Poradna duly
Jana Čurdová
@MiriamK Jo ty jejich vizity v porodnici byli vtipný na mě doktor ukažte stehy - steží se tam podíval a hlásí hm dobrý. Bolelo mě to jak čert nemohla jsem sedět ležet stát pomohla mi až sestra z šestinedělí mrkla mi na to řekla že to mám oteklé jako prase a že se nediví že mě to tak bolí a dala mi na to aspoň led. Utz mi taky nedělali kámoška říkala že pomale každá druhá rodička musí na dočištění
@Liddka Děkujeme ![]()
@zizaluska Malý je krásný
jinak grtauluju k odstříkání
nic si z toho nedělej já kojím hezky malé to evidentně stačí akorát večer je potřeba ještě dokrmit aspoň trochu MM a za poslední dny toho taky moc neodstříkám nevím proč.
Holky tak u nás to teď finančně táhne manžel fakt nevím co bych bez něj dělala jelikož jsem stále na neschopence protože nemám nárok na mateřskou a neschopenka mi tento měsíc přišla 3800 tak to bych se mohla jít pást. S těma penězma je to celkově na prd a navíc jak bylo zmíněno chlapi to moc nechápou co se s náma v šestinedělí děje a někdy bývá problém i to že najednou se vše netočí kolem nich ale kolem mimča a mohou se cítit i odstrčení. U nás musím zaťukat to zatím funguje manžel jak přijde z práce hned si jde pochovat malou a pomazlit se s ní a zatím je v klidu a já taky.
Taky vám mimča po každém kojení tak hrozně škytají? Malá si vždy hezky odbrkne ale pak začne hrozně škytat a musím chovat dokud ji to chudinku nepřejde.
Já jdu spát jsem dnes nějaká mrtvá. Tak přeji dobrou a hlavně klidnou noc všemMě teď malá usnula a doufám že bude spinkat až tak do 5
![]()
@MiriamK jj,jsem sice totální začátečník, ale i z toho mála mám radost. Jen přemýšlím, jak to zamrazovat, aby to v mražáku nenačichlo od masa, jak se stává např u ovoce. Dáváš to do nádobky na led?
Bude soud? a já si říkala, že jste asik zadobře, že to vše tak zvládáš i se školou, s malou i penízkama…
@zizaluska
jj do nádobky na led a pak jak to zmrzne, tak do krabičky uzavíratelné..
ne jsem sama a za dobře vůbec nejsme..náš poslední rozhovor proběhl v lednu, kdy mi řekl, že DĚCKO není jeho, že je nemám otravovat a na otázku peněz mi řekl, ať si prodám telefon
@asiris Moc mě mrzí, co se u vás děje, ale uklidním Tě, u nás to bylo také tak… v době, kdy jsem teda byla ještě těhotná, ale taky mě párkrát udělal to, že šel na pivko a pak přišel ve 3-4 ráno, nalitej s tím, že byl na diskotéce s klukama… no a když už jsem si pak řekla třikrát a dost, zbalila si věci a řekla že buď já a malá nebo pivo a diskotéky… tak ťuk ťuk, už to nedělá… ale každej chlap je jinej, některej si to třeba k srdci nevezme, ale musíte to překonat bude líp uvidíš
Nechci Tě navádět, abys od něj odešla nebo tak něco… spíš si myslím, že je potřeba se věnovat i jim… u nás to bylo ze začátku dost znát… pořád jenom malá malá, kojení, chování, malá… pro toho chlapa je to taky těžký, když najednou není středem pozornosti že
a navíc, chlapi jsou tak trochu sobečci že
![]()
Uvidíš že to bude dobré… musís v to doufat
![]()
Jinak s penězma je to u nás tak, že přítul platí všechno co se týče bydlení… inkaso, telefony, internet, apod. potom mi nosí z práce sravenky, se kterýma nakupuju a ještě mi posílá něco právě na jídlo… a z mé mateřské ještě něco koupim třba na jidlo, nebo pro malou a zbytek, což je teda skoro celá mateřská máme na nějaký koníčky a tak a zbytek šetříme ![]()
Ahoj holky, jen jsem se chtěla opravit, že mi samozřejmě z práce nenosí sravenky ale stravenky
![]()
Jinak od včerejškau nás děs
Celej den mě bolely prsa jako kráva, večer u kojení mě chytla šílená zimnice
tak jsem malou nakojila, změřila si teplotu a 38 že
no volala jsem latačni poradkyni, tak prý to vypadá na zánět v prsu, protože s tím, jak malá začala zase pít ode mě, tak já přestala odstříkávat a mlíčko se hromadilo a hromadilo až udělalo takovou nplechu
![]()
Takže jsem musela v noci vstávat co 2 hodiny abych odstříkávala
malá naštěstí vstávala jen jednou ve 3 a teď ráno až v 7, ale po tom večerním kojením jsem ještě odstříkala 120 ml a za celou noc asi půl litru… no aspon budou zásoby do mrazáku
jinak ted už je to lepší, prsa jsou takový lehčí, prázdnější, ale já jsem unavená jak pes
nemám ani náladu si jít chystat něco na jídlo a přítulák jel na burzu s papouškama tak si nemůžu ani nic poručit
![]()
No jsem zvědavá, jak to bude před den, máme jet na oběd k přítulové bábi, tak nevím, jestli si tam nedám po obědě dvacet
![]()
Copak máte v plánu vy??
@MiriamK To je tda hnusák a jakto, že tak obrátil? Vždyť si říkala, že jste chtěli mimčo oba a snažili se půl roku tak co mu přelítlo přes frňák??
@MiriamK Oni právě všude UZ nedělají, nevím proč
. Přitom o starost míň, ještě na místě tě prohlídnou a kdyby něco, řeší se to hned.
Miri, vím, že je to asi citlivé téma, ale co se prosím tě stalo, že jste zůstaly s malou samy???
@zizaluska
Super, náhodou!!! A co jak jde kojení a vážení???
@asiris
My máme peníze dohromady…jeden účet, měli jsem to tak i když jsme oba vydělávali…ale je fakt, že někdy jsme se nepohodli
.
@kacenkab
Vidíš, jak bezvadně se vám zadařilo. Nakonec zase kojíš a ještě máš hafo mlíka
.
Dnes v plánu nic moc. Uklízení, celýho baráčku a měla bych taky žehlit. Manža si ze mě dělá srandu, že večer vyhrožuju, že budu žehlit a pak tady chrnim
.Teď máme pohodičku, manža si hraje s Tobíkem a Maxík spinušká a já se vrhnu na uklízení. Mám to ráda a pak ten pocit, jak je tady čisto a voňavo, paráda. ![]()
Noc v klíduuuuu, dokonce jsem měla prsa jako kameny a teklo mi to všude. Tak že jsem taky ještě odstříkla. Mám taky už nějakou malou zásobičku, tak jsem hned klidnější, kdyby něco.
@kacenkab
A teď už jsou prsa ok??? Jakýpak copak, jen se natáhni a udělej si pohodičkuuuuuuu.
@MiriamK Tak to je opravdu hrdina a jak chlap řekne, že to děcko není jeho, nestojí ani za jednu slzu. Ty taková kočena s malou si najdete lepšího, pche! Ale jinak je mi to moc líto, je to těžké a ty jsi neskutečná šikula, že to zvládáš ![]()
Krasne rano devcata.tak si predstavte, ze u nas sndzi, jako blazen a to velke vlocky:o)