TP duben 2022 ❤

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4384
6.10.21 22:10

@MájuleM určitě to bude v pořádku a příště už to bude vše na 1. Je dobře, že tě přítel podrží. To víš, ten strach a ta špatná vzpomínka na to, co se stalo, to ti nikdo z hlavy nevymaze. Ale věř, že to bude bolet méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
6.10.21 22:12

@Jafija v to doufám 🙏 😏 a děkuji 🙂

Holky a Všem moc přeji pohodové, klidné a hlavně zdravé těhotenství a miminko 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4384
7.10.21 12:12

Hlásíme se po kontrole. Vše v pořádku, mimi krasne roste, podle UTZ jsme o 5 dní napřed, takže 11+4. Vzali mi 4 ampule krve na genetiku. S reening mám 29.10., tam jsem volala, zda to stíhám v pohodě, tak prý ano. K moji dr za měsíc a to dostanu konečně i průkazku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.21 12:25

@Jafija To je zvláštní, jak všude dávají průkazku v jinou dobu. Dostala jsem ji v 9tt a jsem ráda - chtěli ji na pohotovosti, na screeningu i při registraci v porodnici ve 14tt. Ke kontrole gratuluju! Na genetiku byly max dvě ampule, ostatní byly běžné odběry v 11tt..

• Citovat
  • Upravit
4384
7.10.21 12:47
@Anonymní píše:
@Jafija To je zvláštní, jak všude dávají průkazku v jinou dobu. Dostala jsem ji v 9tt a jsem ráda - chtěli ji na pohotovosti, na screeningu i při registraci v porodnici ve 14tt. Ke kontrole gratuluju! Na genetiku byly max dvě ampule, ostatní byly běžné odběry v 11tt..

Já ale nebyla nalačno. Jj, dávají ji jinak. Na screening ji nemusím mít, protože tam budou mít výsledky krve. Asi to i ví, protože sestra říkala, že když nebudu mít ještě průkazku, že stačí kartička pojišťovny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1480
7.10.21 14:39

Cauky, taky se hlasime po screeningu, vše ok :-)
Nějak jsem se zapomněla zeptat, co čekáme :mrgreen: takže pořád překvápko, ale vše ok.
Jen to prý zase není žádný drobeček a už teď je o 1.5 týdne větší, takže se mi TP přesunul na konec března :mrgreen:

Posílám foto našeho dinosaura :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
7.10.21 14:43

@Chris12
Slušnej macek. :mrgreen:
No já mám taky vždycky podle UTZ o něco starší než podle poslední MS. Jsem zvědavá. Uvidím příští úterý. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
7.10.21 16:02

1. screening

Včera jsem byla konečně na kontrole a mám takové smíšené pocity, ale převažují ty dobré zprávy - krev genetika velmi dobré, krevní obraz i štítná žláza a cukr výborný, protilátky v pořádku. Podle UZ vše roste jak má být. Odhadoval pohlaví spíše modrým směrem, tak uvidíme. Ale moc se mu nelíbil průtok na jedné cévě dělohy, takže mi riziko preeklampsie malinko stouplo po 34.tt, takže mám anopyrin. Ale ten mi nevadí - on neškodí matce a ni miminku - i na nějakém kongresu říkal gynekolog, že se rozjela diskuze, proč se nakonec nedává radši všem těhotným, když má takový příznivý efekt na prevenci preeklampsie, ale ne každý chce brát prášky, takže je to možnost volby a doporučení doktora. A fotku nemám, jelikož se tam ten malý tak mrcasil, že to nestálo za tisk :cert:
Další kontrola za měsíc, t. j. 2.11. i s kontrolní močí, ale krev už se asi brát nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
8.10.21 19:25

Ahoj holky, doufám, že se máte líp než já! Já jsem ulehla s šílenou angínou, dostala jsem penicilín a mám hrozný strach o mimi🥺 sice penicilín prý vůbec plodu neškodí, ale já se cítím tak hrozně, že se prostě bojím.. a teď už tuplem nedokážu jíst, achjooo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4384
8.10.21 23:20

@AdeAda určitě to bude po tom Anopyrinu lepsi. Já mám další kontrolu u mojí dr 4.11., taky ponesu moč a budou mi brát krev na další genetiku, což teda bude zase triple test, který mi to všechno pos.re kvůli věku :cert: mezitím mám ale screening tak se asi rovnou domluvím, ať mi vezmou krev na ten NIPT test, abych měla opravdu klid i po tom dalším odběru krve.

@Chelsea92 jej, to je nepříjemné. Držím palce, ať je co nejdřív lépe.

Já měla dnes s kamarádkami rozlučku se svobodou, vzala jsem je na večeři a byl to úplně super večer. Tatínek poprvé beze mne ukládal malou a zvladli to na 1 (ještě kojim).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
11.10.21 21:56

Tak vidím, ze to má asi každý doktor jinak. Já když byla v pátek na krvi, tak před ni musel být utz. Prave jak tady píšete - ať je mimco správně velké. A teprve pak mi brala sestřička těch 5 ampulí. A měla jsem dojít na lacno. A ideálně na lacno na screening. Mimco je prý lépe vidět.
Ale vypadá to, ze asi je to jak dle uvážení lékaře.
A všem co musíte ležet držím palce ať to zvládáte co nejlépe. A hlavně ať to brzy přejde a mimca krásně prosperující ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
11.10.21 22:11

@Belsendre určitě má. Mě brali krev na screening dva týdny zpět, jen jednu ampuli a nemusela jsem být na lacno. Před tím teda dělal utz aby věděl jak je embrio velké. Dnes jsem byla na velkém ultrazvuku a všechno je naprosto v pořádku :potlesk: ba příští odběry už musím být na lacno, ty budou za dva týdny cca.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.21 10:05

@MájuleM Moc mě mrzí, co se stalo a posílám obejmutí na dálku :hug:
Jak Ti vlastně dopadla kontrola? Všechno v pořádku?
A na všechny pocity - ať už smutek, hroucení, vztek apod. máš naprosté právo, tak ven s nimi a hlavně to v sobě nedusit. Myslím si, že čím víc to člověk ze sebe dostane, tím dřív se mu uleví. A pokud partner v tuto chvíli dokáže podržet, tak to je to nejcennější, co můžeš mít :srdce: Neboj, duhové miminko na Tebe čeká a třeba to bude dřív, než si myslíš :* :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.21 10:23

@Chelsea92 Hlavně hodně odpočívej a mysli spíš na to, že je lepší týden s antibiotiky, než aby se z toho vyklubalo něco horšího. :hug: A k jídlu holt tekutou stravu. Neboj, to bude dobrý :hug:
Já teď válčila týden s „rýmičkou“, na to žádná antibiotika nedostaneš, a měla jsem jediný cíl - hlavně nemít teplotu. Což se nakonec povedlo, ale taky ve mně byla malá dušička, aby mimi bylo v pořádku. Antigenní test naštěstí negativní, navíc covid jsem měla, tak mi to ani jako covid nepřišlo, jen mi ta „rýmička“ sestřelila pořádně.
Tobě už je aspoň o fous líp? :hug:

Holky, musíme na sebe dávat pozor, lítá to teď všude. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.21 10:41

Jinak tedy je to fakt vtipné koukat, jak to každý doktor má jinak. :think:

Můj uplynulý měsíc:
16.9. UTZ v 8tt u doktora a poslal mi na krev.
21.9. Jsem si ráno zašla na krev, cukr mi vyšel těsně pod hranicí, takže „velké nadšení“ :roll: Už se „těším“ na zátěžový test. Původně jsem ho měla v plánu ignorovat, takhle si to nelajznu. Toxoplazmóza negativní, takže taky „nadšení“, protože máme nečekaně dva nové obyvatele bytu - kočky :oops:
6.10. Kontrola u doktora tentokrát už přes břicho (dle MS 10+6tt, dle UTZ je o 5 dní větší), dostala jsem průkazku a doporučení na screening.
14.10. Na screening mi objednali už teď (12+0tt), většinou čtu, jak tam chodí holky až v 13tt a krev mi budou brát až tam. Nalačno být nemusím. Jediné, za co jsem ráda, že bude moct se mnou být i partner a konečně uvidí prcka naživo, ne jen z fotky. A taky jsem zvědavá, jak bude reagovat, až uslyší :srdce:, mě to vždycky hrozně dojme.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky