Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@abcd32
Ne vůbec, naprosto bez poraneni
což mě překvapuje, ale jsem ráda. ![]()
Akorát se mi nechtěla stáhnout děloha, tak jsem docela dost krvacela, ale něco mi pichli a bylo to za chvilku ok ![]()
@Terezka-95- tak moc moc gratuluji
je krásné, že už máš mimiska u sebe, i když to dle toho co píšeš, nebylo vůbec jednoduché ale určitě to stálo za to ![]()
Ta odměna za to " mučení"
stojí za všechnu bolest. ![]()
Už se nemůžu dočkat toho našeho pokladu ![]()
Všem tehulkam přeji pohodové porody ![]()
@Terezka-95- píše:
@abcd32
Ne vůbec, naprosto bez poranenicož mě překvapuje, ale jsem ráda.
Akorát se mi nechtěla stáhnout děloha, tak jsem docela dost krvacela, ale něco mi pichli a bylo to za chvilku ok
Muzu se zeptat, jestli jsi cvičila s aniballem, masirovala hráz nebo dělala podobnou přípravu k porodu?
Já na to upřímně kašlu a tak by mě zajímalo, jestli mám i tak šanci z toho vyjít bez poranění ![]()
Jestli můžu vstoupit do diskuze tak teď ještě nevím, zatím jsem neporodila. Ale v těhotenství se starší dcerkou jsem aniball nepoužívala, hráz nemasírovala, nepila maliník ani nic podobného a zvládla jsem to absolutně bez poranění. Teď na to vše znova kašlu a mám strach, že už mě to vytrestá ![]()
@jajina25 dekuju, jednoduché to nebylo, ale vždy může být hůř ![]()
No bohužel u mě přímo neni
nechali ho na JIP, než nás měli převážet na pokoj tak si všimli že Tomík nějak špatně dýchá.
Začaly se mu projevovat křeče spojené se špatným okyslicenim tak je v inkubátoru a hledají příčinu. Je nějaký nález na mozku, ale nevedi jaký, co ho způsobilo, co to znamená do budoucna atd. Momentálně je na mág. rezonanci, tak snad ta jim už dá víc info.
Zatím vyloučili většinu infekcí. ![]()
Chodím za ním aspoň, pohladit a mluvit na něj. Do ruky mi ho nedali ještě (jen na por. Boxu ležel u me)..
Tak mu prosím držte palečky ať to není nic hrozného! ![]()
Žádné cviceni s anniballem, ani masáž ![]()
Jen jsem posilovala svaly kvůli inkontinenci. A 1tyden pila malinik, dele jsem to nestihla ![]()
V porodním planu uvedla že nechci preventivní nastrih a očividně to šlo i bez něj.
Akorát má prcek sisatou hlavičku, ale to spíš pro to že se tam tlačil ještě než bylo dost místa.
Jinak hlavička venku na 3-4 kontrakce, během každé tak 1 solidní tlačení a jedno menší když se stihlo (kdybych neřvala a tlačila ještě více, mohlo to být drive
)
Ramínka asi na jedno a byl venku ![]()
Takže si myslím, když to nebude nějaký obrik
že to dáte na jedničku a bez poranění ![]()
Víte termíny? A odhad váhy? ![]()
Mě ten den ráno odhadli 3100g a narodil se druhy den s 3090g ![]()
@Terezka-95- To je mi moc líto, že máte takový strastiplný začátek ale určitě bude vše dobré, věřím tomu a moc malému Tomikovi i tobě držíme palečky. Vše dobře dopadne.
@Terezka-95- Držím vám palečky. Já mám termín přesně za 14 dní. Dnes jsem začala 39.tt. V neděli v porodnici měla odhad rovné 3kg.
Holky já už mám úplně tvrdé břicho a pobolívají záda. Asi už to nebude dlouho trvat. Začínám být dost nervózní.
@Terezka-95 držím palečky a věřím, že to dobře dopadne.
@Loope To jsem měla před dvěma dny, celý den jsem uklízela byt, prala, převlékala postele atd., celý den neustálé tvrdnutí břicha, v noci bolesti v podbřišku i v kříži, nějaké jsem i prodýchávala, nad ránem jsem dala horkou sprchu a nic
už jsem se těšila že to bude za mnou
Teď jsme se akorát vrátili z celodenního výletu I s výšlapem do kopců a na rozhlednu, tak uvidíme večer ![]()
@Karolina0311 Jejda. Tak to jsem zvědavá jestli to bude planej poplach. Dám si teplou spršku a uvidím
Začalo mě i nepravidelně píchat v podbřišku.
@Karolina0311
Děkujeme! Zatím doufáme že pomůžou léky na ty křeče a rehabilitace. Pobudeme si tu pár týdnů a pak snad budeme moct domu.
Tak to máš krásný, to vydržíš! Jen ať je tam co nejdéle potřebuje
ikdyz to může být nepříjemné v tomto týdnu, tak věř že to zvladnes. Prdolka potřebuje svůj čas a vyleze až bude správný čas ![]()