Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Terezka-95- no mi jsme se domluvili s partnerem že si to necháme napsat dáme do obálky a pak se a to oba doma večer koukneme protože on bude v práci v Německu takže aby jsme to oba věděli nastejno 🤣 🤣 🤣
@Rebeka bebe jee tak to je hezký ![]()
Tak snad vám to brzy reknou/napíšou ![]()
Holky dneska jsme byli u pana doktora a mimi roste jako z vody, dokonce mi doktor řekl že je starší než si myslel krve ( podle MS neodhadl, měla jsem hrozně dlouhé cykly). Tak už jsem 13+3 místo 12+6 co jsme si mysleli podle prvního ultrazvuku.
Testy dopadly dobře a vše je v pořádku, ale trápí mě jedna věc - pořád hrozný hlad!
Přes den je to v pohodě, to jim celkem normálně. Ale v noci když si lehnu tak mám do půl hodinky takový hlad až je mi špatně. Samozřejmě že se to pokusím zajíst i kdyz nemám chuť na jídlo, ale hrozně mě to štve. Ještě to komplikuje že mám vyšší cukr a musím být „na diete“..
Setkala jste se s tím hladem některá?
Už jsem z toho zoufalá. Jsem k smrti unavená, takže i citově nestabilní
a sedím tu večer a kousu housku ![]()
Dlouhou dobu jsem tu nepsala, chyběly mi síly a teď mi chybí čas vás dočítat ![]()
Tak mám po prvním screeningu. Všechno je v pohodě, hodnoty (rizika) mám dvakrát lepší než u prvního dítěte. Takže byť jsem vyšla na preeklampsii jako pozitivní po 37. týdnu, furt je to podstatně lepší a i když jsem fásla anopyrin, tak to bylo po dohodě s doktorem.
Po problitých dvou měsících, mi začíná být líp. Shodila jsem 8 kilo
A to jsem jedla rohlíky a pila colu (moji největší kamarádi teď.)
No skončilo blití a začaly problémy s tlakem. Občas se mi tak zatočí hlava, že se bojím, abych sebou někde nešvihla. Jak jsem se předtím bála chodit na procházky kvůli zvracení, tak teď zase kvůli omdlívání.
Nechápu, jak to dělají ženské co mají už vícero dětí. Já se teď celkem úspěšně léčím z představy třetího ![]()
@Terezka-95- Mám s tím problém. Řeším to tím, že mám po ruce banány
Ten na chvíli zasytí a já se snažím usnout dřív, než se rozjede další hladové peklo.
Ahojky, tak jsem včera byla v Prenatalu na NT+ a bylo zjištěno větší to šíjové projasnění (2,5 mm). Nevíte co by to mohlo znamenat? Jsem objednaná na další odběry krve ![]()
@Radycut píše:
Ahojky, tak jsem včera byla v Prenatalu na NT+ a bylo zjištěno větší to šíjové projasnění (2,5 mm). Nevíte co by to mohlo znamenat? Jsem objednaná na další odběry krve
Ahoj, a doktor ti k tomu nic neřekl? Jak dopadl screening celkově vč. krve, nosní kůstka byla přítomna, co srdíčko atd.? Vyšší šíjové projasnění může ukazovat na VV, ale taky to nemusí znamenat vůbec nic! Norma se uvádí do 2,5 (někde do 3,0). Opravdu to nemusí značit vůbec nic špatného.
No řekl mi, že to nemusí vůbec nic znamenat i přes obě nízké hodnoty. Tudíž riziko 1:58 ![]()
@Radycut Tak to riziko je vyšší, ale nemusí to znamenat opravdu nic. Na jaké testy tě posílají? Nabídli ti NIPT? Nebo jdeš na triple test v rámci integrovaného screeningu? Zkus najít nějakou diskuzi, kde mají holky s tímto zkušenost. Moc držím palce, ať je to jen falešný poplach ![]()
@aret1 moc děkuji zatím budu mít nějakou konzultaci s genetičkou a pak se uvidí ![]()
@Radycut mě říkali na genetice že má být projasneni do 3mm nemusí to znamenat hned něco špatného ![]()
Ahojky holky, tak já termín 14.6. Už mám za sebou první screening a též NIPT - kvůli věku. Je mi 44 a čekám první. Vše vyšlo v pořádku a tak jsme si hodně oddechli. Jemi zatím dost špatně - celodenně. Pořád čékám, kdy nevolnosti přestanou.
Ahoj holky, přidám se k Vám do diskuze
Je mi 35, v květnu mi v CARU řekli, že mám počáteční menopauzu, v září mi vyšel pozitivní tehotensky test ![]()
Termín porodu mám dle utz 10.6., včera jsem se registrovala k porodu do Podolí, čekám pravděpodobně kluka (třetího.. mám ještě dvojcata).
Bude některá z Vás taky rodit v Podolí?
@Loope píše:
Ahojky holky, tak já termín 14.6. Už mám za sebou první screening a též NIPT - kvůli věku. Je mi 44 a čekám první. Vše vyšlo v pořádku a tak jsme si hodně oddechli. Jemi zatím dost špatně - celodenně. Pořád čékám, kdy nevolnosti přestanou.
No tak to je super, že se zadarilo
Čekáš přirozeně? Já mám dvojčata z IVF a teď čekám přirozeně.. neplánovaně ![]()