Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky všem budoucím maminám! ![]()
Můžu se připojit ke konverzaci? Jsem v 10tt a termín mám 10.6.2021 ![]()
Ráda bych pokecala s dalšími tehulkami jak to prožíváte a tak ![]()
Předem děkuji a zdravím!
@Terezka-95- ahoj já gratuluji já jsem dnes 10+5 kdypak jdeš na screening? 😊
Ahoj holky, jdu si pro radu. Mam nizky tlak, nejaky figl na to aby se mi tolik netocila hlava?
![]()
@Medisek píše:
@Kata95 ty prsa jsou hrozné bolí jako čert.
Na boku ještě spím, ale musím se uvelebit a to mi pěkně trvá. Kojící polštář na spaní si přivezu brzy od švagrové, prý je super i na spaní.
@Svedommi já když měla nízký tlak, tak jsem si vzala hořčík, prý je dobrý ten viz obrázek, že je to lék a ne potravinový doplněk (máma pracuje v lékárně), chce to hodně pít. Při nejhorším si dát kafe, ale to se teď snažím pít jen občas a slabší. Ale moje máma v těhotenství pořád omdlévala a normálně jedno kafe denně pila, protože jinak nežila, a mě to nějak nepoznamenalo ![]()
@Svedommi
Určitě hořčík by měl pomoct.
Beru ho každý den, rozpustný ![]()
@Svedommi píše:
Ja jdu na dva screeningy 🤔 🤷🏻♀️ [jeden je placenej asi 1500,– co pry pak proplati pojistovna to jdu 10.12 a druhy jdu pak. 🤔 citace] @Asat píše:
Holky děkuji za podporu. Dnešní kontrola dopadla dobře. Miminko krásně roste a to krvácení muže být způsobeno tím, ze se deloha ještě nespojila s okolím, nebo tak nějak. Jinak dnes už jsem 9+6 a stále mě nepředal mému DR a moc se na to ani netvaril. V pondělí bych měla jet na screening do CARu, ale můj Dr mě už ten screening chtěl udělat u něho. No tak jsem z toho teď celá nervózní, ze snad budu mít dva screeningy
Někteří gynekologove screeningy dělají taky, ale nevím proč bys ho měla mít dvakrat. To ti řekl doktor, že ho udělá i on a ještě specializované místo?
Ty specializovana centra maji ty doktory atestovane a jsou v oficiálním seznamu, že tyto screeningy delat mohou.
https://www.vzp.cz/…ni-screening
Tady ma napr VzP odkaz na ten seznam. L lékaři, ktery certifikat nemá bych nešla.
@Vianka píše:
@Svedommi já když měla nízký tlak, tak jsem si vzala hořčík, prý je dobrý ten viz obrázek, že je to lék a ne potravinový doplněk (máma pracuje v lékárně), chce to hodně pít. Při nejhorším si dát kafe, ale to se teď snažím pít jen občas a slabší. Ale moje máma v těhotenství pořád omdlévala a normálně jedno kafe denně pila, protože jinak nežila, a mě to nějak nepoznamenalo
@Anonymní píše:
Někteří gynekologove screeningy dělají taky, ale nevím proč bys ho měla mít dvakrat. To ti řekl doktor, že ho udělá i on a ještě specializované místo?
Ty specializovana centra maji ty doktory atestovane a jsou v oficiálním seznamu, že tyto screeningy delat mohou.
Holky, bolí vás břicho? Jsem 9tt, mám bolesti jak před MS(Teda spíš slabší), žádná hrůza, ale prostě o nich vím. Trvá to pár hodin, pak zas dobrý. Máte to taky některá tak? Děkuji… Mám strach, aby bylo vše dobré ![]()
@LucaObr to stejné teď zažívám, jsem 8tt a bolest jak na ms. Prý se to často stává v období kdy měla ms normálně přijít, což já bych tak nějak za 3 dny měla, tak je to možná tím a nebo jak se děloha roztahuje. Pokud to nejsou vyloženě křeče tak by to mělo být v pořádku ![]()
@Andys77 děkuju za uklidnění.
a jak proti tomu bojujes? Já dnes přišla z práce a od té doby spím jak mimino. Tak to trochu pomohlo. Máš ještě nějaké těhu příznaky?