Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kuky758 nalačno? Takhle brzo? Ale každý má jiný postup
ja jdu až na konci srpna na screening a to mám taky nalačno, to mi nevadi-zatim, nesnidam už roky, ale kafe ráno jsem si dávala vzdy
@kuky758 Mne začalo být zhruba v tom 6 tt zle, jako tobě, jen tenhle týden je větší mazec. Modlím se, aby to prvním trimestrem přešlo. S dcerou to bylo horší a trvalo dva trimestry, doufám, že do té fáze se teď nedostanu. ![]()
@Lenca93 mně je špatně od 6tt, ale teď se to ještě zhoršilo. Jsem už docela nešťastná. Snad už jen pár týdnů a bude to dobrý.
@katka-365 Jojo, gyndař mi vezme krev na pohlavní nemoci, krevní skupinu, cukr a zda nemám nějaké deficity, pak budu mít odběr asi až na screeningu, naštěstí tam jdu hned po půl 8, tak poprosím sestřičku, ať mě nabere a hned něco sním
já taky roky nesnidala, pak mě na to naučil muž a už nemuzu jinak
na kafe teď dva dny nemám už absolutně chuť
jinak piju denně tak dvě
@Nuniol ach bože
soucitim a držím ti palce, ať ti to brzy už skončí 🙏 a zkoušela jsi něco z lékárny? Kamarádka mi skočí do lékárny tak mi tam vezme co půjde, čaje, homeopatika, co doporučí
ale činit vím tak rozhodne ne zazvorova lizatka, přijde mi to po nich ještě horší ![]()
Ahojda, máte už po prvních odběrech? Já ano a vyšel mi cukr 5.2 norma je prý 5.0 ale sestricka psala, že když jsem neměla v prvním tehu cukrovku, že se počká až do toho testu. Ale na podzim jsem měla dost stresové období a měla jsem víckrát zvýšený cukr. Tak teď mám celkem strach, aby se to do té doby nezhoršovalo. Zase někdo mi říkal ze dříve byli hodnoty v normě do 5.5
@Evinka27 No 5,5 už je fakt dost takže takové normy určitě nebyly, nebo možná před x lety kdy se to tak neřešilo, ono pokud je hodnota na lačno vyšší než 5,1 tak by se měl odběr zopakovat znovu za pár dní, třeba v jiný den
Pokud by byla ta hodnota opět vyšší tak rovnou poslat na diabetologii. Čekat na OGGT test je dost riskantní, protože můžeš mít do té doby opravdu ten cukr vyšší a pak by se správně ten OGGT test neměl ani provádět.
Ale je zvláštní jak má každý lékař jiné postupy. Držím palce ať ti to vše dobře dopadne ![]()
@Evinka27 u nás se dělají odběry na cukr až vr 12tt u screeningu
@kuky758 ja mam přijít na screening na 8:10, ale mám tam být už před 8, aby mi právě vzali krev a ja se najedla
noo kafe už mi taky presta a chutnat, včera mě to koplo
hlavně mam 24/7 pocit kocovinu
(a tu jsem měla v životě max 2×
nepiju skoro)
@katka-365 tak to je super, aspoň to budeme mít rychle za sebou
ano, nonstop kocovina
a dnes ráno bože…šla jsem na záchod s miskou a šlo to oběma směry
takhle to teď asi bude každý den ![]()
Tak já mám první kontrolu za sebou, srdíčko bije, podle velikosti je 8+3 (místo 9+1) ale vypadá prý všechno v pořádku, už se tam vrtěl.
@kuky758
u syna jsem často nevěděla, co do wc strčit dřív, ještě, že tam máme koš a zed i malé umyvadlo ![]()
@kuky758 další mám 29.8 na gynde a 6.9 první scr. a genetiku, máme v rodině několik onemocnění, já z toho nemám nic, ale proste je to tak noo 😩