Lenca93 holky to mě děsíte, já jsem 5+6 a dnes je to první den docela blbý
snad vám to brzy ustoupí už 🙏
@kuky758 No já si právě říkala, jak je super, že mi není špatně, v každém těhotenství mi bylo fakt od začátku. No a přišel 8tt a je to tady
Ale třeba ti vůbec špatně nějak nebude
Znám holky kterým nebylo vůbec nic ![]()
@Lenca93 ale aspoň to přišlo až teď, to je pozitivní
no mně prave poslední dva dny je už dost, dnes jsem dvakrat zvracela
ale dělám si naděje, že to bude lepší než v prvním, teď beru hořčík, tak snad to trochu pomůže
a jak ti jinak je? Já krom těch nevolností občas cítím podbrisek a zada a jsem víc oteklá, jinak vůbec nic ![]()
Co vy ostatní holky? Nějaké příznaky, co vás třeba překvapily? ![]()
@kuky758 mě nepříjemné to, že jdu méně frekventované na záchod, to u syna byl první priznak, že jsem chodila pravidelně každé ráno (mám s tím od 15ti problém, sla.jsem tak 2× za týden max) no a po porodu taky hezky každé rabi a ted ord, jdu tak 1× za 3dny ![]()
@kuky758 píše:
@Lenca93 ale aspoň to přišlo až teď, to je pozitivníno mně prave poslední dva dny je už dost, dnes jsem dvakrat zvracela
ale dělám si naděje, že to bude lepší než v prvním, teď beru hořčík, tak snad to trochu pomůže
a jak ti jinak je? Já krom těch nevolností občas cítím podbrisek a zada a jsem víc oteklá, jinak vůbec nic
Co vy ostatní holky? Nějaké příznaky, co vás třeba překvapily?
Ten podbřišek jsem měla hodně ze začátku s doktor mi předepsal magnosolv a dost mi to pomohlo. Jinak já se cítím hrozně nafouklá a poslední dny silena migrena. ![]()
@Verca1604 @katka-365 to trávení je na nic no, nafouklá jsem taky, ale jak mi je blbě tak nemám problém s vyprazdnovanim ![]()
Já beru hořčík doplněk a do vany si dávám epsomskou sůl, v té je taky hořčík
migréna mě hodně trápila v prvním těhu a teď mě taky častěji bolí hlava, ale zatím nic hrozného ![]()
@katka-365 no a mít takové problémy už od 15 je asi nepříjemné viď? Nebo te to nijak neomezovalo a proste jsi jen chodila méně často?
@kuky758 v prvním těhotenství jsem měla šílený migrény, xkrat do týdne, ted mě bolela jestli 2×? Ťuk ťuk ťuk
No, ze začátku jsem to řešila, ale nic moc nepomahalo, psyllium mě pak dost nafukovalo, a co si budem, nic chutnyho a vyzkoušela jsem i různé očisty atd..pak už jsem to přestala řešit
těhotenství to srovnalo samo, tak doufám, že to je chvilkovy a zas to bude dobrý ![]()
@katka-365 jooo přesně, v prvním těhotenství jsem měla i migrénu, s kterou jsem šla spát a ráno se s ni probudila
jinak vzdycky se mi povedlo se z toho vyspat ![]()
To chápu, když nic nemělo efekt, snad se ti to zase srovná, třeba to bude dobrý po tom prvním trimestru ![]()
@katka-365 S tím záchodě to mám stejně
Už jsem musela koupit i glycerinové čípky protože se to nedalo
Trávení prostě teď úplně na prd a střeva nechtějí nějak dobře fungovat.
@kuky758 píše:
@Lenca93 ale aspoň to přišlo až teď, to je pozitivníno mně prave poslední dva dny je už dost, dnes jsem dvakrat zvracela
a jak ti jinak je? Já krom těch nevolností občas cítím podbrisek a zada a jsem víc oteklá, jinak vůbec nic
Co vy ostatní holky? Nějaké příznaky, co vás třeba překvapily?
Me teda proti prvnímu tehotenstvi překvapila bolest žaludku a pocit, ze mas hlad, ale cokoliv si představis, ze si das, tak si reknes blee 😂 to mám dneska druhy den 🤦♀️a teda nic moc pocit, ale asi lepší než zvracení to snad nebudu 🙏
@kuky758 no já jsem se mazala neustále kapkami z justu v prvním tehu, nedávno jsem tu četla, že se to prý nema, no syn je v pořádku
ale jsem s nimi ted tedy opatrná, předtím jsem s nimi sla i k porodu ![]()
@Lenca93 jako určitě se ted i méně hybu, ale i tak, u syna jsem prvních 4-5m prolezela, jako vážně celé dny
a stejně ta strrva fungovala výborně a ted opak no, jak se říká, druhé těhotenství a dítě je opak ![]()