Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, když pominu nevolnosti, bolest hlavy a podobně, tak já mám jako další příznak úzkosti.. Už to trvá od začátku těhu a jsem z toho zoufalá, nevím co s tím.. Mám hrozný strach jak zvládnu dvě malé děti, všechny scénáře vidím jen ve špatném světle, pořád si představuju jak bude zas porod bolet, navíc to, že mi je pořád na zvracení tomu nepomáhá. A ještě dennodenně strach z potratu. Nevidím vůbec nic pozitivního. Do miminka jsem šla natěšená a věděla jsem, že to zvládnu. A teď tohle, nechápu to. Nechci to. Jsem z toho smutná, doufám, že to brzy odezní. Nemám si o tom ani s kým popovídat ![]()
@IzzyBella ahoj, přesně vím o čem mluvíš. Čekám své třetí miminko, bohužel to první byl zamlklý potrat, a od té doby se vždy bojím aby se to nestalo znovu, neprožila to znovu ☹️️ Tohle těhotenství jsme rozhodně neplánovali, malému je teprve 7 měsíců, ale stalo se a my se na mimi moc těšíme. Ale první myšlenky, pocity byly zda to zvládneme, abychom nezanedbávali jedno nebo druhé dítě!!! Věřím že budeme silní a vše se zvládne, přeci jen ta radost a těšení rozhodně převládá ![]()
@IzzyBella Ahoj, jestli je to tak moc, zkus vyhledat pomoc psychologa, než se zbytečně trápit, hormony umí nadělat paseku
Taky mám trochu obavy, z porodu (první skončil akutní sekcí) i z toho jak to potom všechno zvládnu.
@IzzyBella take si myslim, ze neni vubec nic spatnwho na tom vyhledat odbornou pomoc. Do jiste miry jsou takove pocity a obavy asi normalni, ale pokud to sama nazyvas uzkosti, asi bych taky doporucila navstevu psychologa. Ale treba to prijde s koncem prvniho trimestru samo a tp uz je za chvili
.
Ahoj holky viděla jsem tu příspěvek o kojícím polštáři.. Sama jsem si ho koupila v 5tt dost mi pomohl a ted v 9tt jsem ho odložila a zase můžu spát v klidu na břichu.. Ale je to fakt super pomocník a někdy po něm sáhnu i teď ale vím že jak poroste víc bříško bude se nadmíru hodit ![]()
@Kata95 ty prsa jsou hrozné bolí jako čert.
Na boku ještě spím, ale musím se uvelebit a to mi pěkně trvá. Kojící polštář na spaní si přivezu brzy od švagrové, prý je super i na spaní.
@Veruzka.D tak já musím vydržet s průkazkou vydržet do 26.11. do screningu v 1. trimestru. Tak doufám, že to bude v pořádku.
Holkz, která vlastně čekáte kolikáté miminko? Nějak se v tom ztrácím. Napadlo mě udělat třeba potom tabulku, když by jste chtěli, třeba termín porodu, kolikáté miminko, případně jména, odkud kdo znás je. Ale to by možná bylo spíš do uzavřené skupiny ![]()
@Medisek píše:
@Veruzka.D tak já musím vydržet s průkazkou vydržet do 26.11. do screningu v 1. trimestru. Tak doufám, že to bude v pořádku.Holkz, která vlastně čekáte kolikáté miminko? Nějak se v tom ztrácím. Napadlo mě udělat třeba potom tabulku, když by jste chtěli, třeba termín porodu, kolikáté miminko, případně jména, odkud kdo znás je. Ale to by možná bylo spíš do uzavřené skupiny
To je vyborny nápad, sice zde ctu příspěvky, ale dost se ztrácím. Jsem klidně pro tabulku a i uzavrenou skupinku ![]()
@Medisek take jsem pro ![]()
Jinak to těhu mi začíná dávat zabrat. Jednak také začínám mít problém najít polohu ke spánku ale druhý, větší problem je střídání pocitu tepla a zimy.
Já jsem už tak obecně hakliva na své podmínky při usínání
musí být chladno abych se celá zachumlala do peřiny a bylo mi akorát ![]()
No jenže teď - přes den se to nějak dá ale na to spaní. Teď kvůli rozbitému topení mám v ložnici míň než normálně, jdu spát a minutu je mi zima, tak se zachumlám jak jsem zvyklá, ale do minuty je mi zas horko. Tak třeba vyndam ruku, ale zas je hrozná zima a takhle furt dokola než vyčerpáním nějak usnu
dnes jsem už i bulela zoufalstvím ![]()
Omlouvám se za román ![]()
Máte to taky někdo tak? Já už fakt nevím co s tím ![]()
@Andys77 ne úplně stejně, ale taky mi je chvíli zima pak horko. Do toho všechno okolo online výuka a učení. Večer už jsem z toho brečela
I já jsem pro soukromou skupinku… Jinak u mě to bude 2 miminko. Doma mám prvňáčka ![]()
@Andys77 tak to mám úplně stejně.. Pořád jen otevírám a zavírám okno 😁 ale teda víc mám problém s tím horkem než zimou.. Normálně mi vždy bývala hrozná zima i doma jsem chodila v mikině a teď kraťasy a tílko a umiram horkem a to mám okno otevřené skoro pořád..
Dnešního kontrola: dneska jsem 9+5 podle menstruace 10+3. Dala jsem moč, vzala mi krev, změřila pánev a vypsala průkazku. Termín 6.6. Doktorka říkala, že je všechno v pořádku, fotku nemám, jelikož byl drobek schovaný docela, takže by to nebyla stejně pěkná fotka.
26.11 mám genetiku a 27.11 kontrola na gynekologie zas. Potom uděláme kontrolu někdy v půlce prosince a pak až po novém roce. ![]()
@S.R. 7 Joo to já přes den mi je pořád zima a naopak v noci taky spíš to horko ![]()