Poradna duly
Jana Čurdová
@Liddka
„tchán“ nemá rád těstoviny, ale když jsem vařila já, tak všechno snědl ![]()
@Liddka
jj
a kdy jdeš na ten velkej utz?
dneska jsme dělaly s mamkou už těsto na linecký, perníčky a rohlíčky
zítra mě čeká válení těsta a pečení ![]()
Ahoj já taky dneska pekla vanilkové rohlíčky a perníky, příští týden ještě těsto na karamelové rohlíčky, slepované kakakové kolečka a linecké a marokánky
.
Zítra část perníčků nazdobím a zbytek těsně před vánocama natřu marmeládou, slepím a namočím v čokoládě, pak ještě rafaelo kuličky.
Pak budeme mlsat ![]()
@MiriamK Jo jo já už pekla ve středu
pekla jsem vanilkový rohlíčky a linecký ale zatím jen z každýho jednu várku pekla jsem poprvé
ale linecký si upeču ještě aspon 2 těsta už tam skoro nic nemám a to je teprv 1.prosince
rohlíčky. Ještě budu dělat marokánky a nějaký čokoládoví cukroví ale ještě nevím jaké. Nevíš?
ty budeš píct? ![]()
@MiriamK A na ten velkej utz nevím kdy jdu v pondělí se tam budu objednávat. ![]()
@IvkaH Ahojky a nemohla bys mi dát recept na to rafaelo?
prosim, prosim ![]()
@Liddka píše:
@IvkaH Ahojky a nemohla bys mi dát recept na to rafaelo?prosim, prosim
velmi jednoduché ![]()
200g kokosu (jeden balíček) a jedno salko, smícháš a necháš pár hodin uležet v lednici, pak děláš kuličky do které dáš mandli a obalíš v kokosu a vychladit do lednice, můžeš si každou kuličku dát do cukrářského papíru, aby ty vypadalo líp podle velikosti kuliček http://www.foster.cz/…-500-ks.html
Jsou výborné každý rok musím dělat 4× 200g kokosu a 4 salaka
že muž bere chlapom do práce by se toho užrali ![]()
Dělám ho nejdřív týden před vánocema, spíš až tak 20.12. že je to rychlé
a aby nevyschlo.
@IvkaH Mockrát děkuji
až vyzkouším tak dám vědět jak to dopadlo u nás ![]()
@Liddka
dělaly jsme s mamkou linecký z kila mouky, protože jsem si to vymyslela, že chci toho hodně ![]()
pak jsme dělali těsto na perníčky, a ty perníčky jsou hned měkký jak se upečou, ale to těsto bylo strašný, dělá se to s medem a strašně se to lepí ![]()
pak těsto na vanilkové rohlíčky a chceme udělat ještě kokosové medvědí tlapičky, kuličky a to asi bude stačit ![]()
@MiriamK Takže jsi jako já taky miluješ linecký jako já vid
já jsem zvědavá na to rafaelo to mám fakt moc ráda
Fakt? tak to je nějaký zvláštní těsto ne na ty perníčky ![]()