Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Andys77 neee, máme prostě Mathiase (tak jak vidíš) na matrice mi dala paní knížku a mohla jsem si vybrat co jsem chtěla: Matyas, Matias, Mathias, Mathyas atd atd i dvě t.
Takže si to můžeš dát jak budeš chtít.. ![]()
Holky pomoooc, jsem ve 24tt boli mi okraj zeber v pravo pod prsem. Uz nejak nevimco a tim… prijde mi to jako upon nebo nejaky skripnuty nerv. Kuze je na omak v miste citliva. Vzdycky to na chvili prestane pak to zase zaboli. Nejaka rada? Uz jsem to mela v mensi mire nekdy okolo 19tt. Pak to preslo a ted to je uz druhy den. Cetla jsem ze to muze byt jak se roztahuje branice. Sono mi doktorka delala v tom 19tt kdy me to bolelo prvne, ale min. To bylo vse v poradku.
Ahoj holky, jdu si pro radu. Pali me pod pravým prsem kuze cca 6cm. Nejaka rada jak to zmirnit? Proc tomu tak je? Jsem prvorodicka, tak s tim nemam zkusenosti. Mazani moc nepomaha. Moc dekuji!
![]()
Ahoj holky, psala jsem sme na zacatku tehu a ted jsem se vratila. Jsem ve 28tt, cekame holcicku. Jeste mame syna, v cervnumu budou dva roky. Termin mi vychazi podle utz10. 6. Podle ms 14.6. Tak uvidime, syn ma narozeniny a byl narozeny 40+4 podle terminu utz ![]()
@Svedommi píše:
Holky pomoooc, jsem ve 24tt boli mi okraj zeber v pravo pod prsem. Uz nejak nevimco a tim… prijde mi to jako upon nebo nejaky skripnuty nerv. Kuze je na omak v miste citliva. Vzdycky to na chvili prestane pak to zase zaboli. Nejaka rada? Uz jsem to mela v mensi mire nekdy okolo 19tt. Pak to preslo a ted to je uz druhy den. Cetla jsem ze to muze byt jak se roztahuje branice. Sono mi doktorka delala v tom 19tt kdy me to bolelo prvne, ale min. To bylo vse v poradku.
Je to mela s malym od velikonoc az do porodu. To se ti o zy zebra opira mimčo. Me pomahal polosed, ale tlaci to porad no ![]()
Dobrý den,
ráda bych nabídla možnost těhotenského a newborn focení v Brně a okolí.
pokud byste měly zájem, můžete kouknout na webové stránky: www.anetakoupa.webnode.cz případně na instagram: anetvin_photo
Pokud budete mít jakýkoliv dotaz, neváhejte napsat ![]()
Krásný zbytek dne! Aneta
Ahoj, jsem 33tt termín porodu mám 24.6, a před dvěma dny mi,,odešel,, kousek hlenové zátky, jste na tom některá podobně?? nemám žádné potíže ani nic, na kontrolu jdu 13 tak to samozřejmě s doktorkou proberu ale zajímá mě jestli jste na tom některá stejně ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem 33tt termín porodu mám 24.6, a před dvěma dny mi,,odešel,, kousek hlenové zátky, jste na tom některá podobně?? nemám žádné potíže ani nic, na kontrolu jdu 13 tak to samozřejmě s doktorkou proberu ale zajímá mě jestli jste na tom některá stejně
Ahoj, já jsem taky 33tt, termín 27.6. a kousek zátky mi odešel cca 2 týdny zpět a zatím dobrý. Kontrolu mám tedy taky až 13.5. takže přímo od lékaře ti info neřeknu dřív, ale pohyby cítím dobře, voda neodchazi tak jsem v klidu. Po telefonu jsem to ten den probírala s kamarádkou porodní asistentkou a říkala že pokud nepřijde bolest břicha či krvácení tak je to ok. Že někdy prostě odejde takto brzy ale můžu porodit normálně až za ten měsíc a půl, neznamená to že do týdne porodim ![]()
Jojo, taky nemám žádné bolesti ani nic, akorát mi to přišlo brzo no u první dcery to bylo týden před porodem a rodila jsem v 36 týdnu
co si tak čtu diskuze tak většinou maminky píšou že do 3 týdnu měly mimčo na světě
právě sem nikde v diskuzích nenašla jestli byly i takové ktere rodily za více týdnu a ne za 3. ![]()
@Anonymní píše:
Jojo, taky nemám žádné bolesti ani nic, akorát mi to přišlo brzo no u první dcery to bylo týden před porodem a rodila jsem v 36 týdnuco si tak čtu diskuze tak většinou maminky píšou že do 3 týdnu měly mimčo na světě
právě sem nikde v diskuzích nenašla jestli byly i takové ktere rodily za více týdnu a ne za 3.
Taky jsem se toho lekla že budu za týden rodit a zatím už 2 týdny nic
a ta kamarádka mě docela uklidnila a i pár žen, kterých jsem se ptala v jedné skupině že opravdu porodili až třeba za měsíc a půl takže uvidíme ![]()
Holky taky mám otázku prosím… jak často teď chodíte na kontroly? Byla jsem v 32tt na velkém utz a doktorka mě objednala až za 5 týdnů na 37.tt, kdy mi odebere i stěr na GBS. S tím že pak už každý týden i s monitorem. Zítra začínám 36tt tak už to uteče, ale i tak jsem nervózní, i když je celé těhu absolutně bez problémů.
Tak sem zvedava jestli vydržíme taky víc jak 3 tydny 😊
Ja jdu na kontrolu ve 34tt a a ještě me ani na velký ultrazvuk neposlala. Ona ho u sebe v ordinaci nedělá, má tam starý ultrazvuk na kterém. Je vidět prd., a na velké posílá jinam. Pořád chodím na kontroly co 4 týdny, taky doufám že teď začnou kontroly častěji. S první dcerou mi přišlo že mám ty kontroly častěji než teď u druhé.
![]()
@Anonymní píše:
Tak sem zvedava jestli vydržíme taky víc jak 3 tydny 😊Ja jdu na kontrolu ve 34tt a a ještě me ani na velký ultrazvuk neposlala. Ona ho u sebe v ordinaci nedělá, má tam starý ultrazvuk na kterém. Je vidět prd., a na velké posílá jinam. Pořád chodím na kontroly co 4 týdny, taky doufám že teď začnou kontroly častěji. S první dcerou mi přišlo že mám ty kontroly častěji než teď u druhé.![]()
No já u první taky. Koukala jsem teď do průkazky a chodila jsem každé 2 týdny, ale je fakt že mi hlídali tlak a moč kvůli preeklampsii, která se teda nakonec rozjela. A teď 5 týdnů ![]()
@Karolina0311 já to fakt zvláštní jak to má každý doktor jiný, já chodím po 14dnech už a jsem 33+0tt a od příšte už chce pak čekat ozvy. Ale určitě je všechno v pořádku, karty doktor si to nastaví sám ![]()