Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Gnome Ahojky, tak hlavně, že špinění ustalo, tak snad už bude na dalším utz vše vidět, to čekání bude nekonečný viď 😀 mně to docela rychle utíká, když mám doma batole, jdu za týden, už se těším 😁
No hele v těhotenské aplikaci mám 30.3. a v menstruacnim kalendáři 1.4., tak nevím, ale zásadní bude pak TP určený ultrazvukem, ale podle mě to bude stejně, v minulém těhu jsem měla to dle ms shodný s utz. Každopádně na tom dni už mi nesejde 😁
Ahoj
nevím jestli jsem v tomhle myšlení sama. Než jsem otěhotněla tak jsem byla svědkem jak kolegyně otěhotněla a nevyšlo to, šla na kontrolu a přišla s pláčem. Asi bych se tolik nebála a víc si to užívala nezažít sní tohle. Teď pokaždé když je mi chvíli dobře napadají mně věci, jestli je vše v pořádku. Je a bude, musí, není důvod proč by ne. Ale pořád je tam takový strach a to nekonečné čekání na další kontrolu.
@Beba263 tak to je normální, strach máme všechny a občas nás ty myšlenky prepadaji ![]()
@Beba263 ano, měla jsem to tak u první a i teď, navíc mi přijde, že co jsem byla teď ve skupince snazeni, tak tam bylo opravdu hodně žen, které si prošly zt nebo potratem, až mě to zarazilo a vzbudilo to ve mne obavy, že je to asi fakt časté…ale jsem stále přesvědčena, že vše bude v pořádku, proste se snažím si nepřipouštět tu variantu
Přesně dřív to člověk nevnímá a nemá pomyšlení. Jen, pak to slyší kolem a boji se. Ale dopadne to všem tady hezky ![]()
@Beba263 ja se taky hrozne bojím, není den abych na to nemyslela jak je to časté 🤦♀️ do toho ty kontroly po měsíci a člověk neví jestli je vše v poradku nebo ne 🤷♀️
Holky vždyť tím přece nic stejně nezměníte když se budete pořád jen bát a stresovat
Spíše naopak to může dost ovlivnit protože psychika je hodně důležitá
Já jsem asi jediná co se nebojí a hlavně na to vůbec nemyslím, že by mělo být něco špatně a to mám také za sebou dvě ZT. Co se má stát se stane a stejně to nelze ovlivnit
Ale možná, je to i tím, že mám doma dvě malé děti a nemám čas na to vlastně myslet ![]()
@Lenca93 je to tak, vše je tak, jak má být, vím, že to bude v pohodě, ale sem tam se trochu obav objeví, ale žádné úzkosti 😀
Byla jsem dnes na konzultaci ohledně extrakce moudráku a nechá se to až po porodu, jde o složitější zákrok. Trochu jsem doufala, že už od toho budu mít klid, ale asi to bude fakt lepší až po těhotenství
Ahoj holky ![]()
Přidávám se k Vám. První těhotenství, termín 2.3., má někdo stejný? ![]()
Když jsem šla na první prohlídku, tak jsem byla už 8+2, takže už bylo i srdíčko
schválně jsem s prohlídkou čekala, ať se pak zbytečně nestresuju. Další mám v úterý, tak se těším, až tu fazolku zase uvidím ![]()
@Magdalenka13 Ahoj, vítej
já jsem asi 5+5, ale myslím, že tu je někdo 8+
když je vidět srdíčko tak je to hodně uklidňující viď
já jdu ve středu, na prohlídce 2 týdny zpět prakticky nic nebylo, tak se těším, že už tam bude mini clovicek se srdíčkem ![]()
Dobré ráno, holky, mně už to asi přišlo, dnes od probuzení na
, možná to dneska trumfnu i na záchodě
to jsem zvedava, jak preziju ![]()
@Magdalenka13
Já bych dnes měla být 9+4, další kontrolu mám až 17.8., tak se taky těším, až toho prcka zase uvidím
. Jinak mi poslední dny není úplně nejlíp, žaludek na vodě, občas mě to nakopne
, ale udrží to
. Ale přežij vše, hlavně ať se to maličké drží ![]()
Ahoj
dnes bych měla být v 9 týdnu a na kontrolu jdu v pondělí. Nemůžu se dočkat
jen to 12 hodin na lačno bude trošku oříšek ![]()
@kuky758 Jeee, tak pak dej vědět, jak prohlídka dopadla
jinak k těm nevolnostem…já měla nevolnosti hlavně na začátku, ale nezvracela jsem…jediné, co fakt nedávám, je čištění zubů, to je mi šileně na
.
@Ginulka tak to jsme hodně blízko od sebe, já dnes 9+6
s těma nevolnostma to mám podobně. A úplně nejhorší pro mě byla z počátku únava…už je to lepší, ale i teď mám problém každé ráno vstát do práce
taky se mi hodně zhoršila pleť, ale mám pocit, že už se to lepší. I prsa mě už nebolí tak moc, jako na začátku, ty mě bolely fakt hodně, díky tomu jsem poznala, že se asi zadařilo
když tedy nepočítám vynechání ms. Ale jak říkáš, hlavně ať je drobeček v pořádku
tohle jsou malé věci.
@Beba263 já mám pak 22.8. už 1. screening
na krev jdu v to úterý…mě asi nebude dělat problém být na lačno, poslední dobou nemám vůbec chuť k jídlu ![]()