Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Tyna87 já už mám doma 2 kluky puberťáky z prvního manželství a s manželem máme tu 21 měsíční holčičku. Já si přála víc kluka, kvůli manželovi, ale nejdůležitější pro mě bylo, aby bylo miminko zdravé. Teď už jen ji v pořádku donosit. Hlavně, ať to není takový cvalda jako malá. Narodila se 37+4 a vážila 3860g. Kdybych ji rodila v termínu, měla by přes 4kg.
@Tyna87 já ho viděla v Malviku a tady ho má u nás jedna holčina. Asi jako do většího města, kde budou v zimě prohrnute chodníky, dobry. Ale paní mi říkala, že do terénu se opravdu nehodí (že ho proste člověk oddela), že je to městský kočárek. Mě se líbil Hub, ale u nás se prohrnujou jen hlavní chodníky, na ostatních je cedule, že se v zimě neudrží a občas je to celkem kovbojka.
@Jafija no já si myslím, že to je městský kočárek, bydlíme ve městě a nemyslím, že bychom někde často chodili v terénu…bydlíme na jihovýchodě Moravy, takže jestli tu je sníh týden, 14 dní v kuse za rok, tak je to moc… samozřejmě záleží na tom, jak bude…ale poslední roky pomalí nevíme, co sníh je
…
Ty jo, 14 dní tu člověk není a má co dělat, aby všechno přečetl ![]()
Všem, co už ví, co čekají, gratuluji. Já tajně doufám, že to nebudeme vědět ještě hodně dlouho
Tím, že jsem byla na screeningu tak brzy, tak doktorka ani netipovala, co by to mohlo být, což mi vůbec nevadí, nejraději bych měla překvapení až na úplném konci. ![]()
Screening ale naštěstí dopadl dobře. Nemáme tedy zkontrolovanou nosní kůstku, ale snad to nevadí, když vše ostatní bylo v pohodě. Prtě se furt vrtělo, skákalo, protahovalo nebo se k nám otáčelo zády či dávalo ruce před obličej. Doktorka už byla pak mírně zoufalá, zkoušela mi „dloubat“ do břicha, ale prtě si holt jelo svoje. Jsem ráda, že si přítel užil prcka tak dlouho, byla jsem přes půl hodiny, kdyby prtě spolupracovalo, asi bych byla hotová za 15 min. Jen tedy jestli to bude takový divoch, máme se na co těšit ![]()
@Jafija Já už taky pokukuji po kočárkách. TFK jsem měla vyhlídnutý kvůli známé, co ho měla jen tedy já koukala po té variantě TFK Joggster Adventure 2 Jenže pak jsem objevila Thule Urban Glide 2 a byla to láska na první pohled
Černá korbička je tedy docela mazec, ale už jsem koukala, že jsou potahy na korbičky, spodní část stříšky se dá krásně odháknout, takže tam jen dopřidělám nějakou síťku a budu mít super větrání.
Chci se tedy ještě na oba pořádně podívat na krámě, ale dle rychlého shlédnutí Thule v obchodě u nás ve městě, tak asi není co řešit.
Anonymní tulipanku nechceš se taky odtajnit? Jinak teda já to Thule u nás potkávám a mě se vůbec nelíbí. Přijde mi hrozně dlouhé a široké. Nejsem teda limitovaná ani dverma bytu, ani výtahem, ale nepadl mi do oka. My budeme muset koupit nové auto - bude nás 6 ![]()
Holky, používáte někdo Angelsounds? Mě dnes přišel, ale nepodařilo se mi srdíčko najít. Neplasim se, protože vím, že se mimi může schovavat, navíc jdu na kontrolu ve čtvrtek. Spis by mě zajímalo, ve kterých místech se dá v 15tt nejlépe najít ![]()
@Jafija Ještě týden musíte vydržet
Příští týden to budeme oznamovat rodičům plus to budu ofiko oznamovat v práci, takže pak už mi to bude jedno a je mi jasné, že to bude v tu chvíli vědět půlka města ![]()
O Angelsounds taky přemýšlím
Podle toho, jak mi lovili prcka na screeningu a byl hodně dole, tak bych teď zkoušela taky spíš dolní část bříška. Ale třeba jenom plácám nesmysly.
Spíš si říkám, zda jsem blázen, když si myslím, že už prtě asi občas cítím
Většinou večer, když si jdu lehnout, tak občas cítím takové divné „škrabkání“ nebo jak to říct. Ne pokaždé a jen na chvilku, ale je to takové zvláštní a nevím, kde se to bere. Střeva to 100% nejsou, to poznám ![]()
Tulipanku, to vydržím. Já malou měla zase schovanou vždy na prave straně.
Jinak ty pohyby možné jsou. Obzvlášť pokud čekáš druhé a další. Já teď večer měla taky pocit, že jsem cítila, jak se mi malá zamlela těsně pod pupikem. U kluků jsem pohyby cítila 18tt a 16tt, pak 10 let pauza a s malou taky asi 18tt. A dnes začínám 15tt a možná že už to bylo ono. ![]()
@Jafija a tulipánku, já angelsounds mám ještě po synovi- cca 6 let zpátky. Začala jsem poslouchat cca od 12 týdne, teď jsem 15tt a chce to chvilku a vždycky najdu. Nehledám každý den, jen cca 1× za týden, pro radost.
A vždycky najdu hodně nízko (je to asi blbý takhle napsat, ale cca pár cm nad ochlupením
), většinou vlevo, ale to je asi individuál. Někdy je slyšet hodně tlumeně, jak je zavrtané, ale někdy je to jako koník doslova. ![]()
A jinak mám taky pocit, že už sem tam v bříšku něco cítím- hlavně když si lehnu na levý bok.
Mně teď děsí, jak mi narost pupík. Připadám si jako mrož, ale tak třeba je to tím, že už je to počtvrté…
@Petua13 jeee super, aspoň vím, kde hledat.
Zkusila jsem i včera a asi jsem na 2 vteřiny zachytila. Teď to nechám, ve čtvrtek mám kontrolu, tak ať se zbytečně nestresuju, že není něco v pořádku. Přeci jen můj věk a v červnu ZT, strach mám pořád veliký. Jinak to bude moje taky čtvrté dítko a musím kouknout na fotky, tda mám teď větší bříško než s malou před necelými 2,5 roky nebo ne. Zatím mi přijde, ze mi moc neroste a to mě taky trošku znervoznuje, ačkoliv vím z vlastní zkušenosti, že klidně do konce 4.mesice nemusí být vidět vůbec nic. ![]()
@Jafija já mám teda první miminko, ale břicho mám stále úplně ploché 🤔 😄 jsem větší vychrtlina, než kdy dřív 😂
@Chelsea92 jj, je to hodně individuální. Znama asi 40 čeká prvni, svagrova 30let čeká taky prvni, obe mají přibližně stejný termín( rozdíl týden)a svagrova je jak koule. Z hubené prsate holky je oplacanej meloun (narostla uplne vsude, ne jen brisko) a ta známá má úplně minipidibrisko, takže vypadá, jak když se hodně najedla.
Holky, když už to tu řešíte, tak já teď o víkendu takové pichani na levé straně, jako mazec.Jak kdyby si tam budovalo mezonet či co 🙃a pak vleze vzdy boule, takže poznám, kde je.Mate některá také to pichani v podbrisku? Vzdy to pak musím rozdychat🤷♀️Taky jsem o Angelsound premyslela, ale nechci zase rejdit každý den🙉
Ahojky, co se týče angelsoundu, tak ja ho mam tez a poslouchame 1× max 2× za týden.. Jinak píchání nebo obcas bolest v podbřišku nam snad kazdy den i pres to, ze beru magnezko.. Zítra me ceka plodovka a ja mam takovy strach ![]()