Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, hlásím se po týdnu, kdy jsem myslela, že nepřežiju. De facto přes týden jsem jen na Cole, rohlících, piškotech, přesnídávkách a jablkách. Nemůžu vůbec nic sníst, zvedá se mi žaludek ze všeho - jakékoliv pachy nebo jen pohled na jídlo mi natahuje - více než týden jsem nebyla v kuchyni a neměla teplé jídlo ani čaj. Samozřejmě ruku v ruce s tím jde totální slabost, všude mě musí vodit manžel, protože se prostě neudržím na nohou…
Aktuálně jsem podle aplikace 6+2, k doktorovi jdu až příští týden a opravdu se začínám bát, zda je vše v pořádku. Mám kamarádky, co první a půlku druhého trimestru strávily v nemocnici na kapačkách a mají zdravé děti ale přesto se bojím, jestli je to, co se mi teď děje normální
nedovedu si představit, že by mi takhle mělo být dalši měsíc až dva. Vyzkoušela jsem i různé lízátka, zázvor ve všech podobách, mátu, skořici, léky i homeopatika, jíst nedráždivá jídla, jíst často po malých porcích a nepomáhá nic…
Máte nebo měla jste to některá taky tak?
@Houbis moje kamarádka skončila na 3 měsíce na kapackach protože cokoliv snědla vyzvracela a ikdyz nejedla zbracela… A malá je krásná a zdravá a budou ji tři roky takže ikdyz je to hrozné a těžké drž se
budu na tebe myslet ![]()
@Houbis taky jsem to tak u prvního měla od začátku 6tt nejhorší kocovina až asi do 20tt.. Každý den jsem se modlila aby byl další den a bylo mi líp, pila jsem jen po douškách colu, vždycky jsem si musela vyčistit zuby, abych neměla sladko v puse. A hadr na hlavě byl nejlepší kámoš. Pak jsem začala jíst trošku polivky.. Bohužel jsem na to žádný zázrak neobjevila, tak ti neporadím. Ale drž se, ať je brzy líp ![]()
Ahoj, hlásím se po dnešní první kontrole. Doktor řekl „ukázkové“ 6+2 tak uvidíme
. Kontrola až v polovině listopadu 😊 přišlo mi to jak na běžícím páse a za chvíli jsem byla zpět v čekárně 😃 tak snas bude vše ok🙏
@kvetinka18 a bylo už vidět srdíčko? Já jdu příští týden a to budu 6+3 tak at vím co očekávat ![]()
@Andys77 hele to byla taková hurá akce, že jsem z toho ještě teď zmatená. Sestra váha a kolik měříte. Doktor : kolik jste dělala testů a máte nějaké potíže? Mmm ukázkové 6+2, kontrola za 3 týdny. Gratuluji, nashle
byla jsem z toho úplně rozčarovaná
srdíčko tedy ještě brzy ne ![]()
@kvetinka18 já šla na kontrolu v 7. týdnu a dle UZ jsem byla teprve 6+2 a srdíčko vidět bylo. Kdyby nebylo, tak by si tě pozval třeba za týden znovu, takhle to vypadá, že je vše v pohodě ![]()
@Vianka jeee děkuji, já jsem fakt z toho byla úplně vyjukaná. Ani fotku jsem nedostala té bubliny. Jako viděla jsem ji na obrazovce, ale řekl jen to co jsem psala a hotovo ![]()
@kvetinka18 Mě taky nenabídl fotku a říkala jsem si, že se to dítěti stejně zatím moc nepodobá, takže jsem si o ni ani neříkala
Taky mám další kontrolu zhruba za tři týdny a to už bych prý měla dostat průkazku. Pomalu odpočítávám minuty, nikdy jsem se takhle nemohla dočkat návštěvy u doktora, připadám si jak blázen
![]()
@Vianka jeee tak to se mi ulevilo
.. Joo já už začala odpočítávat jen co jsem vylezla z těch dveří, taky toho 16.11. pokud bude všechno ok tak dostanu průkazku
a máš nějaké příznaky? ![]()
@kvetinka18 taky jdu 16.11.
hele mám citlivá prsa a tak nějak hodně musím hledat, na co mám chuť k jídlu…to, co mi včera chutnalo, dneska nechci ani vidět
ale jinak naštěstí nezvracím nebo tak. Jsem doma, takže můžu odpočívat, jak chci
Co ty?
@Vianka tak to je mazec to datum ![]()
Mě bylo špatně v pátek. Teď už lepší, trošku cítím žaludek, ale nic hrozného. Občas ale tak jednou za den bolí malinko podbřišek a prsou se nemůžu ani dotknout. Nedej bože když se dotknu omylem ručníkem
![]()
@kvetinka18 taky mě občas pobolival podbřišek, jako bych to měla dostat, ale to už je teď několik dní v pohodě
snad už se žádné nesnesitelné příznaky neobjeví ![]()