Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonymní fialová - zcela chápu, jak se cítíš. Kor, když se dlouho snažíte. My teda toto tehu neplánovali, takže nás to v květnu zaskočilo, ale nevadilo nám to. Musím říct, že jsem pak červnové ZT snášela asi hůř než SP ve 2019. Navíc jsem musela podstoupit revizi a za 14 dní znova, tak to mne celkem semlelo. Ale pak jsme hned jeli na dovolenou, takže jsem přišla na jiné myšlenky. Navíc už děti mám (malé budou 2 roky), takže vím, že po nevydarenem těhu je velká šance otěhotnět úspěšně. Moc držím palce, aby to u tebe dobre dopadlo. Nemohla jsi mít třeba ovulaci později?
Anonymní tulipán - tak to teda klobouk dolů do 22tt tajit. Pokud u nás bude vše v pořádku, tak to rekneme po screeningu.
Pracující aj předtím na stálém HO s volnou pracovní dobou. Tak doufám že to půjde až dokonce.
Ale energie nižší. Takže spíš vypouštím domácnost. A často spím.
Ahoj tak i já jsem na neschopence.. Dnes jsem 12+4tt. Nejdrive jsem byla doma od praktika protože mi nebylo dobře tak jsem byla tyden doma no a v to. Jsem zjistila ze jsem tehotna tak sem sla ny gyndu a tam si mě pouze prevzal.. Jelikož jsem mela takove bolesti zád ze jsem se nemohla ani postavit.. Pote se pridalo bolesti v podbrisku tak si me radej nechal doma…Sice mam vycházky mac 6hodin ale vubec mi to nevadi dopoledne jsem stejne nepoužitelná a odpoledne od 14-18staci nekdy jsem fakt rada ze nemusim nikam a jen prospim den.. Jinakje to první miminko a v patek nás čeká 1.screening holky tam asi jestě ješte nepoznaji co to bude ze?
Holky, jak se cítíte, koho čeká tento týden kontrola, kdo má před sebou screening???
Aktuálně jsem v půlce 9tt a musím říct, že už mi není celé dny spatne. Ano, musím dost často jist, ale dopoledne už je to většinou dobré. Akorát se musí trochu najíst i před spaním ![]()
@Jafija
Já jdu teda na kontrolu příští týden. Na nějaké odběry, mám přinést moč a kontrola, dostanu už průkazku. A týden na to půjdu na první screening. Dnes jsem teda 9+2TT. ![]()
Jinak mdloby už mě pomaličku opouští, snad to vymizí úplně. S tím jídlem to mám podobně, musím aspoň co dvě hodinky do sebe něco dostat jinak za sebe neručím.
![]()
@Jafija, mě čeká ve čtvrtek a už se těšíme s přítelem jak prcka oba uvidime ![]()
@Angry_birds u nás na screening objednávají až na konec 13tt, takže mě to čeká až ve druhé polovině října.
@nickmonik taky jedu k mé dr ve čtvrtek na 9:30. Na včera jsem měla sen, že miminko bylo úplně v pořádku, vše odpovídalo, tak věřím, že to tak bude. Přeci jen můj vyšší věk a předchozí ZT vyvolává obavy.
@Jafija Ahojte, já se hlásím po delší době
mě čeká tento čtvrtek kontrola, měla bych být 10+1tt a má přijít ráno na lačno kvůli odběrům a také by mi měli dát už průkazku. Doufám že bude vše v pořádku. Od 9 tt mi přestalo být nevolno a vrátila se mi chuť k jídlu
zůstala jen únava, občas bolest hlavy a sem tam mě píchne v podbříšku no ale snažím se myslet pozitivně ![]()
@Bilinečka U někoho to vidět bylo, ale třeba nám se dcerka ukázala až ve 20. týdnu ![]()
Já se taky hlásím, že začíná být o chlup lépe. Jen tento týden mám manžela celý týden pryč, malá je už do 12 hod ve školce, ale přišlo mi, že v noci jí trošku bublalo v nose, tak doufám, že jí nedoběhne nějaká rýma.
To vůbec nevím, jak bych to s ní a s prací zvládala celý den sama
![]()
Mě čeká teď v pátek KO u doktorky, mám přinést moč a potom 5/10 máme 1. screening ![]()
Ahoj, nemám ráda nedokončené příběhy, tak abyste věděli, jak to u nás dopadlo - plod se opravdu přestal vyvíjet. Měla bych být 10+2 a odpovídá 7+2, hCG od čtvrtka do dneška kleslo o 7000. Ultrazvukem potrvzené zamlklé těhotenství a čekání na revizi.
Všem ostatním moc přeji, aby jste měly úspěšné těhotenství, a aby termín porodu 2022 byl bezproblémový! Jste tu moc fajn!
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, nemám ráda nedokončené příběhy, tak abyste věděli, jak to u nás dopadlo - plod se opravdu přestal vyvíjet. Měla bych být 10+2 a odpovídá 7+2, hCG od čtvrtka do dneška kleslo o 7000. Ultrazvukem potrvzené zamlklé těhotenství a čekání na revizi.
Všem ostatním moc přeji, aby jste měly úspěšné těhotenství, a aby termín porodu 2022 byl bezproblémový! Jste tu moc fajn!![]()
To mne moc mrzi, prošla jsem si tím v červnu. Držím palce, ať máš vše rychle za sebou, ať se po revizi dostaví po 4 tydnech MS a můžete se zase snažit.
![]()
@Jafija píše:
To mne moc mrzi, prošla jsem si tím v červnu. Držím palce, ať máš vše rychle za sebou, ať se po revizi dostaví po 4 tydnech MS a můžete se zase snažit.![]()
![]()
Moc děkuju! Paní doktorka teda říkala, že se musí dodržet šestinedělí a pak určitě tři měsíce žádný snažení… ale přijde mi, že v tomto co doktor - to jiný názor
samozřejmě tak dlouho se nám čekat nechce ![]()
@Anonymní píše:Šestinedělí dodržet ano. Já během něj dostala MS a pak jsem hned otěhotněla. Pokud se na to budeš cítit fyzicky i psychicky, tak čekat asi nemusíte ani 3 měsíce. Někdo čeká 2 MS po revizi a pak to nechají na přírodě. Ono jako když tělo nebude připravené, tak se to stejně nechybí, i kdybys stala na hlavě.
Moc děkuju! Paní doktorka teda říkala, že se musí dodržet šestinedělí a pak určitě tři měsíce žádný snažení… ale přijde mi, že v tomto co doktor - to jiný názorsamozřejmě tak dlouho se nám čekat nechce
Holky taky to tak máte, že třeba jíte o něco malinko miň než před těhu?
Já když jsem zjistila že tam mám // tak sem přestala hned kouřit (iqos) a přibrala sem hned 2kg ale teď jsem 9+6tt a dnes sem se vážila a mám zas o kg míň 🤷♀️
A mám strach aby bylo vše vporadku..
A tím jídlem je to hrozny skoro nic mi nechutna a skoro vše me skoro až smrdí 🤦♀️
Maso nemůžu vůbec.. nejvíc ovoce a zeleninu, jogurty.. 🤷♀️