Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@MájuleM to je dobře. Jen odpočívají. Já první 2 v pohodě. Pak po 10 letech jsem byla od začátku na rizikovem a zavadela jsem utrogestan asi měsíc. A teď jsem taky riziková (přeci jen mám nějaký věk a jsem po ZT). Naordinuj si nějakou hezkou knížku a filmy. Já v předchozím tehu přečetla snad 20 knížek a viděla nespočet filmu ![]()
@Gabrielakaramel píše:
Tak to jsem ráda, že jste mě z vlastních zkušeností uklidnily.Právě, že jsem se dočetla i hrozný extrémy tak jsem z toho taková nesvá. Už jsme i 18. října objednaný na gennet tak doufám, že se vše srovná. Zrovna nám vyšlo mimčo na hned a ještě se má narodit stejně jako první syn, tak máme takovou šťastnou náhodu
Všechny kontroly se nám od minulyho těhotenství liší jen o den nebo dva
Ahoj, vítám Tě
Neboj, všechno bude dobré. A ohledně těch extrémů Ti řeknu to samé, co mi říká kamarádka: „Hlavně negoogli!“ ![]()
Chápu, že člověku to nedá, sama taky občas koukám a hledám, ale snažím se si spíš odnášet ty pozitivní věci a zbytečně se nestrašit.
Máme být hezky v klidu a užívat si toto období. Tedy co nám nevolnosti a únava dovolí ![]()
@MájuleM píše:
Tak sem tam byla a naštěstí opravdu vše vporadku prďolce tluče ❤️️ Alw furt sem taková špatná, dostala sem progesteron na zavádění a mám klidový režim 🤔
Tak snad vše přejde atašé bude všechno jak má být, to sem u prvního neměla takže nic takového neznám 😏
Neboj se, to se všechno srovná
Dej si nohy nahoru a snaž se odpočívat.
Malé zašpinění ještě nemusí nic znamenat. Člověk si ho způsobí třeba i jen špatným pohybem. Já se na začátku zvedla přes břicho a pak měla takové křeče a celý druhý den jsem špinila, že jsem si myslela, že se opravdu neudrželo. A to progesteron zavádím už od začátku.
Já jsem teď spíš nervózní z toho, že mi na můj vkus poměrně rychle ustoupily nevolnosti. Přes víkend jsem měla od nich najednou klid. Je to tím, že jsem si konečně odpočinula, nebo to souvisí s tím, že se mi hcg už ustálilo, nebo se tam dole děje něco, o čem nevím a na kontrole za 2 týdny se dozvím, že se mimi přestalo vyvíjet (i takové příběhy z okolí znám)… Je toho tolik, co se honí člověku hlavou a na druhou stranu se snaží si to špatné zkrátka nepřipouštět, jinak by se z toho zbláznil.
Ahoj holky, po delší době se hlásím.. je vám taky pořád tak zle? Já už musela jít i na neschopenku, vůbec jsem to v práci nedávala.. doma jsem taky úplně nepoužitelná, celý dny jen polehávám a mám všechny možný odstíny zelené 🤢 jídlo katastrofa, dostanu do sebe něco, jen když si zacpu nos.. když se totiž nenajim, je mi ještě tisíckrát hůř.. jsem 9+3, tak doufám, že to opravdu přejde po 13tt, jak všichni slibují 🙏
@Chelsea92 Ahoj, ano! Je mi hůř než bylo… myslela jsem asi tři dny minulý týden, že nevolnosti ustávají, ale bohužel.
Od víkendu je mi šíleně, mám kocovinu jako blázen
, naštěstí nezvracím, ale celé dny prospím. Pracuji na zkrácený úvazek a naštěstí nic náročného. V práci to nějak odsedím a pak jdu domů spát, najím se a zase spím, pořád dokola. Je toho doma tolik potřeba udělat, ale jsem taky nepoužitelná.
S jídlem to je katastrofa, už přes měsíc jím jen rohlíky a toastový chléb, k snídani, obědu, večeři, svačinám. Musím jíst po hodinách-dvou, jinak je mi přesně jak píšeš ještě hůř
. No jestli to takhle půjde dál budu jako koule.
Taky odpočítávám do 13tt a doufám, že to přejde!!!
Často se z návalů nevolnosti potím a mývám zimnici… takže sprcha 3× denně je klasika… No opravdu bych to nenazvala nejkrásnějším obdobím v životě ženy jak někde uvádí
. Jinak jsem 11tt…
@mdragon přesně, nejkrásnější období v životě ženy 😂 😂 😂 hůř mi ještě nikdy nebylo 😂 já v práci nemohla existovat, v roušce se mi dělalo ještě hůř… Já furt lítám na záchod, protože se mi zvedá žaludek, ale nezvracim.. mám z toho úplně namožené břicho.. smrdí mi věškerá zelenina ukrutně.. když dávám morčeti ledový salát, tak trpím nejvíc 😂
Já jím nejvíc sladký, který jsem předtím vůbec nejedla, takže taky asi budu pěkná, ale mám teď 50 kg, tak snad vorvaň ze mě nebude 😂
@Chelsea92 @mdragon a anonymní tulipan nevolnosti mi taky trochu ustoupily, ale hlad mám. Každé 2 hodiny musím něco sníst a opravdu mi nestačí pár kuliček hroznového vína. Minule tehu jsem přibrala 21 kg. Šlo to dolů pomalu, ale je pravda, že jsem kompletní na cvičení, takže hlavně prochazk,. Teď jsem na sebe zvědavá taky. S koukala jsem přibrala cca 17 kg, s malou těch 21 a to jsem myslela, že už mi břicho praskne a chudinka s3 mi tam nemohla vejít. Narodila se 37+4 s váhou skoro 3900g
. Můj dr mi to říkal od 28tt, že bude veliká a ať počítám v termínu 4kg+.
Teď teda doufám, že bude miminko drobnější 🙏 🙏 🙏
@Chelsea92 Já mám fakt originál kocovinu, ale po nějaký minimálně dvoudenní nonstop party!
Uplně přesně, že letím na záchod, ale nic… ![]()
No tak roušky? To vůbec nedávám, ty prostě občas normálně stáhnu pod nos, jinak mám pocit, že se nemůžu nadechnout. Ještě že tu v práci mít nemusím. ![]()
@Jafija Ty bláho, to je mazec 4kg mímo…
![]()
@mdragon chodím do obchodu bez roušky, neb bych chcipla. Mám obchod, kde to nikomu nevadí. No, byla velká, ale porod rychlý - ve 23:00 příchod na sál a v 0:40 byla venku. A to jsem ještě večer ve 3/4 na 10 říkala chlapovi, že to budou zase jen poslicky…2 dny předtím na kontrole u dr CS sotva 2. Měla jsem to tak i u druhého porodu. Den předem nic nenasvedcovalo tomu, že se něco chysta (CS 2) a do 24 hodin porod. A taky rychle.
@mdragon a každý porod byl úplně jiný. První mi praskla voda, druhý jsem měla nastoupit na vyvolání kvůli otokum a ráno jsem vstala s kontrakce rovnou po 5 minutach, malá nepravidelně kontrakce a otevřená na 5cm, tak jsem zvědavá, co mě čeká tentokrát.
@Jafija Já v prvním těch 13kg, ale taky, holka mě na gram přesně 4kg
Strašný cvalík a hrozný dlouhán ![]()
@Jafija píše:
@MájuleM to je dobře. Jen odpočívají. Já první 2 v pohodě. Pak po 10 letech jsem byla od začátku na rizikovem a zavadela jsem utrogestan asi měsíc. A teď jsem taky riziková (přeci jen mám nějaký věk a jsem po ZT). Naordinuj si nějakou hezkou knížku a filmy. Já v předchozím tehu přečetla snad 20 knížek a viděla nespočet filmu
No jako popravdě jsem ještě teď furt taková mimo protože sem měla hrozně divný pocit a když mi Dr dělala ultrazvuk tak se prďola moc nejhebal, byl v odpočinku a nastalo ticho a pak když řekla jo ❤️️ Krásně tluče tak sem si teprve nějak oddechla 🤷♀️
Ale i tak nás Řím přemýšlím 🤦♀️
Dokonce sem dostala koňskou dávku progesteronu což je 2-0-2 tak snad se to vše srovná a bude to oká příští týden jedeme na genetiku a nerada bych se tam dozvěděla nějakou špatnou zprávu 😏
Mám být alespoň 3 dny ale nejlíp týden úplně vklidu jen ležet a nic nedělat a zakázány sex ale to vše se dá přežít takže se musím snažit abych se do ničeho nwpouštěla 🤔
Stáhnu si takovej seroš co už jsem dlouho neviděla a budu tiše a vklidu pozorovat 😊
Každopádně dekuju za podporu 😊
@Anonymní píše:
Neboj se, to se všechno srovnáDej si nohy nahoru a snaž se odpočívat.
Malé zašpinění ještě nemusí nic znamenat. Člověk si ho způsobí třeba i jen špatným pohybem. Já se na začátku zvedla přes břicho a pak měla takové křeče a celý druhý den jsem špinila, že jsem si myslela, že se opravdu neudrželo. A to progesteron zavádím už od začátku.Já jsem teď spíš nervózní z toho, že mi na můj vkus poměrně rychle ustoupily nevolnosti. Přes víkend jsem měla od nich najednou klid. Je to tím, že jsem si konečně odpočinula, nebo to souvisí s tím, že se mi hcg už ustálilo, nebo se tam dole děje něco, o čem nevím a na kontrole za 2 týdny se dozvím, že se mimi přestalo vyvíjet (i takové příběhy z okolí znám)… Je toho tolik, co se honí člověku hlavou a na druhou stranu se snaží si to špatné zkrátka nepřipouštět, jinak by se z toho zbláznil.
Noo já vím že nemusí ale člověku to proste tak nějak nedá, já už ani spát nebmohla přemýšlel sem co se vlastně bude dít 😏
Sem trošku uklidněná po dnešku ale vyhráno to asi není..
Proste se budu muset válet a opravdu nic nedělat a pokusit se dát do nějaké takové té pohody a snad progesteron pomůže a bude už jen dobře 🤔
Jak říkám příští týden jedem na genetiku a nechtěla bych tam slyšet nějakou špatnou zprávu 🤔
Tak opravdu doufám aby vše bylo oká 🤦♀️ 🙂
S těma nevolnostma to mám trochu podobný ale mám hrozně pachuť k jídlu třeba 🤷♀️
A dneska jak sem přijela z gyndy tak sem si vzala vitaminy a ejhle za 5 minut sem zase zvracela a nevím proč 🤷♀️
Snad budeme všechno vporadku a v dubnu budeme mít krásná a spokojena a zdravá miminka 🙂
Děkuji za podporu 😊
@MájuleM ty vitaminy beres nalacno? Ja z nich taky zvracim, musim jedine s jidlem
@MájuleM Bude to v pohode, uvidis. Srdicko uz je hur videt, kdyz je prcek vetsi. 👍 Jestli Te po povzbudi, v 5tt jsem spinila a lehce krvacela, dostala jsem jen Cyclo 3 Fort. V 7tt dvakrat narazove velke krvaceni, mimco jsem obrecela, ale doktorka mi misto spatne zpravy ukazala srdicko. To me rozbrecelo jeste vic, uz jsem to vnitrne vzdala a ted jsem se o to vic bala, ze umre. Nasli mi hematom velky jako gestacni vacek, X krat vetsi nez embryo. Nasadili progesteron, mela jsem mit klidovy rezim, ale nelezet. Nechteli mi dat ani neschopenku, ale vydupala jsem si ji, mam dost psychicky narocnou a stresovou praci. Vic nez dva tydny jsem spinila, nervy v kyblu… Ale v 9tt spineni ustalo, doma jsem se uklidnila, v 10tt jsem se vratila do prace a dneska jsem ve 13tt. Verim, ze je vsechno v poradku, neb brisko roste a stale me nekde neco taha a tlaci. 😁