Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já mám plodovku až 4.1.screening ukázkový ale stejně musím čekala jsem že mě vezmou dříve když mám takovou translokaci ale až po novém roce to budu 18tt a pak čekat 3 týdny na výsledky jestli budou špatne přijdu o dítě ve 21tt trochu jsem se vztekala že to taky mohli urychlit
@Radycut píše:
@Denni2020 achjo já jsme tu plodovku odmítla. Prej bych na ní stejně mohla až po 28.12. Co vám vyšlo špatně?
Máme menší nosní kůstku, 35 let a horší krev na Downa, tak jsem dnes šla na trisomy, ale po ultrazvuku se došlo na to, že Down je nepravděpodobný, tak se to stornovalo a Vlašín mi doporučil plodovku a vzhledem k tomu, že mu věřím, tak jsem to přijala.
@Denni2020 já taky počkám co mi řekne na tom kontrolním ultrazvuku ![]()
@Denni2020 pak dej vědět jak to všechno probíhá mám to načtené z diskuzi ale stejnak jsem pořád zvědavá 🤷♀️ 😁
Prý je jako alternativa místo plodovky Prenascan plus v Gennetu. Dělají to jen z krve, úspěšnost prý 99%. Stojí 12500 Kč.
Tady je odkaz..
https://www.gennet.cz/prenascan
Výsledky jsou do 8 dni.
@abcd32 píše:
Prý je jako alternativa místo plodovky Prenascan plus v Gennetu. Dělají to jen z krve, úspěšnost prý 99%. Stojí 12500 Kč.
Idnes ted melo akci, ze za 390 kc idnes Premium zdravi je Prenascan za 9900.
Gennet i Idnes patri Babisovi, tak maji spolecny marketing.
Vlastne i emimino ![]()
@Anonymní píše:
Vlastne i emimino![]()
tak sleva je to příjemná..
Já jsem to původně zvazovala, ale prvotrimestralni screening mi dopadl dobře, tak na to nakonec nejdu..
Kamarádka na tom byla a schválila si to.. Prý tam zkoumají přes 30 genetických vad. Určitě lepší než jít na plodovku..
@abcd32 píše:@Anonymní píše:
Vlastne i emiminotak sleva je to příjemná..
Já jsem to původně zvazovala, ale prvotrimestralni screening mi dopadl dobře, tak na to nakonec nejdu..
Kamarádka na tom byla a schválila si to.. Prý tam zkoumají přes 30 genetických vad. Určitě lepší než jít na plodovku..Ono je těch testů více druhů.. Prenascan, Panorama, Harmony, Trisomytest. Dost náročné je porovnat a vybrat.
@Rebeka bebe píše:
@Denni2020 pak dej vědět jak to všechno probíhá mám to načtené z diskuzi ale stejnak jsem pořád zvědavá 🤷♀️ 😁
Jasně, dám vědět. Já už raději nečtu, protože jinak budu ještě více vystresovaná.
@abcd32 píše:
@baal7513 Kluci mají 2,5 roku. A tvoje děti?
Dve holky, 3 a pul a 2 roky. Ted pry to bude podle screeningu kluk. Manzel byl dost prekvapeny, pry cekal a tesil se na holcicku ![]()
@Denni2020 já se popravdě odběru nebojím přežiju všechno riziko je pořád malé jediné čeho se bojím jsou výsledky moje maminka za svůj život zažila 9 odběru plodové vody nikdy nebyl žádný průser při odběru a ani po něm jen špatne výsledky a říkala mi sama že tohle je minimum co pro to dítě bude muset matka podstoupit 😊 takže nějakého 1% se já vážně nebojím
@baal7513 Tak to je super, určitě se v synovi vzhlidne
Já se holčičky nedočkám, do čtvrtého už nejdu.. ale manžel si taky přál holčičku,.. holt mi jen kluky, no..
@Rebeka bebe píše:
@Denni2020 já se popravdě odběru nebojím přežiju všechno riziko je pořád malé jediné čeho se bojím jsou výsledky moje maminka za svůj život zažila 9 odběru plodové vody nikdy nebyl žádný průser při odběru a ani po něm jen špatne výsledky a říkala mi sama že tohle je minimum co pro to dítě bude muset matka podstoupit 😊 takže nějakého 1% se já vážně nebojím
To je maminka pořádně zkušená. Já mám hlavně obavu z klidového režimu, protože každý den sportuji a tak si aspoň vyčistím hlavu a přijdu na jiné myšlenky.
@Denni2020 to chápu já mám zase klidové režim už od září a nebaví mě to 🤣 🤣