Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Chris12 tak to pak případně zkusím taky.
@Liberalissima klidně tady zůstaň.
@Lenora.lina nooo, tak to je teda gól. Ale jak píšeš, vždycky musí tu linii dvojčat v roce začít. Hlavně ať vše probíhá v pořádku ![]()
@Lenora.lina píše:
Holky, tak jsem po kontrole, ale!!! Jsem dost v pr…nasla jednovajecny dvojcata… Co s tim tyjo?! 🙈 🙈 🙈
Obe odpovidaji 7+4tt, ve ct kontrola v nemocnici…
Dobře tak jsem trochu pozadu, než sem vše dočetla už sem stihla napsat, nevadi 😂 🤷♀️ 🤷♀️
Každopádně gratulujiiii ❤️️
Týjo dvojčátka, to je skvělé ačkoliv bych asi nechtěla tak je to skvělé 😂 😊
Moc moc gratuluji a hlavně aby bylo všechno vpořádku 😊
@MájuleM to je na tom to nejvtipnejsi, nikdo te na to nepta 💁 🤦♀️ 😁 😁 😁 😁
Ja vzdycky totalne obdivovala zensky s dvojcatama, ze ty jediny ( plus teda nemocny a postizeny deti) maj pravo si stezovat na to jak nic nestihaj a jak je to tezky…
Ale jooo, dame to 💪🏽, uz jen proto, ze jinou moznost nemame 🙃
@Lenora.lina píše:
@MájuleM to je na tom to nejvtipnejsi, nikdo te na to nepta 💁 🤦♀️ 😁 😁 😁 😁
Ja vzdycky totalne obdivovala zensky s dvojcatama, ze ty jediny ( plus teda nemocny a postizeny deti) maj pravo si stezovat na to jak nic nestihaj a jak je to tezky…
Ale jooo, dame to 💪🏽, uz jen proto, ze jinou moznost nemame 🙃
Jooo to já vím 😂 😂 😂 🤷♀️
Já to taky obdivuji, takže ti budu držet palce 🙂
Joo to určitě dáš, to je jasné 🙂
Hlavně aby bylo všechno vpohodě 🙂
Holky ještě orientačně ikdyz vím že je na to ještě brzo ale zajímá mě to 🙂
Vícerodičky - je pravda, že jsou pohyby miminka cítit dřív jak u prvorodičky nebo je to mýtus či každý to má jinak? 🙂
Nebo jaké máte vy své zkušenosti? 🙂
Občas to tu čtu, ale až teď jsem se registrovala. Jen abych sem zahlásila, že budu asi další z těch co slehne někdy v dubnu 22. Přesné očekávané datum nevím, to mi ještě doktor neříkal. A nepovažovala jsem za důležité se ptát.
Je mi 35, plánované, svatbu jsme nestihli (máme jí naplánovanou ale to těhotenství nám do toho vlezlo rychleji než jsem v mém věku čekala
) a zatím to vypadá na dvojčata.
Jsme s přítelem vyděšení k smrti. Ale ono se to nějak zmákne. ![]()
@Ruxas huraaaa! Nebudu sama! Gratulace
a neboj, dneska jsem se to dozvedela a jeste porad jsem dost vydesena 😄
@LevAndErka91 píše:
@Lenora.lina ty brďojá jdu příští týden v úterý na kontrolní ultrazvuk aby doktorka buď potvrdila nebo vyvrátila také dvojčata 🙆 měla jsem tam jedno miminko už se srdíčkem a
ještě jeden žloutkový váček s tím, že buď bylo druhé schované a nebo tzv syndrom mizejícího dvojčete. Takže čekám do úterý jak to dopadne a už jen z té představy jsem také dost nervóznía kór kdyby na mě takhle jasně vykoukly jako na tebe…to by mě doktorka asi křísila 😁 😁
drzim palce at to dobre dopadne!
![]()
@Lenora.lina Já včera. Jsou teda dvojvaječná. A původně prý byly tři. To už bych se šla oběsit. ![]()
@Jafija píše:
@Chris12 tak to pak případně zkusím taky.@Liberalissima klidně tady zůstaň.
@Lenora.lina nooo, tak to je teda gól. Ale jak píšeš, vždycky musí tu linii dvojčat v roce začít. Hlavně ať vše probíhá v pořádku
Ono mi to vychází fakt na přelomu měsíce takže asi budu sledovat obě skupiny ![]()
@MájuleM hele, asi jak kdo. Pokud máš dítě po relativně kratší době, tak můžeš registrovat pohyby opravdu dřív (klidně 15tt). Já byla tehule po 10 letech a pohyby jsem cítila cca od 16tt. Ale je to hodně individuální, záleží i na tělesné konstituci. Myslím, že ten, kdo má méně tuku, ten ty pohyby možná registruje dřív. Ale taky to tak být nemusí.
@Ruxas moc gratuluji. My plánovali na duben, ale já pak rozhodla, že to zvládneme ještě teď na podzim (23.10.) A ještě že tak, jinak bychom se brali týden před termínem, který mám podle MS 29.4.
@Lenora.lina Tak tomu říkám překvapení
Přeji, aby i nadále bylo všechno v pořádku ![]()
Jenom takový malý dotaz. Když jsi byla poprvé u doktorky, dělala Ti ultrazvuk? U mě byl v 5+0tt krásně vidět jeden prstýnek, ale hodnoty HCG byly o něco vyšší než jsou v tabulkách uvedená maxima pro daný týden. V rodině dvojčata máme, tak mi pořád vrtá hlavou, jestli je možné, že to na UTZ jenom nebylo vidět, nebo se budu muset připravit na nějaké horší varianty a lítat pak po všech čertech. ![]()
@Chelsea92 píše:
Anonymní - a sakra, tak třeba aspoň jako placebo mi ty vitamíny zafungují 😂 máš pravdu, že chůze po ulici je šílená, jednou cítím popelnici, pak jídlo z restaurace a už abych hledala nejbližší křoví 😂 😂
Jinak já jdu na screening až 22.10., to bude dlouhý čekání 😱
Jé tak to nás to čeká ve stejný den, taky mám screening objednaný 22.10. ![]()
@Jafija píše:
@Chris12 @tibby93 pomáhají. Man jedno na celý den. Já teda nezvracim, ale celý den žaludek jak na vodě, kdy chvílemi přemýšlím, zda senebo ne…
Tak jsem dnes koupila a nevím, na kolik je to těma lízátkama a na kolik placebo, ale přijde mi, že docela pomáhají, takže super, konečně něco
Jinak to mám dost podobně jako ty, nezvracím, ale většinu dne k tomu nemám daleko.