Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@nickmonik Budeme mít holčičku
Na screeningu říkali, že téměř najisto. Hodně jste tu psaly, že jsou samí kluci, v našem okolí zas máme teď samé holčičky ![]()
Krasny den, my screening minuly tyden a vse v poradku (uff!). Zavidim, ze vam miminka ukazi pohlavi. Nase ma nohu pres nohu, nebo nohy u sebe
takze zatim nevime. S dcerou se to zdalo nejdriv na kluka a az na druhym screeningu se odhalila
tak jsem zvedava, jestli se to druhy taky ukaze.
Dotaz pro prazsky - je tu jiz nekdo, kdo rodil v Motole? Budeme se stehovat na Prahu zapad a bude nejbliz. Tak mi zajimaji zkusenosti. Dekuji a at je vse v poradku ![]()
@Katpil Vam řekly že to bude u prvniho kluk a pak se ukazalo že holčička? Tak to je dobre
to jsem jeste neslysela většinou opak že je to holčička a nakonec s toho byl chlapeček.
@nickmonik ano ano, clovek se tesil na kluka a pak princezna
ted doufam v holku, ale ve snech sama klucici jmena, tak nevim
nechci kupovat novy hadry
![]()
@Katpil Ja už take nakoupene všechny veci na chlapečka to by me nastvalo
i když jsme si praly cela rodina vice holčičku. Ale už jsme se preorientovaly na toho chlapečka. Ale doktorka tam viděla mezi nožičkama chlapečka tak asi to tak bude ![]()
Já dneska kontrola. Už znovu hladovění a krev na cukrovku (to mi volala sestřička v pátek, že bude) tak jsem zvědavá jak to dopadne. Ale tak cukrovka není nic extra hroznyho kdyby tam byla.
Jinak vše ok. Dneska to byl fofr. Příští kontrola za tři týdny a pak prý už převedení přímo do nemocnice k šéfce pana doktora na rizikáč (to prý platí pro každá dvojčata).
Teď jsem zvědavá na středeční opakování screeningu.
Ahoj holky.. Mohu se k vam přidat? Termín porodu podle ms mám 9.4.2022,jinak jsem těhotná po třetí a modlím se, at si tentokrát miminko odnesu domu zdravé a živé
jsem po 2IVF a 2KET.. První screening v pořádku a 1.11 me ceka odběr plodové vody, to budu 18tt..všem přeji mnoho štěstí a zdravá miminka ![]()
Ahojky všem! Jestli neva, ráda bych se k vám přidala.
Termín máme 24.4 a pohlaví zatím nevíme. Ale už se moc moc těším, až to zjistím a vám všem co už víte tiše závidím. V dobrém…
Screening už máme taky za sebou a prý vše v pořádku. ![]()
@Katpil Já rodila v Motole už 2× a už jsem registrovaná i tentokrát.
Ta jistota všech oddělení (v případě trablí) v jednom “baráku” mě vždycky uklidňovala… Za mě vše v naprostém pořádku, porodní asistentky na jedničku, krásně vybavené porodní pokoje… No a že občas člověk narazil na nepříjemnou sestru, to je holt asi riziko všude. ![]()
Holky, my se v sobotu brali, takže minulý týden celkem dost starostí, aby vše klaplo atd. Ale počasí nám nakonec přálo, vše vyšlo hezky. Že svatby jsem jela s malou v půl 9 a usnula jsem jak mimino, to samé včera. Teprve dnes dopoledne jsme měli s manželem (to je tak hezké to napsat
) čas, abychom si v klidu přečetli všechna přání.
Jinak jsme dnes v polovině 14tt a snad už mě začnou pomalu opouštět nevolnosti.
Zítra vezmeme moji mamku na operaci do Hořovic, tak jsem se rozhodla, že se podíváme v Jinocanech do Malviku na kočárky. Mám pár tipů, ale chci si je prohlédnout naživo.
@Jafija Gratulu že se svadba vyvedla
@Anoanonym1 @Petua13 Zdravím dámy.
@Jafija Jeeee, tak to obrovská gratulace!
A ať je brzy líp! Mě nevolnosti přešly na konci 13tt, tak i u tebe určitě brzy poleví! @Ruxas ![]()
@Petua13 to doufám. Už jsem tady psala, ze žádné těhotenství mi nebylo takhle špatně. Tak doufam, ze to bude odezní ať. Prostí týden mám kontrolu, to už bude mít moje dr výsledky z NIPT test, takže můžu s klidným svědomím odmítnout odběr na triple test a říct ji, že mi ještě nedala průkazku
![]()
@Jafija No mně právě taky ne!
Tedy u syna mi bylo zle, ale to se s tímhle nedá vůbec srovnat!
No já dneska zase tak nějak odmítla NIPT protože mi screening vyšel negativně a pan doktor mi nabídl pro můj klid duše (protože už jsem prý jiná “věková kategorie”
) NIPT za 12000,–
To už mi přišlo trochu moc a klidná jsem takže
Ty ještě nemáš průkazku? Ježíš ti s tím nadělají!
Určitě už příští týden bude.
Ono se to nezdá, ale ať už jsme jakkoli “staré”, po průkazce myslím toužíme všechny. ![]()
@Petua13 hlavně jde o to, že kdyby se nedej bože něco stalo a člověk nemohl komunikovat, tak průkazku máš u sebe.
Já si nechala udělat ten NiPT, co hradí pojišťovna. Doporučila mi ho na screeningu, jen kvůli věku, riziko mi vyšlo 1:1000.
@Jafija To je pravda.
No mně právě vyšel negativně, tak by ho prý pojišťovna neproplatila…
Ale pokud by byla možnost, taky bych do toho šla- je mi 39.
A výsledky budou tedy kdy?