Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ruxas ne to byla moje glosa v návaznosti na úpravy rodicaku (jak ty budeš vyřizovat to, že se prohodit s přítelem
).
@Jafija Aha, já už byla takhle při pátečním odpoledni poněkud nechápavá. ![]()
Takové menší konverzační téma ať se nebavíme jenom o vyšetřeních apod.
Co vám zatím těhotenství vzalo a dalo (kromě těhotenství samotného) a nečekali jste to?
Třeba já nečekala že nebudu moct už několik týdnů vařit nic složitějšího než tři ingredience (protože ty nechutě jsou neodhadnutelné a rozsáhlé). A že nebudu moct malovat, protože mi akryl hrozně smrdí. ![]()
A dostala jsem tak nějak nečekaný lenivý čas, kdy nemám chuť nic dělat. Protože mám najednou méně energie. A tak pomalu stahuju letité resty ve své knihovně a v seriálech. Tuhle frekvenci jsem měla naposledy na škole. ![]()
@Ruxas já jsem nečekala, že mě to úplně vyřadí z běžného života, připadám si jako zombie.. všechno mi šíleně smrdí, nemůžu vařit, vadí mi, i když vaří přítel.. smrdí mi ale i zelenina, pečivo.. nemůžu dávat kočkám konzervu.. když jdu po ulici, tak si ucpávám nos, protože venku smrdí taky úplně všechno.. hrozně mě bolí břicho, jak ho mám namožené z toho neustálého zvedání žaludku..a do toho se mi začala šíleně motat hlava.. moje kamarádky měly úplně bezproblémové těhotenství, proto mě to dost nemile překvapilo 😄 takže se jen modlím, aby vše zmizelo s koncem prvního trimestru, jinak se asi zblázním 😱 😄
@Chelsea92 OÚ, tak to jsi chudinka. Soucítím. Zatím všechny moudré knihy a stařešiny tvrdí, že to není navždy. Vydrž. ![]()
@Ruxas mě zaskočilo to, jak je mi špatně. Jako není to žádné velké drama, nezvracim, ale takový žaludek jak na vodě celý den to není úplně ideální, kor s prckem 21 měsíců. Takhle špatně mi ani jedno těhotenství nebylo, tak doufám, že je to známka toho, že je vše v pořádku.
@Ruxas Mně zatím těhotenství bere hodně energie, v práci i doma dělám v podstatě jen to nejnutnější, a mnohdy i tak mám co dělat, abych nějak fungovala. Já si to hrozně přála konečně otěhotnět a s tím vším přáním a těšením jsem tak nějak nepočítala s tím, jak to bude náročné. Ale už se to rapidně zlepšilo, nevolnosti ustupují, když je mi špatně, stačí se najíst a hned je líp
Tak jsem za to ráda ![]()
No a z té druhé stránky, zase oceňuju, že mi to dalo trochu nuceně čas na sebe, jen tak odpočívat, číst si, hodně spát
Prostě víc se o sebe starat, když už se kromě sebe starám i o to maličký
A taky jsem dojatá z toho, jak moc to se mnou prožívají nejbližší, hlavně rodina, nečekala jsem, že to bude až tak intenzivní a je to hrozně krásný ![]()
@Ruxas to je zajímavé tema. Vím ze u prvního mi nebylo po chuti, ze opustim práci a budu závislá na manželovi. Tak jsem si setrila abych si na ty svy hadříky vydělala dopředu 😀 a to nemám žádného skrblika.. další co se děje s tělem.. tělo je zavodneny a takový divny. Skoro černý a najednou velký bradavky
no aspoň ty prsa při kojení pekny ale potom?
Konec kojení jsem obrecela před zrcadlem
a dokud žena kojí tak je pořad připoutana k decku ze i zajít na kosmetiku je problém
pamatuju si jak jsem po sestinedeli šla sama nakoupit, to bylo vzruso
ale jinak je to všechno krasny, kojení je zázrak ![]()
@Pařížanka1 No, touhu po zajištění mám asi hormonálně od chvíle těhotenství.
Ono taky když se kouknu na ten pakatel kterýmu říkají rodičovský příspěvek. Ale přijde mi to opravdu jako hlas hormonů, protože normálně taková nejsem. ![]()
Kosmetiky a hadříky mě moc neberou. Já utrácím „kapesné“ za knihy, elektro, hry a výlety. Mě stačí když nejsem nahá a jsem čistá a učesaná. Už dávno nemám potřebu vlastnit ani krém. A zatím pořád tajně doufám, že moje asociální já se nebude cítit dětmi omezeno. ![]()
Holky a kdy začíná růst bříško? Nebo už nějaký máte? Já jsem hodně hubená a zatím teda vůbec nic, ani prsa, na který se těším celý život 😂
@Chelsea92 Mě se zatím zmenšuje
Přítel tvrdí že vypadám jinak. Já mám pocit že je podbřišek tvrdší a když ležím na boku musím si ho podkládat, že mi vadí jak to táhne do strany.
Prsa doufám neporostou, protože bych si na ně musela sehnat nosiče. ![]()
@Chelsea92 s tím bříškem je to hodně individuální. U prvního jsem měla bříško už na konci 3.mesice, u druhého vylezlo až na konci 5.mesice, pak po 10 letech s malou rostlo tak nějak od 2.mesice a teď jsem 3.mesic a trošku už vidět je (a jelikož nechci, aby to lidi zatím věděli, tak nosím věci, ve kterých to není poznat).
@Chelsea92 já asi skončím se stejným kopačákem jako u první
jsem v 15.tydnu ![]()
Na ten totálně zadělaný pracovní ntb ani nekoukejte
![]()
Holky já dnes běžela na gyndu, začala jsem špinit. Mimino je Ok a roste jak má, ale musím mít klidový režim. A bez sexu až do odvolání 🤦🏻♀️ Chudák syn, bude si muset vystačit sám když mám mít nohy hore. Aspoň ze se vyřadí ve školce.