TP červen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
94
29.6.21 17:44

@Terezka-95- no me se po cisari to mliko prave tvori tak vselijak a mala je taky zrout. Kdyz byla ta nocni krizovka, tak jsem okamzite psala laktacni hned rano prijela prinesla vychytavky jako cevku k bradavce aby mala sala prikrm pres prso a tim startoval tvoreni mlika, dala par rad, a celekem se to mliko zase zacina dobre rozbihat. Akorat v porodnici jak mi malou dali na prso hned po narkoze a mliko nebylo, tak me totalne rozzvejkala a ted to nejak stridam pres den vsechno aby se mi prsa hojily.
Prikrm, odsavacka, malou na prsu. Je to mazec, ale to zvladnem! 🙂 ja uz jen chci zacit byt vic mobilni, ale zatim to moc nejde. No me se prave mala osypala tema potnickama taky po noci a to mam okna otevrene otiram ji vlhkou zinkou aby se trosku ochladila. Zitra jdem prvne k dr, tak uvidime zda neco poradi, ale docetla jsem se ze by to melo za par dni zmizet. Ted spis premyslim co te nasi chuderce oblecu na sebe k dr.kdyz je venku na chcipnuti. 🙏🏻 🙄nahodou najeka rada na škytavku? Ma ji snad po kazdem krmeni😅

Ale budeme myslet pozitivne!!! Vse chno pro ty nase zlaticka vydrzime a ustojime!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
30.6.21 13:20

@Svedommi no tak to je dobře že ti poradila!
Zajímavé vychytávky :)
Tomaskovi je naštěstí jedno jestli má lahev nebo prso. Obojí je gumový (kloboucek) :lol:
Tak držím palce ať jede produkce na.plne obrátky :lol: :lol:

Jeee tak to zní hrozně. Hojí se to? Co používáš?
Já občas máznu purelan ale jinak dobrý

A zabírá ta vlhká zinka? Včera jsme to taky zkoušeli. Ale byl tak urvany že těžko říct z ceho :D

Jinak jsem četla že potírat tamponkem namocenym v hermankovym nebo černým čaji.
Tak to vyzkouším.

No já sehnala v lidlu bod na kluka - jen jakože tílko, bez rukávu a jakoby perforovany. Jsou tam mini dirky takže super prodyšné a lehke. 100% bavlna samozřejmě.
Tak když bylo vedro a museli jsme ven (taky k dr) tak jen v bodycku a případně decku s sebou kdyby bylo chladno.

Na skytavku četl manzel chvilku foukat lehkým proudem na nosanek. Že ho to donutí změnit dýchání na chvilku a rozhodí to tu skytavku. Ale nefunguje to :lol: :lol: :lol:
Prostě asi ustát.

Ale na celkovou nervozitu dítka pomaha ta lehká pružná zavinovacka. Mám od joolz a super

S tou přední větou naprosto souhlasím!!

Dneska je naštěstí hodnej. I mě nechal se najíst a teď jsme 1h spolu spali :) on pokračuje, já jdu věšet prádlo :lol:

Upřímně doufám ze bude leto na prd, myslím počasí. V těch vedrech chudáci dětičky… dnes je chlad a super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
30.6.21 14:25

@Terezka-95- jooo tak praa uz se rozbehla, tak ze jeste odstrikavam😂 😅 jinak dnes mi dr. Rekla potirat ty pupinky cernym cajem a ze to za par dni zmizi. Tak to vyzkousim. Na loupani te kuze prej infadolan a az dnes prvne jsem se dozvedela ze mam mechanicky malicke roztahovat lehce frndulu aby ji nesrostla 😱 to jsem absolutne netusila.
To foukani pri skytce jsem taky uz cetla a taky zkusila a taky nefunguje 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
30.6.21 14:31

@Svedommi máš odsavacku? Já taky občas ještě ofsajd, hlavně že noci když má malej delší interval mezi kojením.
Mám El. Odsavacku na obr orsa zároveň :palec:

Tak černým, ok vyzkoušíme a uvidíme :D

Jo máš pravdu, taky jsem vlastně kluka mazala infadolanem na oloupanych rucickach
Je dobrej a spoustu věcí. Hlavně na rozpraskane rty v zimě :mrgreen:

Cože? :lol: No Teda :D my hlidame zase varlata jestli se správně stahují. Je tam nějaká tekutina, bla bla.. :D

No tak vidíš, blba skytavka vid :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
30.6.21 17:30

@Terezka-95- jj mam odsavacku doky bohu i elektrickou🙏🏻 Sice jen na jedno prso ale dobra je😊
No ja ten černej čaj taky zkusim a uvidim.
Taky jsem koukala jak blazen, ze se to ma roztahovat aby to nesrostlo 😱

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
30.6.21 18:48

@Svedommi jako s ruční by to asi bylo sileny vid :lol:

A říkala ti dr. Jak aplikovat? Musí být čerstvě uvareny( teply/vlazny)? Nebo si ho můžu ráno uvarit a i odpo aplikovat?
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
30.6.21 19:02

@Terezka-95- hele to nerikala ale asi muze byt i studeny. Rikala potiret tamponkem ne vatou. 🤷🏻‍♀️ 😊 tak zkusime 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
30.6.21 19:12

@Svedommi mám uvareno, za chvilku kluka budim na léky, tak ho rovnou potřu. :D

Už jsi stříhala nehtiky? Jak máš vlastně starou holčičku? :D
Mě máma říkala behem sestinedeli nestříhat ale už má drápy jak kočka, tak musím :D
Takže teď ho čeká mučení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
30.6.21 20:01

@Terezka-95- no me dneska doktorka rikala, ze strihat muzu a ceka me to zitra po koupani 😁 🙏🏻 😅Dneska ma 9dni 😁 😅 tak teprve zajizdime. Ja zatim varit nemuzu dlouho stat 🙄 😔 a to jsem se tesila uz na prochazky s kocarkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
30.6.21 21:20

@Svedommi já myslela jako uvareny čaj :lol: večeři jsem dodelavala když jsem narvala kluka manželovi do ruky aby dokrmil Hippem. :lol: :lol:

Jsem ho tím cajem potirala během kojeni tak snad to pomůže.

9 dní? :srdce: drobeček!
Tak to jste doma chviličku vid. Tak ať se zažijete rychle :)
Já mám prcka 1mesic ale jsme doma 2 tydny teprve. A furt je co se učit a zjišťovat ale aspoň nějaký ten rytmus už tam je. :lol:

Jo to chápu, ale brzy se dockas :)

Mě prochazky bavi, a kluk je většinou v kočáru hodný. :) ale ukočírovat kočár a středně velkyho psa je boj :lol:

Jak zvládáš vstávání v noci? A co spanek, já dnes spala 4h v kuse v noci a pak 1 a půl hod dopoledne s prckem :D
Dneska rekord. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
1.7.21 09:10

@Terezka-95- nam ten rytmus zatim dela problemy zvlast kvůli tomu memu brichu. Mala se teda na krmeni budi sama celekem pravidelne a taky ji obcas dojizdime hippem. Protoze uz z porodnice jsme sly s tim ze si bere okolo 100ml 🙏🏻 😅no ja zatim ani poradne nevim jak ten rytmus udelat. Dneska v noci v pul ctvrte se vzbudila mala a pak absolutne nemohla usnout a usnula az nekdy okolo 7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
1.7.21 12:40

@Svedommi to je jasný, chce to čas.

Cože, 100? Tam jsme ještě nedolezli :) :lol:

Já nevím jak se ten rytmus da udělat.. asi se nějak nastavit samo podle tebe a holky :think:
Taky to není úplně nalajnovaný..

Já prostě krmim co 3h pokud vysloveně nevyžaduje dřív.. přes noc ho Teda nechám i 4-5 h pokud spí. Ať se vyspíme oba :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
1.7.21 13:43

@Terezka-95- no uz z porodnice se slo s tim ze 100ml 😂 sestricky se divili ze furt place hysterka malocka a ona mela hlad. Dostavala jen 20-30 prikrm.
No mala se cca po tech 3-4h budi na krmeni sama v noci vetsinou spinka dele, ale taky to neni pravidlo 😂 na dnesek se vzbudila v pul ctvrte a uspavani bylo skoro dve hodiny nemohla poradne zabrat… 🙏🏻 😅 😁 a nekdy zabere hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
1.7.21 14:49

@Svedommi tak to je ale dobře že baští :lol:
My se pohybujeme mezi 80-95.. resp. Z prsu nevytahne víc jak 85 ale když jsme předtím krmili jen z láhve tak jsme se dostali na tu 95 no.. teď se snažím jen kojit takže kdyz si vycucne 80 tak ho nechám a nedokrmuju. Ať se vzbudí driv když bude hlad (rada laktační, nepřecpávat ho). Ale když vytáhne jen 50 nebo 60 tak dokrmim buďto MM když mám v lednici odstikano nebo UM.

Takže počítám kolik má mít denní prijem podle toho vzorce 120-180/kg a zatím se tam pohybujeme.
I začal pribirat myslím dobře. Tak uvidíme na kontrole po sestinedeli.

Se jí nechtělo spinkat jo? :D ideální takhle v noci Teda :lol:

Hele mě se stává, že kluk řve jak túr, já ho různé chovám a snažím se najít ideální polohu a tak. A pak najednou z ničeho nic vypne a do 1sekundy usne :lol: fakt nechápu. Tak pak ho nesu opatrně jak dynamit do postele :lol: :lol: :lol:

Co ti pomaha na zklidnění u holčičky? Víš když je už fakt rozmrzela že všeho a řve a řve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
1.7.21 15:06

@Terezka-95- no ja to taky tak jako míchám UM protoze pltrebuju obcas zhojit prsa, tak jen odstrikavam a pak to male dame.
No me na toho maleho hysteráčka obcas zabere hopsani na míči, ale zase nechci aby si uplne zvykla, nekdy zabere zavinutí ručiček ale nekdy nezabere nic… 🙄 a to pak stoji za to😂 😅
Jo taky ji vzdycky uspime a pak opatrne do postylky. Pak davame sazky za kolik minut zacne brecet. Vetsinou do dvou minut 😅 😂 ale pres den spi jak drevo 🙏🏻 🤷🏻‍♀️ 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí