Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Chelsea92 U mně už to na prsou trochu poznat jde, ale bříško zatím nic, jako chvilkama mi přijde, že malinko jo, ale to je asi spíš, že si to vsugerovávám
Celkově mám pořád váhu o pár kilo dole než před otěhotněním…
Jo a ještě jedna věc mě překvapila. Nikdy jsem v těhotenství netrpela na nějaké extra chutě. Ale to, co predvadim teď 🤦♀️ jako dnes asi největší prasarna - je mi blbě, nevím, co bych snědla, tak zkusím kyselé okurky a vzápětí si dám koblihu…to jsem nikdy nedělala. Tak jsem zvědavá, co v tom břiše mám za mlsounka ![]()
Dobré ráno, děvčátka, tak jsem byla na kontrole a miminko už vypadá jak miminko! 😄 😍 Brali mi to nelidské množství krve a sestřička byla úžasná, tak jsem to zvládla bez omdlení! 😂 Takové malé osobní vítězství 😂 jen jsem doufala, že uslyším srdíčko, ale to prý až na screeningu, tak ještě musím vydržet 😊 tak krásný den všem ❤️️
Mě čeká kontrola zítra. Měla bych být 10+6tt, ale nevolnosti už druhý týden žádné, břicho splasklo, prsa taky povolila a navíc začínám jíst normálně, nepotřebuji každé 2h do sebe něco cpát.
Včera, když jsem zakašlala, tak mi sice dole hnusně píchlo, ale jinak nic. Cítím se absolutně netěhotně
Asi mě doktor nerad uvidí v ordinaci, když mám rýmu, ale mně je to jedno, nechci čekat další týden…
Já dneska taky po kontrole a krvi. Praskla mi žíla, takže budu mít krásnou modřinu a paní v laborce to tam přelejvala aby mi nemusela píchat další. Venku teda mi asi klesl tlak, přítel mi běžel pro pití a pak mě vedl do auta jak nemocnou ![]()
Dneska to vypadalo na 10+1, prckové krásně stejný. Jedno klidný a srdíčko vidět, druhý divočák se hrozně mrskalo
(asi po tátovi)
Na screening objednaná na 20.10.
Tak se přidávám, taky mám za sebou odběry a první poradnu. Ty odběry mi teda daly.. ani z jedné žily v předloktí netekla krev, nakonec se to tedy podařilo vzít z silnější žíly u zápěstí.. no
Za to utrpení jsem si pak musela jít koupit zákusek ![]()
Jinak ale všechno vypadá dobře, miminko bylo krásně vidět, hodně tam sebou vrtělo, paní doktorka už mi dokonce dala tip, že to zatím vypadá na holčičku, tak uvidíme:) Já budu šťastná za oboje, manžel by chtěl spíš kluka
Jsem zvědavá:) No a 22. mě čeká screening. Taky máte po těch kontrolách nejskvělejší náladu? To čekání je vždycky nekonečné, ale když ho pak zase vidím a vidím, že je v nejlepším pořádku, je to ten nejhezčí pocit.
To já už mám 1.screening za sebou. Všechny výsledky dopadly dobře, ani mi neduporucuji odběr plodovky. Stejně přemýšlíme o odběru krve neinvazivne, pro jistotu. Mimčo se pěkně ukázalo, slyšeli jsme srdíčko. A nejspíš to bude holka.
Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala. V po jsem byla na kontrole a mimi v pořádku.
Těhotenství je po IVF. Je tu taky některá takto nebo všechny přirozeně?
Začátek byl trochu krušný, dávali mi jedno embryo a na první kontrole plody dva
…to se ale změnilo (syndromem mizejícího dvojčete) a teď už je tam jen jeden mimísek.
Screening 19/10. Všem přeji, ať je vše v pořádku ![]()
@Michaelavavra Ahoj, chystali jsme se na nějakou pomoc, ale už na první konzultaci jsem byla těhotná, takže paráda.
Tobě taky držím palce.
@Jafija píše:
@MájuleM achh, to mě moc mrzi. Přeji ti, aby ses po revizi brzy zotavila, naskočila hezky MS a můžete se zase snažit. Většinou bývá „pohnojeno“, tak se brzy zadari![]()
![]()
(tady je i skupinka otěhotnění po revizi)
Mohla bych poprosit o zkopírování té diskuze, nějak to tu nemohu najít.. ![]()
Děkuji 🙂
@MájuleM není vůbec zač, doufám, že po tělesné stránce se už cítíš mnohem lépe a po duševní se to taky lepší ![]()
@Jafija asi bych to mohla sloučit jako “v rámci možností” snažím se myslet pozitivně a hlavně myslet na to že teď už to výjde a bude jak má 🙏
Každopádně občas stejně přijde chvilka kdy je mi do breku 😏
Měla jsem chvilku kdy sem se trochu hroutila protože jsem teď bez práce a vlastně i bez mimča ale dali jsme s přítelem hlavy dohromady a vymysleli co dál, obrovská opora od něj 🙏
Fyzicky to celkem ujde až na to že mě zas předevčírem chytla bolest zad 🤔
Zítra jdu na první kontrolu po tom všem a vůbec nevím co mě čeká takže uvidíme.. 🤷♀️
Každopádně děkuji za podporu 🙂